Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: около Бургас ????
Там винаги има много хора и въобще не ми хареса...аз съм бил точно преди моста в дясно,но не съм ловил а само съм си тренирал далечното замятане..сигурно съм изглеждал доста абсурдно отстрани...много хора има,това не ми е представата за почивка с риболов...ще пробвам това на черни връх,но да попитам може ли поне на 20-30 метра да се заметне...аз на върли бряг при добро замятане почти отивам отсреща язовира в тръстиките... 

-
- сериозен играч
Може,около стената язовира е по-широк и по-дълбок.Имаше хора от двете страни на язовира и всичките взеха по някоя що бива риба.Ний бяхме по на тясното към опашката на язовира за да сме по близо до барбекютоMethokill написа:но да попитам може ли поне на 20-30 метра да се заметне...аз на върли бряг при добро замятане почти отивам отсреща язовира в тръстиките...

-
- вече хвърля и на тежко
днес на дигата на мандра до батака 4 шаранчета по около 600-700 грама видях човек до мен да вади сулка около 2 килограма и едно шаранче над 1 кило
- Ив. Иванов
- новобранец
това е от вчера на преливниците на мандрата , http://prikachi.com/images/579/6721579G.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; , http://prikachi.com/images/580/6721580R.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; . Хванах ги на тапа с кука 7 номер, рибките закачени през очите . 

Няма ли червеи в месото тая сулка.
-
- вече хвърля и на тежко
пълна е и костура има страшно много червей
Браво колега за сулките, ще дадеш ли повече информация на каква рибка ги хвана и къде на преливниците - долу на шлюзовете които са към морето ли? През деня ли ти взеха или привечер?
- Ив. Иванов
- новобранец
Мии между 08:00 и 11:00 от страната на езерото на преливника , който е до шлюза точно , рибките бяха червеноперки хванати от другата страна (от към морето) .
Пс. всички други колеги бяха на дъно и нищо не хванаха, аз хвърлях на 10 метра от брега на плувка , рибката беше на дъното..
Поздрави и наслука
Пс. всички други колеги бяха на дъно и нищо не хванаха, аз хвърлях на 10 метра от брега на плувка , рибката беше на дъното..
Поздрави и наслука

Днес бях на "Върли Бряг".. Бях много скептично настроен първоначално,нормално след последните слаби излети там,НО днес беше различно...Бях заложил 3 въдици - 2 на ваглер и 1 дънна на косъм...На ваглерите излезе само 1 шаранче около 400 грама на бял червей.За сметка на това имаше удари и рънъве на косъма (зареден с обикновенна сладка царевица). Дистанцията беше около 40 метра..Резултата е 4 шаранчета - 0.500гр , 1.000 кг , 1.500 кг и 1.700 кг по личното кантарче...Много съм доволен от излета.Бях на язовира от 9:00 до 14:00..За това кратко време мисля ,че е много добре!Всички уловени шаранчета са естествено ХВАНИ-ПРЕТЕГЛИ-СНИМАЙ-ПУСНИ... 
Успех на всички колеги и наслука!

Успех на всички колеги и наслука!
Taм хубавия шаран кълве на зазоряване сутрин и вечер след 17ч ( научен е да го хранят вечер ) през другото време се дърпа на вътре и не кълве, а по края плевелна риба и дребосък. Много активен през целия ден е след силен дъжд!
Каракудата още ли е активна ?
През лятото сипваш 3-4 кг храна и става лудница направо ври от каракуда и дребно шаранче...........
Между другото има добри амури там около 3кг но рядко се лъжат
Наслука !
Каракудата още ли е активна ?
През лятото сипваш 3-4 кг храна и става лудница направо ври от каракуда и дребно шаранче...........
Между другото има добри амури там около 3кг но рядко се лъжат

Наслука !
Димитър Димитров ( 161)
днес сутринта на мандрата на боруна срещу помпента станция(една рушаща се сграда) 10на добри таранки на пружина, а вчера следобеда пак там 2 малки шаранета по около 300 гр. и 5 таранки, шаранчетата естестествено ги пускам и призовавам всички колеги да ги пускат, за да може догодина ако се проврат през мрежите на мангалите, да хванем по някой по голям
В прочем откъде се появиха тия малки шаранчета тая година не ми е ясно , да не би да са зарибявали мандрата ????

-
- вече хвърля и на тежко
днес на тръстиково на канала от 11 до 16 8 добри таранки на бял червей имам 2 на плувка и 6 на дънна времето беше 6 но рибата не беше много активна .Утре ще пробвам на моста към шлюзите да видим как е там
-
- ще става разбирач
Днес на помпената десетина белици 7,8 червеноперки и много дребни таранки имаше хора само за хищник,хващаха на рибка костур и по някоя сулка.А специялно за шаранчетата всички пенсионери взимат шаранчета по 300 грама,и много парашутки хвърлят
Изгладнелите нагляри ще се замогнат с тия малки рибки
Вчера на шлюзите над моста на стената - 3 шаранчета по 600-700 гр страхотно дърпат ( веднага съм ги пускал ) !!!
6 каракуди като двете са по над 400 гр , доста червеноперка и един едър костур. Ловил съм на мач на достация око 30 метра с малко захранка изцяло на бял.
Шаранчетата са страшно диви и силни и ако идиотите ги оставят да растат ще има чудеса на тоя язовир ( умрели са за 200 гр кокали ) НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ !
Още малко и ще приключваме сезона . Рибите са много мудни и слузести и ми взеха в най топлото време от 12 до към 14 и 30 след това се радвах на плувката си в гладката вода !
Наслука на всички колеги които движат по темата !

Вчера на шлюзите над моста на стената - 3 шаранчета по 600-700 гр страхотно дърпат ( веднага съм ги пускал ) !!!
6 каракуди като двете са по над 400 гр , доста червеноперка и един едър костур. Ловил съм на мач на достация око 30 метра с малко захранка изцяло на бял.
Шаранчетата са страшно диви и силни и ако идиотите ги оставят да растат ще има чудеса на тоя язовир ( умрели са за 200 гр кокали ) НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ !
Още малко и ще приключваме сезона . Рибите са много мудни и слузести и ми взеха в най топлото време от 12 до към 14 и 30 след това се радвах на плувката си в гладката вода !
Наслука на всички колеги които движат по темата !
Димитър Димитров ( 161)
Около Бургас има и такива риби,рекордьорки.