Повод за кефал на спининг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

dragon1ce
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Повод за кефал на спининг

Мнение от dragon1ce »

http://www.ebay.com/itm/Vintage-Shimano ... 1100100439" onclick="window.open(this.href);return false;
макаричката е такава
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6615" onclick="window.open(this.href);return false;
пръчката-моята е 1,80м 10-30 акция
Ловя с воблери Голди и Стрикерпро, както и блесни мепс.Отделно и с някое самоделче.
k99
новобранец
новобранец

Мнение от k99 »

dragon1ce написа:http://www.ebay.com/itm/Vintage-Shimano ... 1100100439
макаричката е такава
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6615" onclick="window.open(this.href);return false;
Ловя с воблери Голди и Стрикерпро, както и блесни мепс.Отделно и с някое самоделче.
Ако искаш да имаш успех с тази пръчка, не я дръж перпендикулярно на влакното (по традиционния начин на водене на блесни) а по посока на влакното, по този начин ще избегнеш триенето на влакното във върховия водач, така ще елеминираш породилите се шумовете. Също така не стискай дръжката в дланта, ами я остави да лежи на дланта (дано макарата с пръчката е добре балансирана), като ствола на макарата минава между малкия и безимения ти пръст, по този начин ще усещаш ударите от макарата предадени и от влакното.
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

dragon1ce написа:http://www.ebay.com/itm/Vintage-Shimano ... 1100100439
макаричката е такава

0.165 мм.

Изображение
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Е.... аз ловя с такъв Фокус Енерджи, но 0,16 монофил за спининг ми се струва слабичко, всяка закачка ще означава губене на примамката, т.е. както вече казах 0,20-0,25 е по-добре, според мен! Иначе точно това влакно си има чалъми за риболов на спининг, защото е много разтегливо и това води до по-слаба чувствителност на играта на примамката, а също и повече празни удари, недобро закачане. Аз лично обаче му свикнах и това не ми е проблем. Просто трябва да си много бърз с една лека засечка само с китката при удар.
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

daniel defoe написа:
dragon1ce написа:Доста потърсих в нета и в сайта но точно за спининг никъде не пишеше,затова пуснах нова тема.
Та въпроса ми е какъв повод използвате при риболов на клен с воблер или блесна?
От 1 седмица всекидневно ходя на реката на място с доста рибки, но никакъв успех.
В момента използвам плетено влакно 0.24 зелен цвят.
Ако може някой да предложи друго.
но за спининговият риболов единственото читаво влакно е плетеното, ]
Daniel,е това е цялата истина за спининга :wink:
Спининг с плетено влакно,другото си е риболов на тежко,леко, за шарани и фидер :lol: :lol:
Поздрави!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

dragon1ce написа:...
Като цяло нито въдицата , нито макарата са особено подходящи за брейд . Монофилът на Фокус в случаят ще е едно много добро решение за комплекта ти . Още повече че в обявеният размер 0.165мм е някъде около 0.21мм , демек ще дойде идеално на комплекта ти .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
k99
новобранец
новобранец

Мнение от k99 »

karaburov написа:
daniel defoe написа:
dragon1ce написа:Доста потърсих в нета и в сайта но точно за спининг никъде не пишеше,затова пуснах нова тема.
Та въпроса ми е какъв повод използвате при риболов на клен с воблер или блесна?
От 1 седмица всекидневно ходя на реката на място с доста рибки, но никакъв успех.
В момента използвам плетено влакно 0.24 зелен цвят.
Ако може някой да предложи друго.
но за спининговият риболов единственото читаво влакно е плетеното, ]
Daniel,е това е цялата истина за спининга :wink:
Спининг с плетено влакно,другото си е риболов на тежко,леко, за шарани и фидер :lol: :lol:
Поздрави!
Ако споделиш как успяваш да подържаш изпъната линия (брейд), когато водиш 2 гр. клатушка на повече от 1м. под водата, обещавам да забравя за монофила.
dragon1ce
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragon1ce »

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3867" onclick="window.open(this.href);return false;
А това как ви се струва ?И какво сечение ще е подходящо ?
И отново въпроса.Вместо да навивам този фокус,(от който изобщо не съм доволен като якост) не е ли по добре да сложа флуорокарбонов повод 0.16-0.20
ribarchetY
новобранец
новобранец

Мнение от ribarchetY »

tachev написа:Може всякак да ловиш, аз примерно ловя с плетено в комбинация с флуоро, просто така ме кефи... иначе може и без флуоро, само с тънък брейд или монофил ( като последното не го ползвам ). Иначе големите риби при мен си взимат всякак и всякакви примамки, имам доста едри кефали около и над 2 кг, като всеки път се изумявам от тая риба. Онзи ден покрай щуките ми удари един 49 сантиметров на дърта самоделка към 7 санта с метален повод. Те го на

Изображение
Изображение
евала бре, Тачев!!! :)
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

k99 написа:...Ако споделиш как успяваш да подържаш изпъната линия (брейд), когато водиш 2 гр. клатушка на повече от 1м. под водата, обещавам да забравя за монофила...
Колега, че кой води двуграмови примамки на един метър дълбочина с "пръчка" 1,80 м и 10-30 акция :?: :!:
Последно промяна от daniel defoe на Съб Ное 02, 2013 2:43 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Колега, потърси монофил Formax BrightCast в размер 0.165 или 0.185 цена около 4-5 лева за 150 метра, използвам такъв и съм много доволен.
Цвета не плаши рибите, не е много разтеглив и си отговаря на размера и издържливостта.
karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

daniel defoe написа:
k99 написа:...Ако споделиш как успяваш да подържаш изпъната линия (брейд), когато водиш 2 гр. клатушка на повече от 1м. под водата, обещавам да забравя за монофила...
Колега, че кой води двуграмови примамки на един метър дълбочина с "пръчка" 1,80 м и 10-30 акция :?: :!:
Първо се извинявам,че не съм видял пръчката с какъв тест е :shock: :shock: :shock: Та тва си е щукарка та дрънка :lol:
k99 написа:обещавам да забравя за монофила.
Колега,навий едно що годе читаво влаканце(примерно Daiwa Samurai 15L.B) и аз ти обещавам,че ще забравиш за монофила :wink: + що годе читав флурокарбон 0,20-0,28(който отежнява малко линията,и твоята клатушка ще можеш да си я водиш :D )естествено с пръчката вписваща се в теста на примамките с които работиш,а не някви колове за щука и сом.
Поздрави!
k99
новобранец
новобранец

Мнение от k99 »

Странно, само при мен ли се получава този неприятен ефект, провисване на брейда и от там не добро поведение на леки клатушки, стоят почти вертикално(клатушките няма как да ги видя, но се вижда как брейда се извива като дъга надолу, нещо като вертикален корем ). Брейда е 0.08mm, 12LB по етикет. Ползвам пръчка с подходящ тест. Извинявам се на колегата че отклоних темата в толкова различна посока, май трябваше да пусна нова тема.
Прикачени файлове
IMG_20131102_203944.jpg
IMG_20131102_203944.jpg (93.89 KiB) Преглеждано 1923 пъти
dragon1ce
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragon1ce »

Неска се разходих до рекичката.Бях сложил монофил 0.20 на съфих,Здравината г/д добре но въпреки сичко заминаха 2 самоделки и 1 мепс..По някакав късмет спасих 2 пъти воблера :) но риба нямаше отново.
Интересното е че големите риби бягаха от примамката ми а малките я гонеха но не можеха да захапят?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

k99 написа:Странно, само при мен ли се получава този неприятен ефект, провисване на брейда и от там не добро поведение на леки клатушки, стоят почти вертикално(клатушките няма как да ги видя, но се вижда как брейда се извива като дъга надолу, нещо като вертикален корем ). Брейда е 0.08mm, 12LB по етикет. Ползвам пръчка с подходящ тест. Извинявам се на колегата че отклоних темата в толкова различна посока, май трябваше да пусна нова тема.
Колега не можеш да пребориш изцяло физичните закони. Само донякъде. Това става като ползваш максимално тънка линия и по тежки примамки или такива с по голямо съпротивление при проводката си...
Не разбирам откъде го изкопа то брейд 12 лб. де е 0,08 мм.????
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”