Съвет относно спининг Dragon Guide Select

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Jubei
новобранец
новобранец

Съвет относно спининг Dragon Guide Select

Мнение от Jubei »

Здравейте колеги, имам въпрос относно следната пръчка като характеристиките, които търся са дължина по-голяма от 2,5м, като примамките които ще се използват са в диапазона 5-15гр.Доста разглеждах и се спрях и още на няколко модела като предпочитам дръжката да не е коркова заради способността на корка да "гаси" ударите на рибата.Моля ако някой има преки наблюдения върху моделите да изкаже мнение.Благодаря!

http://www.voblershop.com/1889/Dragon.Guide.Select/

http://www.voblershop.com/2011/Dragon.Moderate/

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=5341 като този модел е само с горна граница и не знам дали е уместен.

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=5339" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Re: Съвет относно спининг Dragon Guide Select

Мнение от daniel defoe »

Ето ти четиво , като за начало :wink:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Jubei
новобранец
новобранец

Мнение от Jubei »

Мерси колега тази тема съм я чел, но имам спининг с акция 15-40 с коркова дръжка и затова съм се насочил към нещо по леко за да не се препокриват около 4-21 или 5-25( за Дракона става въпрос) та затова питам.За Дракона пише, че има резонансна система за която четох в разни форуми че много чувствително предавала ударите на рибата.Ако може и някоя друга да ми препоръчаш с тази акция и в този ценови клас ще съм благодарен само по възможност да е без коркова дръжка.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

......а бе,колега,да не си надзъртал в къщи зад вратата на спалнята.....шегувам се естествено...сега сериозно,по някакво абсолютно съвпадение,притежавам три от четирите посочени модела въдици,като всяка от тях ползвам в различни ситуации,например:
1.Драгон Гуидо Селект Бътчър-260/4-21/ акция екстрафаст джиг от бряг,много бърза и чувствителна въдица,не е от най-леките.
2.Х-Зога Шитено-219/5-30/ риболов от лодка/джиг и тролинг/,както и за едри кефали и щуки от брега,доста мощна за параметрите си,най-къса дръжка от всички модели Зоги
3.Джапан Стайл-274/до 100гр/ спинигов риболов на сом,лека чувствителна,акция мед/фаст,не от най-мощните Зоги
Модерейта на Драгона,днеска го тръсках,също добре изпипана въдица,но не е екстрафаст,както Бътчъра.
ако нещо друго те интересува питай.
валатът не най-лошото нещо на света
Jubei
новобранец
новобранец

Мнение от Jubei »

хахахах :) колега аксел ето това е съвпадение ..... мерси за изчерпателния отговор, а как се държи Драгона (4-21) с воблери в диапазона 5-12;13 грама или е за предпочитане да се използва заради бързата си акция само за джиг.
Относно Х-Зога Шитено как е около долната си граница от 5 грама и ако можеш да ми хвърлиш малко светлина относно държанието на тази регулирана PTF акция, с която я рекламират. Колега ще съм ти благодарен за всякаква информация понеже съм от Шумен и нямам физически достъп до конкретните въдици и ще се базирам само на вашите мнения.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Здрасти колега. Аз от доста време ловя с 2,45м. 3-18 и съм много доволен от пръчката. Закачал съм и по-голяма риба с нея...пръчката се справя перфектно.
Хвърлял съм и с 2,6м. 4-21 мисля,че за нея питаш. Пръта е много стегнат и теста по примамките е реален,даже горната граница е леко занижена според мен .
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Jubei
новобранец
новобранец

Мнение от Jubei »

Здравей колега Danev69,
да насочил съм се към варианта на 2,6м (4-21гр.), разгледах в галерията ти имаш и големи рибки с по малкия модел на Драгона.Това ме успокоява тъй като на водоемите на които ловя излизат и инцидентни щуки до максимим 3 кг и не ми се иска ако удари такава да бягам след тях като новобранец :)
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

да,Коцето/Данев/ лови с по-малката акция и има много повече риболови с нея,така,че за Драгона е напълно прав.При Зогата за чувствителност при 5гр. трудно може да се говори,пръчката наистина е доста мощна,преди месец закачих една щука около 2кг,на Марица,е ми никакъв проблем изкарах я на водни ски,справи се без никакво усилие и с един толуп около 5кг,който случайно закачих за опашката с блесната,определено е по-мощна от Драгона.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

по моето скромно мнение,ако ти трябва чувствителна въдица,си вземи Драгона,а пък ако ти трябва по-здрава си вземи Шитеното,то и парите са им горе-долу еднакви.
Jubei
новобранец
новобранец

Мнение от Jubei »

Колеги, много съм ви благодарен за споделената информация на база, на която ще се насоча към Драгона.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”