Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

за петромакса
Модератор: emo vasilev
Re: за петромакса
По въпроса за керамичната фасунга за Петромакса, значи счупих поне 4 намерих метална която струва 15 евро + доставката 5 и става майка си и баща си.За това си направих сам една която ми излезе 70 ст.Закупих една тапа капа за радиатор 3|4 ти резбата е 1 към едно взех от батерия за мивка резбата трябват около 5 резби.отнема време за работа 3 часа игра и разпробиване на отворите с бургия 1.7мм.Дугия път ще сложа снимки... УСПЕХ.....
Здравейте, искам да повторя въпроса на колегата някой може ли да каже колко гори? Аз го ползвам отдавна и знам че е икономичен ама все пак някой да каже около? Ии не знам пичове ама това дето казвате че стъклото се пукало керамиката се рушала ала бала.. Като го палех за 1ви път понеже бях неопитен се подпали чорапчето и се уплаших и ливнах едно шише вода както е загрял целия вход в блока стана във пара и пушек и нито стъкло се пукна нито керамика се развали.. Не знам може би късмет но споделям преживяване. Железен е.. Имам и няколко въпроса обаче: Някой продава ли от тия металните дето се слагат отгоре да разпръскват светлина че моя няма? А и сигурни ли сте че с бензин работи добре петромакса? Малко ми е съмнително може ли някой по-подробно да разкаже? Някой да продава матово стъкло за петромакс? Матовото стъкло е едно такова все едно е прашно и ти се струва че убива светлината но не е така не влияе не светлината и освен това не заслепява при директен поглед към лампата! А и тези дето се притесняват за чорапчетата много трудно се чупят при удар.. Единствения начин по който ги късам е като го отварям за профилактика на иглата..
- stefan4etoo
- сериозен играч
Минавате на диодно осветление като мен и спирате да мислите за всичките проблеми които описвате

п.п. най важното че светлината не събира насекоми

п.п. най важното че светлината не събира насекоми
При посещението ми на къщата на отдавна починал роднина намерих петромаксова лампа , която е оригинален немски петромакс.
Проблема е ,че стъклото му е счупено и самата лампа не е използвана може би повече от 40 години . моля ако някой има идея от къде мога да намеря стъкло и чорапчета за такава лампа да сподели, стъклото е с диаметър 11см и височина 13 см.
Надявам се да може да се възстанови и да заработи отново .
Проблема е ,че стъклото му е счупено и самата лампа не е използвана може би повече от 40 години . моля ако някой има идея от къде мога да намеря стъкло и чорапчета за такава лампа да сподели, стъклото е с диаметър 11см и височина 13 см.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Отиваш в магазин където продават осветителни лампи на пропан -бутан и резервни части за тях.Стъклата за тях съвпадат с тези на стария петромакс,просто вземи твоя и пробвай кое от стъклата ще ти съвпадне.Чорапчето за пропан бутана е с два отвора ,но единия го завързваш като чувал ,а другия край на главата на петромакса,върши същата работа.Друг е въпроса че течната газ за горене е доста скъпа,около 4 лева литъра някъде.Аз имах същия проблем с моя на времето и си го възтанових(моя също е оригинален немски) ,не го ползвам ,но работи перфектноnenen написа: Проблема е ,че стъклото му е счупено и самата лампа не е използвана може би повече от 40 години . моля ако някой има идея от къде мога да намеря стъкло и чорапчета за такава лампа да сподели, стъклото е с диаметър 11см и височина 13 см.

п.п.Ами то това е коментирано по нагоре в темата

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Благодаря , информацията е ценна !