Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от bobopeli »

bushido1964 написа:Здравейте,колеги!
Решил съм да сменя нискобюджетния си спининг прът с нещо по-подходящо като кастинг, съобразено с теглото на блесните и воблерите,които ползвам...
Насочил съм се към модела на COLMIC Pearch Plus,2.70m.,3-12gr.
Някой ако има впечатления за този модел...
Спинингите на COLMIC са здрави леко грубовати и обикновено малко по тежки,прилично изработени като за парите си.Иначе колега Vid е леко(ама много леко)прав спинингите
с плътен връх по принцип са направени за стоящи води,но спокойно могат да се ползват и
в течащи такива просто трудно се водят примамки в горната граница.Печелиш малко по
добър кастинг и чувствителност с дребни примамки.Аз лично ползвам основно по реки 3
спининга с плътен връх и не се оплаквам,въпрос на вкус.Ако можеш пробвай подобен
преди покупката за да разбереш дали е твоя :D аз бих се спрял на 2.40 като по универсален.
Изказването за трудно балансиране с макара искрено ме развесели :D :mrgreen: :D
ще се радвам на подробни разяснения кое му е трудно.

Поздрави!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bushido1964 »

Благодаря за полезните съвети! :)
Ще ползвам спининга само в затворени водоеми,основно за костур,но си задавам въпроса ако се закачи и някоя щука,дали няма да е малко трудо да се извади с такъв прът с нисък кастинг и твърдост...? :?
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

bushido1964 написа:Благодаря за полезните съвети! :)
Ще ползвам спининга само в затворени водоеми,основно за костур,но си задавам въпроса ако се закачи и някоя щука,дали няма да е малко трудо да се извади с такъв прът с нисък кастинг и твърдост...? :?
С добре работещ аванс и малко '' майсторлък " няма да имаш проблем( желателно е и наличието
на кеп :wink:
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
radost_in7
новобранец
новобранец

Мнение от radost_in7 »

bobopeli написа:
bushido1964 написа:Благодаря за полезните съвети! :)
С добре работещ аванс и малко '' майсторлък " няма да имаш проблем( желателно е и наличието
на кеп :wink:
Колегата правилно е задал въпроса относно кастинга и акцията..Но едното с другото няма нищо общо,в такъв смисъл, че кастинга няма нищо общо с това за каква риба ходиш или се е закачила, а за щука, да можеш да и пробиеш костеливата човка ти трябва горна акция не по-малка от 21гр, за разлика от живата стръв при спининга няма поглъщане на стръвта, и пръчката грубо казано трябва да е доста по-твърда от 3-12гр, но универсална пръчка за всички видове риба няма :D ,така, че взимай за каквато ще ходиш най-често, а не какво може да се закачи..а ако се хване нещо по-сериозно, там на място ще се ориентираш-наслука
Селянията не е белег за произход...това е състояние на душата
новобранец

Мнение от Koriolan »

Привет, колеги!
Някой от вас работил ли е с тази пръчка https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=4886 и може ли да сподели мнението си за нея?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Koriolan написа:Привет, колеги!
Някой от вас работил ли е с тази пръчка https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=4886 и може ли да сподели мнението си за нея?
Някъде бях споменал впечатления от тази пръчка. Не съм ловил с нея, но специално ходих в магазина на Булит в Пловдив да я видя. http://www.bulit2000.com/formax-cort-x- ... cle27431bg" onclick="window.open(this.href);return false;
В крайна сметка се отказах да си я заприходя, щото ми се стори много мека и лигава...., иначе си е много читава китайка..... И.. изработката е много добра за средностатистическа китайка..
п.п. Не съм ловил с нея и никой не ангажирам с мнението си. Нека колегите де я имат да се изкажат?
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Koriolan
новобранец
новобранец

Мнение от Koriolan »

Благодаря! Ще поизчакам за още мнения пък после ще умувам :)
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

имам,такава но с по-голямата акция/1.5-14гр/,мисля,че при тази акция пръчката е достатъчно чувствителна и достатъчно бърза,все още не съм я тествал в бойни условия,но съм сигурен,че ще става за риболов на пъстърва и костур/джиг/.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Вчера сутрин ходихме за костур на джиг и колегата ловеше с такава,но мисля по-голямата акция.Наистина изглежда доста лигава на пръв поглед,но от към чувствителност си е екстра.Пробвахме я с тежести до 15-тина гр. и няма проблеми.Водачите са много малки и ще има проблеми при застудяването и обледяването им.
k99
новобранец
новобранец

Мнение от k99 »

Имам въпросната пръчка, с акция 0,5-7 гр. от скоро, ползвал съм я само за риболов на пъстърва в платен водоем. Работи перфектно с блесни моска 1 и 2, с 3 се огъва малко повече от желаното при водене(според мен). Работи добре и с воблери Голди вибромакс големи и малки. Пъстървите (0,5 кг) се усещат на момента, е все пак американките по платените водоеми атакуват доста сериозно. Пробвал съм я и с джиг глави от 0,5 гр. до 4 гр. От 1,5гр. постига добра дистанция (20м. на окомер). Предполагам ще е подходяща и за кефал и костур.
roskoff
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от roskoff »

Здравейте, колеги!
От около година и малко съм се запалил по спининговия риболов. Ловя основно по река Дунав (предимно около Русе) и рядко по река Янтра. Имам три въдици ниско бюджетни - 2,70(Сунимакс) 15-35, 2,1(Формакс) 15-45 и 1,8(Куантиум) 4-14 съответно с макари Sirio4000 и китайска 1000. Използвам плетени влакна (по информация на производител) 0.18, 0.16 и 0.12мм. (но реално по-дебели). Примамките са ми в диапазона 5-30гр. Предпочитам кастмастери, блесни и воблери, но не рядко пробвам и силикони. Наясно съм, че универсална пръчка няма, но по скромните ми разбирания и усета, който имам(за момента) се нуждая от една пръчка 2,3-2,4м. и 5-25гр или 10-30гр. Този път съм решил да отделя около 150-200лв.
Прочетох доста страници от тази тема (да не казвам почти всички), но вместо отговор, в мен възникнаха още повече съмнения и колебания какво да избера. Ще съм много благодарен ако ми дадете някакъв съвет и насока тъй като голяма част от пръчките не мога да ги "тръсна" на живо, а само в мрежата :D
Благодаря Ви предварително и Наслука в това хубаво време за хищника 8)
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Колеги, някой има ли впечатления от пръчките на Окума в ниския ценови клас (до 70-80 лв.)? Потърсих из форума, но не намерих това, което търся. Погледнах в магазините и видях няколко добре изглеждащи предложения, повечето от които бяха именно на горната марка. По принцип търся някоя по-дълга пръчка (2.4-2.7 м) за затворен водоем, да речем с джиг насоченост с глави от 4-5 до към 10-те грама, но пък да става и за регулярните воблери. Компромис някакъв, да кажем. Тоест, мисля си, че нещо с тест 5-15 или 5-20 би ми свършило работа. Та, ако някой има или е ловил с нещо такова, бих бил доволен да драсне някой ред. :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз ползвам окума октана 10-35 и прът и макара.Макарата смятам да я сменям с по-голяма ама пръта няма грешка, стегнат бърз, лек, удобен Само че е малко по-скъп от 80-90 лв.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
VDP
новобранец
новобранец

Мнение от VDP »

Аз ползвам Окума LureMania на 2.49 с тест 5-20 и съм много доволен от въдицата, има добра чуствителност и изхвърля примамките доста добре. Косура за който се сещам е, че строя е по скоро параболик отколкото фаст и за джиг в горния тестови диапазон идва мекичка. Но глави до 10 гр., воблери от 4 до 15-тина грама, въртележки от 1 до 4 номер по Мепс и клатушки до 20 грама се справя чудесно.
Когато водата ти стигне до устата – горе главата!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

....не са никак лоши за парите си някои от моделите на фирмата Драгон,аз лично притежавам две техни пръчки,като едната Драгон гуидо Бътчър 260см/4-21/ смятам напълно отговаря на тегловия диапазон на примамките с които работя,нейната акция е екстрафаст,която дава възможност за бърза подсечка и пръчката си работи много добре.....всъщност притежавам някъде около 6-7бр в различни дължини на различни фирми,но това не е толкова важно,........другата от която имам добри впечатления е една доста грозна въдица на Лазер с плътен връх/забравих точно модела/ на 240см/3-40гр,което си е пълен смях,но реални 4-22гр/,която за мое най-голямо учудване,показва много добра чувствителност и бързина,като цената и е някъде около 90-те лева,разбира се и Окумата Бляк Рок на 5-25/245см,която всъщност си е произведена от Драгон за Окума,но тя е фаст акция и е малко по-бавна.
валатът не най-лошото нещо на света
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”