Съвет за Болонезe 6м

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Donchaz
новобранец
новобранец

Съвет за Болонезe 6м

Мнение от Donchaz »

Здравейте,
Тепърва се ориентирам към риболова на река и дойде време да взема първото ми болонезе.
Ще се радвам да ми препоръчате какво да си взема до 60 -70 лв.(за съжаление с ниската си заплата и многото разходи колкото и да ми се иска не мога да си позволя по скъпо). Търся си 6 метрово, но за тези пари трудно може да се намери читаво затова ще се задоволя и с 5 метра, но поне да са реални. Дайте някой съвет за горе долу стегнато боло за тези пари и поне около 300 грама за 6 метрово и 250 грама за 5 метрово въпреки че не може да се желае кои знае какво в този ценови клас.

Мислих си за:
GLOBE NEW HUNTER 6m
GLOBE GALAXY 6m
Но много хора се оплакват че са доста крехки и се чупят много лесно.

Видях тази промоция и се насочих към нея, ще се радвам да споделите мнение:
LINEAEFFE Silver Ice Bolo
http://www.masterfishing.bg/product/488 ... -bolo.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Благодаря Ви предварително!
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Re: Съвет за Болонезe 6м

Мнение от prodigy666 »

от глобето мирал според мен е най - добра ( стегната и бърза ) ... хунтара преди 2-3 дена го видях в действие с скобар 1 кило не се гъне достатъчно за да мори рибата а уж е мек ..... аз имах дееп инпакт на 5 м тежка 300 гр + но ги вади по добре от хунтара ....
STUTS
новобранец
новобранец

Мнение от STUTS »

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=82826" onclick="window.open(this.href);return false; разгледаи тук колегата -прачките са много добри
Аватар
Tinata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Tinata »

Колега привет ето това го имам на 6м и е 287 гр на кантара просто една от най - добрите в този клас http://megafishing.bg/product/3296/bolo ... -team.html" onclick="window.open(this.href);return false; знам, че малко надвишава бюджети, но са 10 лева !
Аватар
burn_out
новобранец
новобранец

Мнение от burn_out »

Колега имам Globe Warrior 4 м и мога да ти кажа че е уникална пръчка. Много съм доволен и имай в предвид че ловя на дунава с нея с по 12 гр плувки - едри риби няма никакъв проблем, с правилното влакно си цар!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Щом търсиш стегнато, забрави ню хънтъра, верно, че може да намериш и 6-тица за около 60-70 лв., но си е бая лигаво, меко.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
v5rov
новобранец
новобранец

Мнение от v5rov »

Имах ню хънтър и изобщо не мисля, че е лигава. Кефали по кило съм вадил без никакъв проблем с нея. Продадох я,защото си взех тика тех. В тоя ценови клас мисля, че това е твоята въдица.
gorgy_ski
новобранец
новобранец

Мнение от gorgy_ski »

аз съм с Ню Хънтер, ама 5-ца и съм доволен. ловя предимно на река и нямам проблеми с мрени и кефали, стига да искат да се хранят :)
Donchaz
новобранец
новобранец

Мнение от Donchaz »

Колеги,
За този момент се ориентирах към тези две болота:
FORMAX LEGACY BOLO 6m. - http://fishingtime.bg/?p=32&l=1&shop=220" onclick="window.open(this.href);return false;
FL ULTRA TEAM 6m. - http://megafishing.bg/product/3296/bolo ... -team.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Legacy го пипнах лично и премерих, като цяло ми хареса.. дават го 290 грама вероятно го мерят без тапата, при мен показа 303 грама всичко. Транспортната дължина е 129см.
FL Ultra Team го нямаха в момента и не можах да направя сравнение, но като характеристика са почти еднакви.

GALAXY, MIRALL не мога да намеря да пипна, но във всеки магазин ме предупреждават да бягам по далече от тях поради факта че били много крехки. Тук във форума много от колегите са доволни като цена качество.

Някой ако има наблюдения върху двете сопи по горе нека сподели впечатления.
Продължавам да се оглеждам и в раздела ПРОДАВАМ за нещо интересно...
Аватар
Tinata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Tinata »

Колега както по - горе съм писал имам болонеза Фл на 6м и съм много доволен за дугата пръчка нямам наблюдения , но след като транспортната дължина е над 20 см по - малка със сигурност структурата е различна вече твоя преценка коя ще заприходиш , но ФЛ не е грешка !!! Поздрави !
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

FORMAX LEGACY BOLO 6m
Имах такава болонеза и мога да твърдя че е добра за парите си. Предимство са издължените крачета на водачите докато тези на FL a са доста по къси. Като недостатък мога да отбележа само теглото но ако се съчетае с по лека макара няма проблем.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Здравей , вземи си FORMAX LEGACY BOLO 5 m. :idea:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

pampasa написа:Здравей , вземи си FORMAX LEGACY BOLO 5 m. :idea:
Правилно!
Универсална дължина и качествено боло на добра цена.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

вземи фокус примера 6 метра с намаление е към 90 лева! Вземи фокус Гелато
5 метра с намаление е 85-90 лева!Дълги крачета на водачите,дълга трснспортна по над 1.40 и на двете! Много здрави ! Естествено 6 метра е по тежка 298 г-но за тези пари е най доброто! 5 метровото гелато си е направо бижу за тея кинти;) успех
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ето ти перфектното боло на перфектната цена -

http://www.nordfishing77.at/deine-2-x-1 ... 0-50g.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”