Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Ryobi ekosima??
Модератор: emo vasilev
Ryobi ekosima??
Привет колеги!!!
Бях прочел във форума,че на въпросната макара се поставя лагер на дръжката оща докато е нова и реших да попитам колегите които са го правили да кажат как става. Първо от къде бих могъл да намеря лагера и къде точно да го поставя. Предполагам, че ще има ефект тъй като имам две такива макари от която едната е почти нова, но започнах да чувствам лек луфт в дръжката , особено когато ловя зарган и се налага да се върти изключително бавно.
Благодаря предварително!!!
Бях прочел във форума,че на въпросната макара се поставя лагер на дръжката оща докато е нова и реших да попитам колегите които са го правили да кажат как става. Първо от къде бих могъл да намеря лагера и къде точно да го поставя. Предполагам, че ще има ефект тъй като имам две такива макари от която едната е почти нова, но започнах да чувствам лек луфт в дръжката , особено когато ловя зарган и се налага да се върти изключително бавно.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Ryobi ekosima??
Луфта вероятно е от нитоването на тази сгъваема дръжка-единствения недостатък на макарето 

Аз там съм пораснал...
- m65
- вече хвърля и на тежко
Колега в тази http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=132&t=76222 тема бях качил нагледен снимков материал как става самата подмяна, но сайта където бяха качени снимките вече не съществува. Иначе смяната е много проста, освен ако никога не си работил с отвертка, или не си разглобявал макара. В такъв случай по добре дай на някой който е от тренирал този въпрос, да ти свърши работа.kefeto написа:Привет колеги!!!
Лагерчета може да си намериш от тук http://e-rudi.com/rudi/eshop/index.php?cPath=468_471, стига да знаеш какъв размер трябва да поставиш на мястото на втулката. Като махнеш втулката я измери, не вярвам да е чак толкова много износена че да има проблем, и си купи такъв лагер.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Ами не е това - поне при моята левият лагер си влиза в леглото доста хлабаво и от там е луфта, по- точно беше, защото лагера вече е залепен за гнездото си.bobo_33333 написа:Луфта вероятно е от нитоването на тази сгъваема дръжка-единствения недостатък на макарето
Колега поздравления за хубавата и нагледна тема, амбицирах се да направя същата процедура, но в Сливен такъв лагер не намерих - с посочения размер 11-7-2.7 (3)m65 написа:kefeto написа:
Колега в тази http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=132&t=76222 тема бях качил нагледен снимков материал как става самата подмяна,

Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()