Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от Kiril Hristov »

Оооо аз вече не чакам инфо от тук,лятото се запознах с доста хора и ако ме интересува нещо просто се обаждам.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

В събота на Ч.Бряг - фиаското на годината.
Реката беше с една идея по-мътна на цвят от "супер", но общо взето- добра. За нивото нямам база за сравнение, но според местните се вдиганало доста и сега пада. Пръскачите си бяха супер активни, маломерни морунажи и мренки са единствените риби които видях. Старахме се в захранка, пробвахме и с фидери и с боло, местихме от дълбоко към по- плитко и резултат никакъв от 6 сутринта(ноща), докато ни писна към 4 след обяд. На отсрещния бряг( под бараките, цистерните) се вадеха много рядко и по-добри морунажи, по 30-тина см.Един май закачи и две мрени около килце.Всички местни бяха овесили нос, но някои твърдят, че предната седмица е имало риболов.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Така е Наско-горе доле положението.Е да покажа малко нагледно снимков материял.това е след мездра-в 7 и нещо-студ яко-мъгла по долината и реката.Изображение след чешмата на РоманИзображение Изображение Общо няма и 10 коли до Веца.Размера на морунажа,който е по 1 на човекИзображение Това е Жоро-ходи по реките от дете-много хора го познават,главно от Панчарево.Е ме и менеИзображение От другата страна се извади повече,до обяд но никой нещо едро.Изображение Проверих цялата река до Кунино.Изображение Изображение Изображение Пръскача взима на 5 бели-не дава на друга риба да се нареди на опашката-предполагам заради якото слънце днес.Е как е след веца.Изображение Тука се извадиха 5,6 мрени около 700 грама.И 4 костураИзображение Тоя не е наш,един старец извади 2 такива на торен,и ги продаваше за 5 лв.Тука тоя клъвна на блесна-бяла,въртелешкаИзображение По едрата мряна взима на царевица.Тия са ми вечерятаИзображение И главните виновници,им правят компанияИзображение Има още 150 снимки от днес.Извода е че при облачно време,се храни само с бял и царевица-без никаква тежка храна.Днеска небето беше такаИзображение Само за слънчеви очилаИзображение Номер едно за мезе е морунажаИзображение Еми това е от мен.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Браво бе Люси, цяла тема!!!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
gu6kavel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gu6kavel »

Някои скоро да е ходил по Искър към село Гиген?! Утре мисля да ходя и ми трябва някакво инфо?!
vadimski
фен клуб-скобар

Мнение от vadimski »

Вчера на Долни Луковит морунаж среден размер и то само ако изпревари уклея.Тоя уклей лапаше 5 бели на кука 9 номер,направо нямаше отърване от него.
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Реката намаля дебита си и вече е в нормалния си вид.Рибари колкото искаш.Риба не яде.Уклея от топлото време така се е настървил ,че апе като куче :lol: .Все пак за майсторите успяха да извадят по 1-2 рибки за вечеря :)
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
pakkoribara
новобранец
новобранец

Мнение от pakkoribara »

Колеги как е тези дни по Кунино.. хващат ли се бели мрени, морунажи??? Не съм ходил скоро на Искъра и незнам какво е положението.
ickata_etr
новобранец
новобранец

Мнение от ickata_etr »

Колеги на 24.10.13 (четвъртък) направихме излет на Кунино.......захранка, бял червей.....всичко както си трябва. Реката е спаднала и се е поизбистрила. На разсъмване водата завираше от риба. Ловихме на плувка и фидер. Пръскача не ни остави цял ден. Освен пръскач хванахме единични мренки и малки морунажчета. На един от колегите му писна да ги гледа само как скачат и върза тройки на линията. С почти всяко замятане (в бързеят под канала от ВЕЦа) имаше закачена риба и то само мряна. Риби от 0.5 кг. до 2 кг. и една май му скъса линията. Хвана си човека няколко добри риби, изкорми ги и си тръгна. Ние останахме до 17.00 часа, но пръскача продължаваше да се хваща още във въздуха, а хубавите риби само да скачат и да ни дразнят. Пробвах с подмяна на куки, поводи и какво ли още не .....и не стана......ама равносметката е около 2-3 кг. риба общо за двамата, от която 3 морунайчета, 3 малки бели мренки, 1 кефалче и хиляди пръскача......дано поне малко да сме им намалили популацията:))))))
Това е от мен......не знам дали заради топлото време, ама рибата нещо не иска да се храни както трябва.
Наслука на всички и до нови срещи
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

pakkoribara написа:Колеги как е тези дни по Кунино.. хващат ли се бели мрени, морунажи??? Не съм ходил скоро на Искъра и незнам какво е положението.
ickata_etr написа:Колеги на 24.10.13 (четвъртък) направихме излет на Кунино.......захранка, бял червей.....всичко както си трябва. Реката е спаднала и се е поизбистрила. На разсъмване водата завираше от риба. Ловихме на плувка и фидер. Пръскача не ни остави цял ден. Освен пръскач хванахме единични мренки и малки морунажчета. На един от колегите му писна да ги гледа само как скачат и върза тройки на линията. С почти всяко замятане (в бързеят под канала от ВЕЦа) имаше закачена риба и то само мряна. Риби от 0.5 кг. до 2 кг. и една май му скъса линията. Хвана си човека няколко добри риби, изкорми ги и си тръгна. Ние останахме до 17.00 часа, но пръскача продължаваше да се хваща още във въздуха, а хубавите риби само да скачат и да ни дразнят. Пробвах с подмяна на куки, поводи и какво ли още не .....и не стана......ама равносметката е около 2-3 кг. риба общо за двамата, от която 3 морунайчета, 3 малки бели мренки, 1 кефалче и хиляди пръскача......дано поне малко да сме им намалили популацията:))))))
Това е от мен......не знам дали заради топлото време, ама рибата нещо не иска да се храни както трябва.
Ами не хвърляйте захранка още с отиването на първо място.А между другото земният(торният) чрвей също стават за стръв..
фен клуб-скобар
ickata_etr
новобранец
новобранец

Мнение от ickata_etr »

Преди да започнем със захранката направихме по 20-тина изтичания.....ама пак пръскач......стрелях червеи и чак след това започнахме със захранката (това беше и заръката на бай Иван - да не бързаме със захранката), а относно земния червей при предхония ни излет (на 19.10.13 г.) се бяхме запасили добре (когато реката беше по-пълноводна), но нямаше удари на хубави риби. Пробвахме и на плувките и на дъното (така ни посъветва един корифей) ама нямаше файда. На царевица също не се обади нищо. Абе последните два излета нямахме добра слука.
Да се надяваме, че като захлади ще е по-добре!
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

цялата риба дето се е струпала там в момента е в състояние наречено "шах с пешката",или с други думи -да се сблъскаш c комунистическия гений 2013 година. има го и това в картите ..
фен клуб-скобар
Аватар
isb05m
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от isb05m »

ickata_etr написа:Колеги на 24.10.13 (четвъртък) направихме излет на Кунино.......захранка, бял червей.....всичко както си трябва. Реката е спаднала и се е поизбистрила. На разсъмване водата завираше от риба. Ловихме на плувка и фидер. Пръскача не ни остави цял ден. Освен пръскач хванахме единични мренки и малки морунажчета. На един от колегите му писна да ги гледа само как скачат и върза тройки на линията. С почти всяко замятане (в бързеят под канала от ВЕЦа) имаше закачена риба и то само мряна. Риби от 0.5 кг. до 2 кг. и една май му скъса линията. Хвана си човека няколко добри риби, изкорми ги и си тръгна. Ние останахме до 17.00 часа, но пръскача продължаваше да се хваща още във въздуха, а хубавите риби само да скачат и да ни дразнят. Пробвах с подмяна на куки, поводи и какво ли още не .....и не стана......ама равносметката е около 2-3 кг. риба общо за двамата, от която 3 морунайчета, 3 малки бели мренки, 1 кефалче и хиляди пръскача......дано поне малко да сме им намалили популацията:))))))
Потвърждавам за трагичното положение по Искъра на 24.10.13! За първи път ходим по реката и леко се разочаровахме. Първо бяхме на Карлуково над веца и под веца - 0 риби и много пръскачи! След това Роман 0 риби и още пръскачи. Обиколка по реката и терсене на риболовци за инфо къде са тези мрени и на какво и как се ловят в тази река. Най-накрая ги намерихме (риболовците) в бързеят под канала на ВЕЦа :D ! Но и там никой не ловеше РИБИ - колегата е обяснил по горе. В крайна сметка към 6 хванах една мряна към 400 грама на дъно на земен червей. Може би ако не беше такава жега щеше да е по-добре.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Нещо тая риба се сбърка.Ту топло ,ту студено.Обърка и се хранителния режим. :(
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
veselinovk
новобранец
новобранец

Мнение от veselinovk »

... Подготвям се за култово изпълнение на въпросното място и получих непотвърдена информация ,която ме попари... :shock: :shock: :shock: Било изградено някакво съоръжение-бент ли , част от нова ВЕЦ ли незнам , но вира бил "погребан" под контролирана водна площ, в която се лови основно... ...НИЩО
Някой може ли да каже нещо конкретно и проверено за мястото или най-добре, ако може категорично да отрече горното...????!!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”