Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

И аз за сонар !
Модератори: emo vasilev, Кърцата
И аз за сонар !
Привет и за много години !
как се е видяло и аз ще си купувам сонар.
Спрял съм се на "Eagle Fish Easy 245 DS" SW-Echolot , но в България не го намирам. А до година би трябвало да съм си обратно в родината и ще ми е трудно с гаранцията ако нещо стане. За това съм решил да си го купя от БГ .
Ако някой може да ми даде алтернатива или нещо по добо като вариянт ще съм много благодарен, даже и за риба ще го водя
.
Нямам претенции да е с цветен екран, трябва ми да показва дълбочина от 0.30-0.40 м и да има малко по голям ьгъл на сканиране.
Аз не съм запознат много много с тези джаджи затова моля за мнения!
как се е видяло и аз ще си купувам сонар.
Спрял съм се на "Eagle Fish Easy 245 DS" SW-Echolot , но в България не го намирам. А до година би трябвало да съм си обратно в родината и ще ми е трудно с гаранцията ако нещо стане. За това съм решил да си го купя от БГ .
Ако някой може да ми даде алтернатива или нещо по добо като вариянт ще съм много благодарен, даже и за риба ще го водя

Нямам претенции да е с цветен екран, трябва ми да показва дълбочина от 0.30-0.40 м и да има малко по голям ьгъл на сканиране.
Аз не съм запознат много много с тези джаджи затова моля за мнения!
Последно промяна от VGS на Съб Яну 05, 2008 1:18 am, променено общо 1 път.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Колегата Марко е прав ,това са двете марки който се ползват по -често.Има и други,виж тук може да се ориентираш
http://www.filstar.com/bulgaria/?filsta ... tion&gr=29
Аз специално ползвам GARMIN.
п.п.Честито на новия модератор ,повече ползотворна работа ,по-малко проблеми.
http://www.filstar.com/bulgaria/?filsta ... tion&gr=29
Аз специално ползвам GARMIN.
п.п.Честито на новия модератор ,повече ползотворна работа ,по-малко проблеми.
Всичко може,но не всеки го можe.

Сравних цените на тези които намерих в БГ с тези в ДЕ и учудващо при някои модели има разлика повече от 100лв. В България Гармин е значително по евтин. Но пък не ми допада май.
Има една комбинирана урудка с GPS "LOWRANCE M-52i " за около 280 Евро и май ще е това или този предишния дето споменах.
Ако някой разбира повече моля да ги погледне в google и да даде мнение.
Има една комбинирана урудка с GPS "LOWRANCE M-52i " за около 280 Евро и май ще е това или този предишния дето споменах.
Ако някой разбира повече моля да ги погледне в google и да даде мнение.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Марко, първо да ти честитя избора ти за модератор, това си е сериозно задължениеMarco Polo написа:....., има depth alarm. Нагласяш го на метър и си готов.
Проблемът при малко дълбочини идва от това, че диаметърът на конуса, който сонарът покрива, е около една трета от дълбочината, т.е. при пет метра под кила ти ще видиш на дъното кръг с диаметър около метър и половина. Представи си колко виждаш при дълбочина от метър...

Сега по отношение на първата ти препоръка - вярна е само при определен релеф на дъното, нали? И трябва да имаме пред вид къде е разположена сондата и посоката, в коята приближаваме "препятствието". Имам в пред вид, че в някои случаи тази настройка няма да може да предпази "лодкокрушението"

Това второто ти твърдение просто нямам идея как си го синтезирал

Колега VGS,
Ако уточниш за какъв вид риболов ще го ползваш, и ако извадиш данните на този сонар тук / та да не се ровчим из "гоглето" и ако са преведени още по-добре/ със сигурност повече колеги ще вземат отношение. Иначе за тази марка съм чувал добри отзиви, но не съм я ползвал.
Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Tака, значи половината на този ъгъл е 10 градуса. Та тангенса на този ъгъл / което е съотношението на срещулежащ:прилежащ катет в правоъгълния триъгълник, в случая е половината от покритата от конуса на лъча част от дъното:дълбочината/ е 0.1763. Значи при дълбочина от 10 метра това е 1.763м и както казахме това е половинката. Цялата покрита област би трябвало да е един кръг с диаметър от 3.526м. И това си е приблизително една трета от 10 метра, браво Марко.
Но ако лъча на сондата е 10 градуса този диаметър е вече едва 1.75 метра.
Затова трябва да знаем за конкретния сонар / и лъч / този градус.

Но ако лъча на сондата е 10 градуса този диаметър е вече едва 1.75 метра.

Затова трябва да знаем за конкретния сонар / и лъч / този градус.
Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето за този конус предполагам говори Марко колкото е по плитко толкова по малкаа площ от дъното покрива сондата.
http://www.geotrade.bg/uploads/files/file_31.pdf
Тук е показана нагледно работата на сондата.
Re:
Много полезен линк! Тъкмо се канех да правя едно запитване до всички, които ползват такава техника как ,защо,ама къде, кое за какво е и т. н. Е още не съм си взел, но се надявам в най-скоро време...! Браво!nasco2 написа:Ето за този конус предполагам говори Марко колкото е по плитко толкова по малкаа площ от дъното покрива сондата.

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"