Закриване на шаранджийски сезон 2013

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Закриване на шаранджийски сезон 2013

Мнение от Vesko1 »

Здравейте колеги.
След тоталното разчистване на такъми миналата седмица и покупка на нови за сезон 2014,умувахме ...умувахме с моя приятел и решихме да ги пробваме за няколко часа на язовирчето на което и открихме сезона-нямаше как сърцата ни да чакат чак до пролетта,да видим кастинга.Нямахме никаква надежда,че ще имаме дори и удар ,след нещата които чух за опоскването на язовирчето от мрежари и токаджии.А и шаранския риболов не става за няколко часа,а с дни се чака понякога за удар.Но нямаше как да не направим поне тестове на новите такъми,да позабършем такъма и подготвим за зимуване,па и да пийнем по некое винце на тиферич.
Речено-сторено.
В събота към 7,30 с минимален багаж се отправихме за местоназначението.Пристигаме-ПРИКАЗКА,КРАСОТА

Изображение

За около час направихме 7 разпъвки с лодката за захранка,нанесохме монтажите и седнахме да си пием кафето.

Изображение

Изображение

Имаше леки пипания още след половиния час,но двете зърна царевица на косъм ,бяха препятствие за дребната риба.Сигнализаторите отвреме на време ни шашкаха с кратки писукания,но ние знаехме че това не е шаран или амур ,а плевел,"товарния влак" така не кълве...а взима аванс и прегрява шпулата на маХ.
Изображение

Изображение

Към обяд се заех с традиционната скара-зацвърчаха едни наденици,едни вкусотии и винцето се разля по чашките...бузите ни пламнаха в приятна руменина.И като за капак изгря едно ясно слънце,да сгрее "старите" кокали на 2-ма шаранджии... :lol:

Изображение

Все пак успяхме да извадим една заблудена каракуда и едно "хулиганче",незаслужаващи снимки.По едно време мина един "бай мангал" с едно моторче,и той вика-"Бе кво чакате тука бе,то тука що грибове и мрежи и ток минаха ,за вас ли ще остане.Аз за червеноперка ще мятам на перо"

....изгледахме го с презрителни светещи от винцето погледи и след нулевото внимание от наша страна оня си би камшика .Горкия,той не можеше да разбере с гладкия си мозък ,че не рибата за нас е важна-А ДА СМЕ НА ВОДА!

Следобед-кафенцето с бисквитки ни дойде супер-и седнахме да направим една равносметка с приятелчето-преброихме излетите-той 12 излета общо 26 нощувки,успеваемост 70%-....аз скромните 6 излета-14 нощувки,93% успеваемост...от моя страна.Общото уловено количество шаран и амур от нас за сезона сметнахме-103 килограма.
Колегата ми чете "конско",че съм го оставил няколко пъти сам и се е капотирал,и аз обещах тържествено,в следващия сезон да съм по активен.... :lol: :lol: :lol:

Така завърши този съботен ден-събрахме "ракетните установки" и ЧАО до следващия сезон.

Изображение

Изображение

НАСЛУКА КОЛЕГИ! :drinkers:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: Закриване на шаранджийски сезон 2013

Мнение от pachosz »

На толкова красиво място наистина и да знам, че няма риба, пак бих пуснал въдичка ей тъй, да ми гали окото пред мен, докато си смучем винцето :)
Успешен следващ сезон, Веско! :)
Аватар
anton jambol
фен клуб-скобар

Мнение от anton jambol »

Красота другият път и рибки да има за цвят :drinkers:
Хвани и пусни не бъди алчен
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

"Ракетните установки" са супер, природата и снимките също!
И аз се смозаблуждавам след всяко капо, че важното е, че съм бил край вода, но сам не си вярвам :mrgreen: Ако ще е така да ставаме туристи, ако не и аз не знам как точно, но по клубове и форуми, трябва да се чуе думата ни- зарибяване и контрол за спазване на закона!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Еваларка градско, нищо че сте само с каракудяк и хулигане, важното е че материалната част е подишала въздух и че сте си направили теферича. Жалко, че му е----а м---та на това хубаво язовирче :evil: /маи го познах кое е :wink: / :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

колега,не е ли това язовирче същото на което бяха направени няколко филма по Хоби тв,с големи шарани?
просто ми е интересно,иначе супер снимки и репортаж.Браво на вас
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Адмирации колеги и винаги във същия дух,но шаранджийския риболв за момента е в силата си,рано е още за закриване.Поздрави и наслука.
Без жени можем,без риболов не можем!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

За съжаление човек и добре да живее трябва да закрие сезонья.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Кой от двамата нарушава закона :twisted: :oops:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
del71
новобранец
новобранец

Мнение от del71 »

pacho109 написа:Кой от двамата нарушава закона :twisted: :oops:
Това с четвъртата въдица е мираж....отражение от водата :D

А иначе пътя до язовирчето е едно от хубавите места където човек може и да се разходи пеша, далеч от коли, отпадъци и геролтия. :)

На летовниците - много успехи през новия шаранджииски сезон 2014г :)
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

del71 написа:
Това с четвъртата въдица е мираж....отражение от водата :D

А иначе пътя до язовирчето е едно от хубавите места където човек може и да се разходи пеша, далеч от коли, отпадъци и геролтия. :)

На летовниците - много успехи през новия шаранджииски сезон 2014г :)
Бе чини ми се че бая ще трябва да по трамбоват пеш ако не са с някое яко 4Х4 или другия чалъм е само разходка без такъм и лагерно оборудване, инак трябва много яка закалка на пешо ходене :twisted: :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

аксел написа:колега,не е ли това язовирче същото на което бяха направени няколко филма по Хоби тв,с големи шарани?
просто ми е интересно,иначе супер снимки и репортаж.Браво на вас
Това е язовирчето ,но от старата му слава останаха само няколко филмчета по Хоби ТВ.
Ми ти го нарушаваш,като прибираш маломерни писалки от долния язовир,па и ги хвалиш че били по кило... :lol: :lol: :lol: Тя мивката 45 санта,сулката 30...ама иначе ,много се грижим за закона а..тези сулки ако имат 40 см,аз съм трамвай.
Изображение
Последно промяна от Vesko1 на Пон Ное 04, 2013 7:22 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение
жоро ценев
новобранец
новобранец

Мнение от жоро ценев »

Ха,така......според мен шаранджийския сезон току-що почва.Не знам колегите какво закриват?
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

жоро ценев написа:Ха,така......според мен шаранджийския сезон току-що почва.Не знам колегите какво закриват?
Ами ходете колеги,аз лично на 0 градуса сутрешни температури нямам кеф нещо да спя на открито.Затова и ние закриваме,оставяме на вас да ги ловите зимните шаранюги.
ИзображениеИзображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Арно бре,Веско!
Щом си закрил не остава нищо друго освен да ти пожелая още по-голяма слука през сезон 2014 год.! :D
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”