Проблем със завъртене на снадките

Модератори: Павел Иванов, sestrata

jelqz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Проблем със завъртене на снадките

Мнение от jelqz »

Имам един спининг на 3м на 3 части, сглобка със втулки(spigot)
Проблема е че при силно замятане с голяма тежест и двете горни снадки се завъртат, едната наляво другата надясно. Това се случва при максимално добро натягане(сглoбяване).
Предполагам че се получава заради по-малката контактна повърхност при spigot сглобката, при нормална put-over сглобка не ми се е случвало.

Има ли някакво решение на този проблем?
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Проблем със завъртене на снадките

Мнение от Ilian70 »

Получава се и при put-over, така, че не зависи от вида на снадката, а от качеството и.
Колеги бяха писали, че има мазило, с което да намажеш контактните повърхности и проблемът бил решен, но за съжаление не мога да открия темата и да ти пусна линк.
Ако открия нещо ще пиша ;)
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ilian70 »

Таа склероза шъ ма умори :oops:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 13&t=60579
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Имай предвид, че шпиготните втулки са доста по-предразположени към заклинване, особено при третиране с някакво мазило, така че не прекалявай с натягането и клепането.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
jelqz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jelqz »

Мерси за съветите.
С графитен спрей не съм пробвал, като чета описанието на тези спрейове пише че са за възстановяване на захабени и хлопащи снадки, което не е проблема при мене.
Провал съм с лаково покритие, имаше някакъв ефект но както и Мунчо каза после няма разглобяване, много яко зацепва.
В крайна сметка можеби просто тази ML пръчка която ползвам не е създадена за мощни замятания.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Общо взето при мощни замятания се изместват водачите на една страна. Особено ако при замятане водачите не са успоредни на изнизващото се вланко.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Кроа имат една смазка за снадки с вид и консистенция на парафин. При мен дойде заедно с мухарката, но предполагам че продават и отделно. Обаче внимавай да не попадне пясък или прах когато си намазал с нея, защото ще надере снадката. За заклинването вече споменаха, така че по леко след мазане.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”