Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Есенни костури - още веднъж и още веднъж
- Батко Емо
- разбира нещата
Re: Есенни костури - още веднъж и още веднъж
Разбираш си им на костурите нравите 

Koлега това ми е позната река на 20км.от София ако е тя де наистина е обезрибена но,не напълно миналата есен излязоха и едри кленове а костуретата са все от този размер чат пат и някой по едър.

Ето този репортаж чаках!
"Отпуши се" най-накрая! Наслука и занапред и да споделиш пак. 

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Обичам такива шарении! 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Сега поста на pano64 ме подсети!pano64 написа:Koлега това ми е позната река на 20км.от София ако е тя де наистина е обезрибена но,не напълно ...
Как не толкова отдавна, по това време на годината,
По бреговете на тази река, от моста до вливането и в другата,
Съм виждал по няколкостотин риболовци, наредени един до друг,
И всички имаха живарници, един с повече, друг с по малко,
Но всички ловяха,
И така всеки ден,
Цяла есен, зима и пролет !!!!!!!!
И рибата все не свършваше, години наред !!!!!!!!
Сега риба няма или е инцидентно.
Не мога да си го обясня с друго,
Освен с появата на "ел.техниците"

А сега в събота сутринта сме били четирима колеги, по думите на един симпатичен млад човек, със спининг, който обходи реката и се спря да поприказваме!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
На мен ми изглеждат малко и дребни тия костурета,ма кой за квото е учил?

- G.Petkov
Ама Троли,Troli Rapala написа:На мен ми изглеждат малко и дребни тия костурета,ма кой за квото е учил?
Разбира се, че са малко и дребни костуретата,
Къде ние, скромните риболовци ще се мерим с такова божество като теб, нали ????
Само можем да ти дишаме праха от моторницата !!!!!!!!!!
Пък аз не съм и професионален рибар, като теб,
Да напраскам 40-50 кг костур,
Пък да го снимам,
Пък да го постна във форума "На риба"

Аз го написах,
Ама няма кой да прочете -
Само ще добавя, че лових с повод 0.09 и кука № 16,G.Petkov написа:...Отдавна не бях ловил на директен, доставих си удоволствие от риболова...
Та за това иде реч!
И много съжалих, за тези 2 кг костур, които занесох у дома,
Станаха зян,
Жената отказа да яде,
Омръзнал и вече костур,
А аз изядох едва половината

Другият път ще си помисля, колко риба да прибера

А иначе,
Имало е време, когато и аз, като теб съм се снимал до купчини с риби,
После спрях да се снимам,
После си изтрих някой снимки от галерията, то накрая изтриха и цялата стара галерия

Сега пускам голяма част от рибата, която ловя.
Надявам се и ти да изминеш този път

И сега, като се сетя, какъв малоумник съм бил,
Да ходя по къщите на приятели и познати да им нося риба,
Пък лятото, щото е жега - даже и чистена

И пак казвам:
- Не съм светец, имало е всичко, но е минало и аз се промених !
Бъди жив и здрав,
Само те моля, да смениш снимката в поста ти,
Все пак се стараем да предадем естетика на риболова,
А рибата е голяма и хубава, а ти не

Дай нещо по-дружелюбно

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кльопам те бат Гошо,но кога ме настъпиш и ще си го получиш за части от секундата!
Наздраве и ти пожелавам да фанеш много "Добичета" на подледен и по-точно на "Първия лед" на Ч..... например,че не съм правен у д..... и споделям добрите резултати на всеки!
А "Есенните костури" ги "остави" на Троли,че немаш шанс за победа там=мачкам наред по всички язовири в Татковината и не ми работят спирачките в момента!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ам тъй де ,ама ХА де!G.Petkov написа:Само те моля, да смениш снимката в поста ти,

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кой бе,кво казахте току що?sapuna написа:Ам тъй де ,ама ХА де!G.Petkov написа:Само те моля, да смениш снимката в поста ти,

Има си понятие "спортен риболов", т.е. състезателната форма на нашето хоби, систематизирана чрез строги правила и изисквания към участниците.Troli Rapala написа:А "Есенните костури" ги "остави" на Троли,че немаш шанс за победа там=мачкам наред по всички язовири в Татковината и не ми работят спирачките в момента!![]()
![]()
Тук сме все любители. Не се състезаваме, нямаме за цел да и победим всеки и да смаяме с резултати. "Крадем" малко време от ежедневието си, в което да се докоснем до природата, мирисът на "на открито" и, разбира се, да изпитаме тръпката да прилъжем някоя рибка. Всеки от тези три компонента е необходимо, но недостаъчно условие за хобито риболов. Без никое от тях не може, но нито едно от тях отделено от останалите не струва...
А хвалбите... заради тях ни възпяват във вицове и анекдоти...
Живи и здрави!
ПП
г-н Петков, очаквам още разкази за рибки от реката. Веднъж съм я посещавал зимно време и успях да подлъжа цяла червеноперчица 5см, която стопли прижуленото ми от зимния ветрец лице.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Златев и тебе те кльопам,та за това да те отворим,че РИБОЛОВА се води де-факто и де-юре=СПОРТ!
Па ти ако искаш се състезавай,но никой не те пита,защото срещу фактите и Боговете мълчат,па кво да говориме за Плебс кат мен и теб?
Та ако не можеш да си подредиш приоритетите,ще ти помогна с радост със следния въпрос:Ако трима-петима се бориме зъ сърцето на некое готино гадже,как ще го наречеш?
Състезание или Любов?
Според мен и Логиката си е Чисто състезание,а другото е за Обикновенни Романтици,които им аресва да са в ролята "Да изям дървото"!
Те и доста риби това правят=Ядат дървото и не разбират,кво им се случва в момента!
Лека нощ и повече мисъл ви пожелавам!

Троли, отнесе се като костуре грамова плуква!
Много рядко ми се случва да влизам в полемики из форума, а и не ми харесва да го правя. Каквото си мислех и исках да кажа - казах го. Нямам намерение да го разнищвам, обяснявам и доказвам.
Поовлякохме се и може би няма да е лошо колегата sapuna да поразчисти словестните ни дуелчета.

Много рядко ми се случва да влизам в полемики из форума, а и не ми харесва да го правя. Каквото си мислех и исках да кажа - казах го. Нямам намерение да го разнищвам, обяснявам и доказвам.

Поовлякохме се и може би няма да е лошо колегата sapuna да поразчисти словестните ни дуелчета.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Много хубав репортаж на Жорката Петков и още по-добро обяснение за философията и естетиката от риболовец преминал през всички етапи на развитието към съвършенство в нашето хоби.Поздравления.
П.С.Саше,човека ти обяснява кротко,че истината не е в килограмите,а в чувството което въпреки всичко,човек изпитва,когато плувката се скрие под водата,там е истината.........и друго мисля,че е крайно време да си смениш аватара,че троленето за сомове не е твоята диспилина,както се видя въпреки напъните и заканите и да те кръстим Сашко-костурчето,че там си шампион!
П.С.Саше,човека ти обяснява кротко,че истината не е в килограмите,а в чувството което въпреки всичко,човек изпитва,когато плувката се скрие под водата,там е истината.........и друго мисля,че е крайно време да си смениш аватара,че троленето за сомове не е твоята диспилина,както се видя въпреки напъните и заканите и да те кръстим Сашко-костурчето,че там си шампион!
валатът не най-лошото нещо на света
- G.Petkov
Въпреки, че два дни ни делят от първия есенен ден,
Ще пусна тези снимки в темата, пък дори и заради есенното време, което ме посрещна на яз.Искър днес
,

Прекрасен ден за риболов на костур - мрачно, прохладно и със силен вятър
!
Сигурно заради това нямаше и риболовци, само тези врани ми правеха компания, особено силно бяха заинтигувани когато започнах да обядвам
!
Долетяха наблизо, обаче при вида на фотоапарата се оттегляха на "почетна" дистанция
!

Много обраслите брегове на Язовира направиха риболова труден, но то винаги има нещо което ни пречи, нали ?

Въпреки всичко рибки имаше, лових както обикновено - на плувка, на рибка,

Прекарах един спокоен и усамотен риболов?!
Дотолкова нямаше хора, че даже и боклуците от мястото на което лових се побраха в една малка торбичка
!
Което за яз.Искър е направо уникално постижение
,

Ще пусна тези снимки в темата, пък дори и заради есенното време, което ме посрещна на яз.Искър днес

Прекрасен ден за риболов на костур - мрачно, прохладно и със силен вятър

Сигурно заради това нямаше и риболовци, само тези врани ми правеха компания, особено силно бяха заинтигувани когато започнах да обядвам

Долетяха наблизо, обаче при вида на фотоапарата се оттегляха на "почетна" дистанция

Много обраслите брегове на Язовира направиха риболова труден, но то винаги има нещо което ни пречи, нали ?
Въпреки всичко рибки имаше, лових както обикновено - на плувка, на рибка,
Прекарах един спокоен и усамотен риболов?!
Дотолкова нямаше хора, че даже и боклуците от мястото на което лових се побраха в една малка торбичка

Което за яз.Искър е направо уникално постижение