Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Проблем със завъртене на снадките
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Проблем със завъртене на снадките
Имам един спининг на 3м на 3 части, сглобка със втулки(spigot)
Проблема е че при силно замятане с голяма тежест и двете горни снадки се завъртат, едната наляво другата надясно. Това се случва при максимално добро натягане(сглoбяване).
Предполагам че се получава заради по-малката контактна повърхност при spigot сглобката, при нормална put-over сглобка не ми се е случвало.
Има ли някакво решение на този проблем?
Проблема е че при силно замятане с голяма тежест и двете горни снадки се завъртат, едната наляво другата надясно. Това се случва при максимално добро натягане(сглoбяване).
Предполагам че се получава заради по-малката контактна повърхност при spigot сглобката, при нормална put-over сглобка не ми се е случвало.
Има ли някакво решение на този проблем?
Re: Проблем със завъртене на снадките
Получава се и при put-over, така, че не зависи от вида на снадката, а от качеството и.
Колеги бяха писали, че има мазило, с което да намажеш контактните повърхности и проблемът бил решен, но за съжаление не мога да открия темата и да ти пусна линк.
Ако открия нещо ще пиша
Колеги бяха писали, че има мазило, с което да намажеш контактните повърхности и проблемът бил решен, но за съжаление не мога да открия темата и да ти пусна линк.
Ако открия нещо ще пиша

За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Festina lente!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Festina lente!
Имай предвид, че шпиготните втулки са доста по-предразположени към заклинване, особено при третиране с някакво мазило, така че не прекалявай с натягането и клепането.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Мерси за съветите.
С графитен спрей не съм пробвал, като чета описанието на тези спрейове пише че са за възстановяване на захабени и хлопащи снадки, което не е проблема при мене.
Провал съм с лаково покритие, имаше някакъв ефект но както и Мунчо каза после няма разглобяване, много яко зацепва.
В крайна сметка можеби просто тази ML пръчка която ползвам не е създадена за мощни замятания.
С графитен спрей не съм пробвал, като чета описанието на тези спрейове пише че са за възстановяване на захабени и хлопащи снадки, което не е проблема при мене.
Провал съм с лаково покритие, имаше някакъв ефект но както и Мунчо каза после няма разглобяване, много яко зацепва.
В крайна сметка можеби просто тази ML пръчка която ползвам не е създадена за мощни замятания.
Общо взето при мощни замятания се изместват водачите на една страна. Особено ако при замятане водачите не са успоредни на изнизващото се вланко.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- stancom
- ще става разбирач
Кроа имат една смазка за снадки с вид и консистенция на парафин. При мен дойде заедно с мухарката, но предполагам че продават и отделно. Обаче внимавай да не попадне пясък или прах когато си намазал с нея, защото ще надере снадката. За заклинването вече споменаха, така че по леко след мазане.