Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Тунджа и Копринка - шарено котле
Тунджа и Копринка - шарено котле
Здравейте колеги, есента е в разгара си и за радост на родния риболовец времето е перфектно. Още от Септември се каних да спретна един риболов на любимата река и времето не закъсня. Тези , които ме познават, знаят че пролет и есен си спретвам почивка на Павел Баня за около 10-на дена които преминават в процедури и ударен риболов по Тунджа и Копринка. На 25.10 стегнах багажите и отпраших към великата река Тунджа (жената тоз път реши и тя да сподели риболова с мене). Пътьом си направих план схема на излетие - Събота на пресевните около с.Ягода, Неделя на Дъбовските такива, а от Понеделника по Копринка. Както си му е реда заредих багажника с въдици, захранки червеи и какво ли не още. В събота рано рано акостирах на баражите на с.Ягода, подготвих захранка, захраних оправих линиите и чаках с нетърпение първото кълване.
. Времето сутринта беше много мъгливо а великата река ме посрещна ето как:
Около 9-9.30 мъглата се дигна, слънцето се показа, но от към риба нямаше никакви индикации. Някъде около 10-10.30 много вяло кълване 2-3 морунажа и край. Въпреки вялото кълване реших да остана до залез слънце-резултата още една рибка. Така приключи Съботния ден. В неделята смених дестинацията - бараьите около Дъбово
Отново реката ме посрещна доста навъсена и мрачна, отново мъгла и реших, че ще има повторение на резултата, който постигнах в Събота. Около 9.30-10.00 резултата беше плачевен - един малък морунаж, 2-3 маломерни перки и нищо друго, даже нямах пипане на фидера,който обикновено ме вади от резила. Малко преди 12 часа, унил от слабото кълване реших да сменя тотално тактиката. Набързо преоборудва една мачова сопа със статична плувка 0.75 гр. сложих възможно най-ситната кука от куфара - 20-ца, захраних и не след дълго започна супер динамичен риболов на уклейки. Около 14.00 реших на фидерите да забия по едно рибе, така и така са във водата се надявах на нещо по-интересно. Около 15.30 извадих приличен кефал и буквално преди да събера такъмая (17.45-16.00) ударих и бяла риба около килото. Резултата беше повече от приличен половин кофа уклейки, малко перки, морунаж, кефал и бяла риба. Прибрах се в село доволен и разбира се с много надежда за нещо по-така на Копринка. Понеделник пористигнах в Павел Баня, до обед се мотах по настаняване и процедури и на обяд драснах към язовира от страната на с.Виден. Обнадежден от резултата на Дъбовските баражи без много да му мисля заредих 3 въдици на дъно малко рибе очаквайки големите риби... Да ама не, а инак времето перфектно, температури малко над 24 градуса, никакъв вятър. Единственият недостатък бе че язовира в тази му част беше буквално изпуснат (лових на корекциите). Резултата бе пълно капо, но както се казва упоритостта винаги се възнаграждава. Във Вторник един познат от Зарата се присъедини, въдиците от 3 станаха 6, демек чакахме големите резултати. За жалост такива нямаше, на плувка и бял изкарахме 2 кефала и една каракуда, малък кйостур и толкос.
. Картинката се повтори и във Сряда
. Толкова от мен успех и на слука

По-голям шаран от рибаря няма...
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Тунджа и Копринка - шарено котле
Релакс 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ставрев ,една снимка с риба поне за цвят бе?
Шегувам се естествено!Поздрави!

Идат след малко брат.sapuna написа:Ставрев ,една снимка с риба поне за цвят бе?
pacho69 написа:Идат след малко брат.sapuna написа:Ставрев ,една снимка с риба поне за цвят бе?

Пацо, иначе на пейзажи го докарваш
Браво за репортажа!

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
От понеделник и мен ме чакат процедури и спа на Павел Баня и разбира се ще го съчетая с посещение на любимата копринка. Ще съм във вторника някъде около стената след първия борун (тъй като той надали да е свободен). Ако имаш желание може да се видим аз ще ловя на дъно драсни едно на лична. Преди десетина дена там правех прилични риболови на прилични платики.
- anton jambol
- фен клуб-скобар
С удоволствие бих споделил един излет, но утре по обед се връщам в СофияIVKOPIVKO написа:От понеделник и мен ме чакат процедури и спа на Павел Баня и разбира се ще го съчетая с посещение на любимата копринка. Ще съм във вторника някъде около стената след първия борун (тъй като той надали да е свободен). Ако имаш желание може да се видим аз ще ловя на дъно драсни едно на лична. Преди десетина дена там правех прилични риболови на прилични платики.
Насе, като не ще не ще бе....naskobo написа:Пацо, иначе на пейзажи го докарвашБраво за репортажа!
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко

ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!