Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Моля за съвет...
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Моля за съвет...
Здравейте Колеги.Все повече се увеличаваме като бройка и това води до голяма пренаселеност на язовирите.Да неговорим за псевдорибарите с трите деца и тъщата.Затова упорито съм се насочил към купуването на лодка.От София съм и обикновенно ходя сам на близки дестинации през почивнте дни така че ще ми трябва нещо двуместно най много.За съжаление нещо поизтънях откъм средства и затова искам да попитам каква лодка може да си взема за немного пари.Разбира се много добре знам че такова нещо като ефтино,качествено и красиво няма,но все пак аз не съм супер професионалист,а просто любител и целта ми е да ловя най много на 3-4 м. от брега.Така че,всеки съвет ще ми е от полза.Предварително Благодарско.
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега ориентираи ни малко твърда или надуваема лодка търсиш. Надуваемите вървят от 45лв. които не стават за нищо, до 1200-1300лв. Най - добре си вземи умфика едноместна около 200лв. двуместна около 320лв. Твърдите наи - евтините са 7 - 800лв. Порови се из обявите във форума има и втора употреба на прилични цени.
Щом ще ловиш на 2 - 3 метра от брега предполагам че гумена лодка те устроива. Тези под 200лв обикновенно не са гумени, а някаква пластмаса която се пука много лесно.
Ако си наистина много изтънял мога да ти дам една двуместна гумена руска на символична цена но се нуждае от як ремонт, трябва да и залепиш дъно и да оправиш едната стоика за греблото иначе бордовете са здрави. В момента е без дъно.
Щом ще ловиш на 2 - 3 метра от брега предполагам че гумена лодка те устроива. Тези под 200лв обикновенно не са гумени, а някаква пластмаса която се пука много лесно.
Ако си наистина много изтънял мога да ти дам една двуместна гумена руска на символична цена но се нуждае от як ремонт, трябва да и залепиш дъно и да оправиш едната стоика за греблото иначе бордовете са здрави. В момента е без дъно.
Последно промяна от nasco2 на Сря Яну 09, 2008 11:14 am, променено общо 1 път.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Моля за съвет!
Колега Peshoto' , погледни тук и надявам се да си харесаш нещо:http://lodki.hit.bg 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Един приятел си купи такава ефтина беше -80лв. Спука се още на първия излет и едвам се домъкна до брега.
После я лепи нещо ама на втория излет пак се спука и последно беше решил да я пълни с пяна полиуретанова та да не можела хем да потъва хем да се пука
голям инат
Моя съвет е да си вземеш лодка когато събереш пари ,щото иначе ще ти излезе по скъпо !
Пък и с тия работи шега не бива
После я лепи нещо ама на втория излет пак се спука и последно беше решил да я пълни с пяна полиуретанова та да не можела хем да потъва хем да се пука

Моя съвет е да си вземеш лодка когато събереш пари ,щото иначе ще ти излезе по скъпо !
Пък и с тия работи шега не бива

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
С Уфимка съм от 3-4 години и съм доволен.
Тежи много, грозна е и тн. , но ми върши работа.
Само един съвет, колега, вземи си по-голяма от колкото мислиш, че ще ти трябва, мястото винаги е малко
Детските лодчици от 20-30-40 и тн. пари не си струват, само ще ти създават главоболие.
Тежи много, грозна е и тн. , но ми върши работа.
Само един съвет, колега, вземи си по-голяма от колкото мислиш, че ще ти трябва, мястото винаги е малко

Детските лодчици от 20-30-40 и тн. пари не си струват, само ще ти създават главоболие.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Диканаров
- кандидат преподавател
моля за съвет
Колега, гумените лодки, които ти препоръчах са с голями възможности и са сигурни за тази цел за която пишеш. Те могат да се лепят! Те са с няколко , но не по-малко от 2 балона! Ако се грижиш за нея ще ти служи много години! Аз имам малка лодка, колкото за 100кг. дядо и внук. Лодката ми е с една дървена скамейка. Ползвам я 28г. Купена бе за 60 рубли от бившия СССР. Никога обаче не съм я прибрал с кал, неизмита и мокра. Ако съм бил в морска вода, също я обилно изплаквам. Особено следя да е суха на снадките на балоните и пода! Не е за тролинг, няма място за мотор, но можеш да се вреш между папура и да ловиш там където от брега, макар и на 3-4м не е възможно да заметнеш. В лодката обикновено имам кутия с рибарски принадлежности, бинокъл, кофа с рибета, една въдица с дължина 1.6м, въже и котва от камък. Захранка и рачила вземам ако съм за раци. Тогава място за риболов няма! Колкото от цапалото се хване стръв толкова! Мисля, че за такова нещо питаш. Нали не е за каране на водни ски или преплуване на варненският залив. За това не става! Не е и за голяма вълна и силен вятър.
За кротък риболов край тръстиките и в язовири при спокойно време е добра
.

- rumen_78
- научил се да хвърля
лодка
http://www.balkanboats.com/productdetai ... d=27&id=72 погледни тук дори само за ориентир
тежко се брате живее сред глупци неразбрани ,душата ми в огън тлее,сърцрто в люти рани....