Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

нещичко за cormoran
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
благодаря за мненията момчета, но вече сам ги купил.имам теле мач на trabucco и сам много доволен търсих някакав мач там ама не харесах и са натресах на тези cormorani сега пролетта ще ги пробвам и ако не ми допаднат ше ги подаря на татко.днес си харесах на телемача една макара shimano exage някакво мнение по този вапрос ще дадете ли?а и едно питане ще вземам за карповите прачки едни eurohold big pit стават ли?предварително благодаря:)
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
От трън та на глог ! В случая нема начин да не дадем мнениеtoddy написа:днес си харесах на телемача една макара shimano exage някакво мнение по този вапрос ще дадете ли?

IDA макар че темата не беше за недостатъците на Корморан кат каквото и да било ( не сал за макари ) , навъпреки усилията ти да вкараш темата в релси относно таз марка , то мойто си мнение е - ми не става

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- учете се от него
Павел Иванов
Колега здравей,
Аз съм си изразил мнението специално за мачовите макари на Корморан на базата на работата ми с тях за последните десетина години , няма за какво да искам да предизвикам дискусия- писал съм си мнението и вижданията като редови риболовец който няма никакво отношение към това в бизнесплан , под каквато и да е форма. Кефя се от досегашните ми две макари- не ги сменям , не ги заменям , не ги продавам и не ги бракувам!!! Ти , предполагам също имаш предпочитания към някоя марка макари - може би ще споделиш коя и защо , също и конкретните модели?
Поздрави.
п.п. мненията на колеги пряко ангажирани в бизнеса с риболовни принадлежности за мен са немеродавни , все едно че не съм ги чел!!!
Аз съм си изразил мнението специално за мачовите макари на Корморан на базата на работата ми с тях за последните десетина години , няма за какво да искам да предизвикам дискусия- писал съм си мнението и вижданията като редови риболовец който няма никакво отношение към това в бизнесплан , под каквато и да е форма. Кефя се от досегашните ми две макари- не ги сменям , не ги заменям , не ги продавам и не ги бракувам!!! Ти , предполагам също имаш предпочитания към някоя марка макари - може би ще споделиш коя и защо , също и конкретните модели?
Поздрави.
п.п. мненията на колеги пряко ангажирани в бизнеса с риболовни принадлежности за мен са немеродавни , все едно че не съм ги чел!!!
Корморан "спряха" да правят макари и всичко останало с марката "Корморан"( наистина си беше качествено ) през 1997 - 1998г. Имаха и сайт. После 5 - 6 години нищо не се чуваше за тая фирма, нито сайт - нищо. И изведнъж Корморан се появяват с Дайва и почват да правят смотани и смешни макари.
Вижте сега един култов модел на Корморан, който си купих през 1995 година за 2900лв тогавашни пари. После го продадох, след 4 години на един приятел. Сега му е направил малко тунинг - сложил му е метална шпула - един стругар в Свищов се съгласи да я направи шпулата.

Та тоя модел е като лебедка - с безконечик вътре за безупречно нареждане на влакното. И вече 12 години работи без никакви забележки. Имам приятели, които също ползват този модел макари. Той се появи 1994 - 1995 година. И все още си работят след извадени стотици килограми големи риби!!!
С тоя приятел имаме и Каталог на Корморан за 1996 година и мисля, че беше само на немски език - е наистина са правели страшни макари, които и сега биха засенчили много от прехвалените на пазара. Жалко, че ги няма втора употреба - много сме търсили

Вижте сега един култов модел на Корморан, който си купих през 1995 година за 2900лв тогавашни пари. После го продадох, след 4 години на един приятел. Сега му е направил малко тунинг - сложил му е метална шпула - един стругар в Свищов се съгласи да я направи шпулата.

Та тоя модел е като лебедка - с безконечик вътре за безупречно нареждане на влакното. И вече 12 години работи без никакви забележки. Имам приятели, които също ползват този модел макари. Той се появи 1994 - 1995 година. И все още си работят след извадени стотици килограми големи риби!!!

С тоя приятел имаме и Каталог на Корморан за 1996 година и мисля, че беше само на немски език - е наистина са правели страшни макари, които и сега биха засенчили много от прехвалените на пазара. Жалко, че ги няма втора употреба - много сме търсили

-
- учете се от него
КОРМОРАН
Като говорим за " Корморански" спомени , в далечната 1986 г. първите що-годе читави по ония времена директни телескопи бяха внос на "КОРМОРАН" , с дължина 5.40м. и невероятен в сравнени с руските подобни 4.20м. "строй" и тегло
Струваха 84лева(продаваха ги в магазините за спортни стоки) , тогава когато един инжинер получаваше 160 лева основна заплата
Това може би е въдицата с която съм извадил най-много риба , издържа 10 години-1996 г. на р.Стряма , в ръцете на големия ми син целия се нацепи по дължина , предполагам от старост 

- pet55
- научил се да хвърля
Колега shefa същата макара SSL SEA COR си бях купил 2 броя 97 година за по 7-8 $ парчето тъй като $ беше стигнал 500 лв. Много яки макари какво са видели по морето 4 години те си знаят едната от тях в момента е собственост на Майстор Саки от вашия градВижте сега един култов модел на Корморан, който си купих през 1995 година за 2900лв тогавашни пари.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: КОРМОРАН
Ще се намеся конкретно в подкрепа за директния телескоп/ че таквиз макарета не съм ползвал/. Имах такъв на 6 метра, много лек и много стегнат, много читава сопичка беше/'щото след второто настъпване я бракувахIDA написа:Като говорим за " Корморански" спомени , в далечната 1986 г. първите що-годе читави по ония времена директни телескопи бяха внос на "КОРМОРАН" , с дължина 5.40м. и невероятен в сравнени с руските подобни 4.20м. "строй" и тегло![]()

Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
pet55 написа:Колега shefa същата макара SSL SEA COR си бях купил 2 броя 97 година за по 7-8 $ парчето тъй като $ беше стигнал 500 лв. Много яки макари какво са видели по морето 4 години те си знаят едната от тях в момента е собственост на Майстор Саки от вашия градВижте сега един култов модел на Корморан, който си купих през 1995 година за 2900лв тогавашни пари.
Макарата от снимката е негова