Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Метод Фидер. Как и Защо
Модератор: sapuna
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Метод Фидер. Как и Защо
Бутник, относно това на снимката да задам един сигурно тъп въпрос.
Тук в нашите магазини се продават едни лепила за захранки с различни миризми, цветове и вкусове. Та питането ми е ползва ли се нещо такова за залепването на пелети и гранули, както си показал на снимката или си се закрепват от самото овлажняване и пресоване?
Тук в нашите магазини се продават едни лепила за захранки с различни миризми, цветове и вкусове. Та питането ми е ползва ли се нещо такова за залепването на пелети и гранули, както си показал на снимката или си се закрепват от самото овлажняване и пресоване?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- stridata
- ще става разбирач
Има си специални пелети за флат метод или пелет хранилките, Sonu и Sensas аз знам да имат такива. На Sonu са серията feed pelets.antivik написа:Бутник, относно това на снимката да задам един сигурно тъп въпрос.
Относно лепенето на пелети, миналата седмица изпробвах нова захранка направена от трошени пелети с много едра структура и цали 4 мм пелети. Понеже нямах опит с овлажняването не можех да извада цял метода от калъпчето и се наложи да импровизирам с малко лепило за захранка. Не съм чел някой да го прави защото се губи идеята на работа на храната, но се получи.
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

- bojkata
- ще става разбирач
Ето това е лепилото, имам го повече от една година и никога не съм го ползвал
просто не съм имал нужда!

Божидар Кирилов-Божката
http://bigfish.bg/news/novini/Bozhkata- ... rtini.html
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз използвам и еФтиниantivik написа:Бутник, относно това на снимката да задам един сигурно тъп въпрос.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
Колега разбирам че търсиш съвет но тук по темата явно почва да се обижда спами и т.н мочт съвет за Method feeder е да не се ползва много дълъг повод а за захранката според мен трябва така да я направиш че като махнеш метода не остава храна вътре в формичката и да е достатъчно стегната да се държи на метода това е мое мнение аз ловя вече 2 години така и всеки път имам успех .. Успех и на теб .Поздрави
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Първо се наложи да изчета поста без да си поема въздух,а относно обидите не разбрах кой и кого е обидил.Ако считаш за обида забележките към .....за това,че дава подвеждащи съвети без почвени или поради никакъв опит с метода, извинявай ама нещо грешиш.cvetelintodorov написа:Колега разбирам че търсиш съвет но тук по темата явно почва да се обижда спами и т.н мочт съвет за Method feeder е да не се ползва много дълъг повод а за захранката според мен трябва така да я направиш че като махнеш метода не остава храна вътре в формичката и да е достатъчно стегната да се държи на метода това е мое мнение аз ловя вече 2 години така и всеки път имам успех .. Успех и на теб .Поздрави
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- bojkata
- ще става разбирач
Ице не се хаби брат.
Колкото и да иска да помогне някой, винаги ще се намерят и такива които ще му кажат, че спами!
Започвам да разбирам състезателите от плувката които си траят и не си споделят тактиките!
Аз спирам да пиша в тази тема, че "явно почва да се обижда спами"
Ако все пак колегата който пусна темата има нужда от съвет, или някой друг който иска да научи нещо, може да пише на лично!

Колкото и да иска да помогне някой, винаги ще се намерят и такива които ще му кажат, че спами!
Започвам да разбирам състезателите от плувката които си траят и не си споделят тактиките!
Ако все пак колегата който пусна темата има нужда от съвет, или някой друг който иска да научи нещо, може да пише на лично!
Божидар Кирилов-Божката
За момента няма да питам нищо, докато не пробвам на практика дадените от вас съвети. Днес закупих няколко захранки, с който ще направя проби, към които ще се опитам да сложа и снимков материал, и после ако има нови коментари добре дошли.bojkata написа:Ице не се хаби брат.![]()
- кирил великий
- разбира нещата
Понеже темата ми е много интересна, у дома отлежават три инлайн хранилки, но не от вида, за който става въпрос, споделет поне как мина риболова в събота на групата фидеристи на "Агов" Врачанско?
Както обещах, разбора на риболова след съветите ви за метод фидер.
Захранка - Обикновена, сладка с едри частици - на пакета пише "Carp" 0-лев ефект. След замятане, 3 мин престой, вадене и фидера е празен. Към същата захранка 1 кг добавям 300/400 грама бисквитено брашно. Значително се подобри лепкавостта, след интервал от 3 мин, на фидера се виждат частици от храната. Чувствително се загуби аромата на захранката. 0-лев ефект както на фидера така и на пружината. Ловя успоредно с две въдици.
Захранка - предназначена за фидер. Лепкава и перфектно стои на метода даже след 20 мин престой във водата. И на двете въдици се отчитаха само кълванета. Имам огромни съмнения в качествата на захранката, беше от евтините, не си позволих да похарча 20 лв само за проби.
Дължина на повода - този път го оставих 12-15 см.
В крайна сметка имам 2 уловени шарана на добре познатата пружина......може би в по късен етап от зимата ще пробвам с рибни пелети, за които съм сигурен че се задържат на метод фидера. Ако има пелети със сладък аромат (не съм виждал)може и да пробвам след някои друг ден. Ако някои иска утре ще пусна снимки на улова.
Най - големия + за мен беше, усъвършенстването на замятанията и точността.
Захранка - Обикновена, сладка с едри частици - на пакета пише "Carp" 0-лев ефект. След замятане, 3 мин престой, вадене и фидера е празен. Към същата захранка 1 кг добавям 300/400 грама бисквитено брашно. Значително се подобри лепкавостта, след интервал от 3 мин, на фидера се виждат частици от храната. Чувствително се загуби аромата на захранката. 0-лев ефект както на фидера така и на пружината. Ловя успоредно с две въдици.
Захранка - предназначена за фидер. Лепкава и перфектно стои на метода даже след 20 мин престой във водата. И на двете въдици се отчитаха само кълванета. Имам огромни съмнения в качествата на захранката, беше от евтините, не си позволих да похарча 20 лв само за проби.
В крайна сметка имам 2 уловени шарана на добре познатата пружина......може би в по късен етап от зимата ще пробвам с рибни пелети, за които съм сигурен че се задържат на метод фидера. Ако има пелети със сладък аромат (не съм виждал)може и да пробвам след някои друг ден. Ако някои иска утре ще пусна снимки на улова.
- dimmitov
- ще става разбирач
С други думи не си се възползвал от съветите на колегите и логично отново не си имал слука.Аз поне така го разбирам.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- bojkata
- ще става разбирач
След предварителна уговорка и предложение от моя съотборник Иво(topsoft), няколко колеги направихме посещение на емблематичния язовир за спортен риболов Агов Дол!кирил великий написа:Понеже темата ми е много интересна...споделет поне как мина риболова в събота на групата фидеристи на "Агов" Врачанско?
Участниците в последвалия риболов бяхме аз, Иво, Жоро, Вълов, Ивайло(колега от Плевен) и Любака("оператора" който по моя молба дойде да ни направи непретенциозно филмче за спомен)
В събота станах в 4:10ч. и след бързо кафе и тоалет, свалих багажа в колата и потеглих към с.Брестовец където трябваше да взема Ивайло. Последва обратно минаване през Плевен за Любака, минахме през офисът му за камерата и статива и газ към Агов!
Газ, газ...ама не, мъглата беше толкова сериозна, че се наложи да карам с 60 максимум и на чистачки, че все едно валеше!:shock: По-пътя имаше коли които бяха изправили завоите и някой късметлии бяха влезнали в орането но други се бяха блъснали в препятствия!:|
Както и да е, след 2,5 часа път за 130-140км. успешно пристигнахме на язовира!:arrow:
А там, там Марио ни посрещна като стари приятели!? Поговорихме си надълго и нашироко за неговите планове свързани с язовира и завода за топчета и пелети който е закупил, за нашите планове свързани с риболова, и се настанихме на избраните места!
Малко след това пристигнаха "подкрепленията" от София двамата Иво-вци и Жорката, настаниха се и се започна с риболова!
До обяд извадихме някое шаранче и каракудка но същинския риболов започна от обяд нататък!
Аз бях заложил на метод и пелет фидери които използвах с експандет пелети 2мм. на Сону и стръв пелети 6-8мм. топчета 10мм. и царевица скопекс. успеха ми бе противоречив на фона на информацията за многото шаран в язовира!
Забравих да отбележа, че Марио ни подари за проба от пелетите които произвежда 4мм. в 8 аромата всичките на фиш основа!
Реших да ги пробвам и работата ми потръгна при мен имаше 2 пакета, единия ананас и другия рак, като и на двете взимаше перфектно!
Така, че си изчистих тактиката и започнах да ловя само на оластичено банджо 30гр. с пелети от на Марио и царевица скопекс на косъм!
Лових с Матрикса на 2,70м. и Туина 3000, на растояние около 30м. от брега. При едно от взиманията което пропуснах защото говорех с Любака, въдицата цопна във водата и тръгна да плува навътре- не се замислих и скочих след нея с дрехите и обувките:lol: та това са 600лв. да не съм луд да ги остава да отплуват:lol: :lol: :lol:
Охлабих аванса и поставях въдицата със свободна шпула на стойката, но скоро разбрах грешката си- бях клипсирал, което ми коства още един скок във водите на Агов дол!:lol:
Аз лично съм доволен от улова си- имам около 25-30 шаранчета, след 15-тия спрях да ги броя

Общо имаме около 100-тина килограма риба с единични размери 1-3кг.
Ето малко снимки а видеото когато стане!

[flash(425,350)]http://www.youtube.com/v/E7gY6YmAkvc[/flash]
Божидар Кирилов-Божката
- bojkata
- ще става разбирач
Както ти написа и колегата по-горе, не си приел и изпълнил нито един съвет и естествено резултата е ясен!batkata2 написа:Както обещах, разбора на риболова след съветите ви за метод фидер.
Божидар Кирилов-Божката
Точно обратното!!!! проследи въпросите, отговорите и последния пост, в който описвам какво сам правил през деня и най-вече каква методика сам следвал.dimmitov написа:С други думи не си се възползвал от съветите на колегите и логично отново не си имал слука.Аз поне така го разбирам.
Изпълнил сам всичко което са ме посъветвали, освен скъпата храна.
Удължих повода
смених захранката
вместо то ръка, захранвах със самия метод фидер.
смених захранката
вместо то ръка, захранвах със самия метод фидер.