Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Аааааааааа,
Една готина носталгия се прокрадна в мен
,
И не беше детство, той д-р тигъра е по-млад
,
Ами си бях и аз "млад ебец"
!
И хем нямах пари,
Пък съм запомнил, че умирах да заведа девойките в "Sladkarniza_hotel_Sofia",
Че и ресторанта на София,
Че и в "Ропотамо" !!!
Ама девойките си бяха наистина девойки тогава,
Сега - мааани, маани
!
И тогава почти не пиех ракия
,
Само водка, коняк и вермут,
За това се сетих, като видях водката "Царевец"
!
Най-много поркахме "Столичная" с доматен сок !
Сега не си го и помислям
!
Една готина носталгия се прокрадна в мен

И не беше детство, той д-р тигъра е по-млад

Ами си бях и аз "млад ебец"

И хем нямах пари,
Пък съм запомнил, че умирах да заведа девойките в "Sladkarniza_hotel_Sofia",
Че и ресторанта на София,
Че и в "Ропотамо" !!!
Ама девойките си бяха наистина девойки тогава,
Сега - мааани, маани

И тогава почти не пиех ракия

Само водка, коняк и вермут,
За това се сетих, като видях водката "Царевец"

Най-много поркахме "Столичная" с доматен сок !
Сега не си го и помислям

Ама девойките си бяха наистина девойки тогава................
Последно промяна от Teo 62 на Пон Окт 28, 2013 10:26 pm, променено общо 1 път.
- Павел Иванов
Абе по-култово място от това на прикаченият файл по-горе просто си немаше
Като "попораснахме" просто преминахме от другата страна на парка и ...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
............и " Магурата "Павел Иванов написа:Абе по-култово място от това на прикаченият файл по-горе просто си немашеКато "попораснахме" просто преминахме от другата страна на парка и ...
![]()
![]()

http://www.izmamno.com/currency" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
Венсеремос!
Пролетарии от всички страни - съвокуплявайте се!
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/n0kgtHRGkjk?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/n0kgtHRGkjk?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/n0kgtHRGkjk?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/n0kgtHRGkjk?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

GODzillata написа:Венсеремос!
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/n0kgtHRGkjk?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true<param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/n0kgtHRGkjk?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

Eто нещо носталгично, което периодично се завърта из разните форуми.
Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век.Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите?Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:1.По погрешка въвеждаме системната си парола на микровълновата печка.2.Имаме списък от 15 номера да се свържем със семейството си, което се състои от 3 човека.3.Пращаме e-mail на колегата, който седи в съседната стая.4.Губим контакт с приятелите си, които нямат електронна поща5.След края на работния ден се връщаме в къщи и отговаряме по телефона така, сякаш още сме на работа.7.Изпадаме в паника, ако излезем от къщи без мобилен телефон и се връщаме да го вземем.8.Щом се събудим сутрин, първата ни работа е да влезем в интернет, още дори преди да си изпием кафето.9.Така се захласна,че не забеляза липсата на точка 6.Проверяваш веднага..накланяш глава, за да се усмихнеш.10. Четеш този текст, съгласен си с него и се усмихваш.
Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век.Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите?Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:1.По погрешка въвеждаме системната си парола на микровълновата печка.2.Имаме списък от 15 номера да се свържем със семейството си, което се състои от 3 човека.3.Пращаме e-mail на колегата, който седи в съседната стая.4.Губим контакт с приятелите си, които нямат електронна поща5.След края на работния ден се връщаме в къщи и отговаряме по телефона така, сякаш още сме на работа.7.Изпадаме в паника, ако излезем от къщи без мобилен телефон и се връщаме да го вземем.8.Щом се събудим сутрин, първата ни работа е да влезем в интернет, още дори преди да си изпием кафето.9.Така се захласна,че не забеляза липсата на точка 6.Проверяваш веднага..накланяш глава, за да се усмихнеш.10. Четеш този текст, съгласен си с него и се усмихваш.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Девойките ти пускаха от двадесетия път,нямаха прашки,нямаше пиене менте - цар Киро е бил сополиво сенегалче висящо пред някоя баничарница в Пловдив,вързваха ни сини и червени връзки и ученически униформи,ходихме по манифестации да приветстваме живи мумии, китайските кецове бяха лукс."На всеки километър" беше култов сериал докато не излезе "Робинята Изаура",югославския ром Гойко Митич беше идол,всеки петък съветска телевизия,биеха ни милиционерите да не ходим на църква на Великден,дядо Коледа беше вражески агент победен от богатира пияница Дед Мороз със Снегурачка,имаше два телеканала - 1 и 2 - по първия даваха реч на др. Тодор Живков,по втория един милиционер който строго те поглеждаше и казваше - ти защо не гледаш първа програма.По морето в хотелите беше забранено за българи и кучета,руснаците ходеха под строй ,румънците като видеха цигари Кент или Боро по масите изпадаха в захлас.Да отидеш при някой в пограничните райони ти трябваше разрешително,на 9 ти септември и за Нова година пускаха банани,портокали,мандарини и даже луканака - който му се висеше на километричини опашки на показните магазини в студа.Е......ех спомени. Сега положителните - имаше здравеопазване,профсъюзи,почивни станции и санаториуми,не ни тровеха с храни ментета,парното за тристаен апартамент беше 19.80 лв. при заплата от 250 лева,билетчето за градския транспорт беше 6 стотинки и доста други хубави неща.Нямаше я тази престъпност,наркоманите бяха единици,имаше работещи заводи и износ,нямаше пустеещи села,хората бяха весели.Образованието беше наистина безплатно.Можеше да си построиш къща или да вземеш апартамент -макар и панелен,никой не ядеше от кофите,за кола се чакаше само доста.Но ако сложиш на кантар сегашната действителност и спокойния живот тогава второто ша натежи в пъти.Щях да забравя - имаше риба по водоемите,Сергей Станишев е бил неориентирано гейче,Бат Бойко пъпчив пуберитет имитиращ Чък Норис,Евгени Бакърджиев комсомолски секретар преди да отиде във Видин и да се запознае с наш Киро,та да стане политик и ЦСКА ставаше шампион почти всяка годинаvatus56 написа:Eто нещо носталгично, което периодично се завърта из разните форуми.
Четеш този текст, съгласен си с него и се усмихваш.

Кирето лови сомове,ама....рядко
,аз ловя костурчета,но....често!!!
Те тия,големите,ги ловя със старата въдица,ами като ми дойде новата,какви ли ще хващам!?

Те тия,големите,ги ловя със старата въдица,ами като ми дойде новата,какви ли ще хващам!?

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- GODzillata
Йо, отивам в Хисаря с колектива да разпуснем през уикенда, демек тиймбилдинг
, та тъкмо ще направя очерк на едноименния хотел.
А пък СЗ ще ми е само на 100-на километра, та може да се изкуша да рипна и до там, стига да намеря рент-а-кар.
То зат'ва ловя рядко, Ачко, защото и рядко ходя, а не като теб нон-стоп и веднъж на 10 пъти да хващаш.

А пък СЗ ще ми е само на 100-на километра, та може да се изкуша да рипна и до там, стига да намеря рент-а-кар.

То зат'ва ловя рядко, Ачко, защото и рядко ходя, а не като теб нон-стоп и веднъж на 10 пъти да хващаш.

Здравейте колеги.Много ми е слаб нета,и бавно зарежда но,имам още за споделяне.С Телескопа-не се състезавам,но ме радва старанието му при споделяне.При мене скоро няма да стане да имам време,да седя толко често,зад клавиатурата-защото,не работя често с компютър,и нищо не печеля от това.Да се правя на учител-не е за мене,да се заяждам-пак не ме кефи.Та да карам-така както ми е ритъма.
Е още от Планината Витоша-черни Връх-много хора не са стъпвали,през живота си там,та за тях ги слагам.
Ако си по млад-вариянт е да се изкачиш и с велосипед-печелиш-бързо слизане,на връщане.
Има и лифт,който неработеше,но съм се качвал на ски преди 20 години-през зимата-е много студено.Качвах се на - 20,и ми замръзнаха миглите,веждите и почти нищо не виждаш защото зимата и духа здраво.Та такива дни като тия са туризъм,за там.
Залеза ме хвана горе,и температурата пада за минути с 10 градуса,но сега е циганско лято-горе е 12 градуса.Като се скрие слънцето е така за около час
През това време търчиш бързо на доле,да не стане тъмно и да изгубиш ориентация.Тука е 2200 метра-в София е 550.Разликата в чистотата на въздуха е огромна.Цигари не пуша от 2 години,горе не съм видял никой да запали.Та да живее туризма.

Риболовци.
- G.Petkov
vatus56 написа:...Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век...
Teo 62 написа:...Девойките ти пускаха от двадесетия път....Щях да забравя - имаше риба по водоемите:
Да,
Така беше,
Точно, както е описано,
И не може да се отрече по никакъв начин !
Но ....имаше и други неща, ама няма да си спомняме за тях,
Нека ни остане само готината носталгия

А,
И Левски биеше с по много голове разлика ЦСКА

Не като сега 0:3, да ги ева в нещастниците

И щом Киро тръгва за спа-курорт,
Ще ида и аз,
Да си затопля костите,
Та да съм готов за риболова на лед

Е хванах другия нет-тука е по бързо
Е това ми е прехода по 2.На спа ходих лятото 10 дена-всеки ден,та за годината съм си изпълнил плана,водих и дъщерята-та сме калени за зимата.Е тука се киснах
качих малко килограми,ама то щото не пуша и имам добър апетит.Сега пак 98.

Риболовци.
- GODzillata
Хайде де, пали колата и идвай в Хисаря, тъкмо докато се плицикаш в басейна с моите колежки, аз ще рипна с нея до СЗ за няколко часа.G.Petkov написа: И щом Киро тръгва за спа-курорт,
Ще ида и аз,
Да си затопля костите,
Та да съм готов за риболова на лед!