Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Препоръка за макара?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Препоръка за макара?
Пръчката ще бъде с акция 10-30 и ще се използва за кефал,костур и понякога щука.Бюджета е 50-60лв.Изключваме риоби екусима и абу гарсия стелт,тях ги имам.Интересува ме нещо с алуминиева шпула,здрав бигел и поне 4 лагера.Какво ще ме посъветвате?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Препоръка за макара?
Аз там съм пораснал...
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Toва звучи надеждно, ще взема и аз да си купя една такава..
Ето тази: http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7106" onclick="window.open(this.href);return false;
Първата не ми вдъхва доверие,тиката я знам,но съм чувал за слаба пружинка на бигела.
-
- разбира нещата
FLa го имам и не ми харесва хич,усуква влакното и аванса не е добър.За тия пари виж тая http://shop.fishing-mania.com/viewreels ... ca-Cambria" onclick="window.open(this.href);return false; или Рйобито ,нищо друго в тоя ценови клас не става.
- murphymet74
- ще става разбирач
http://megafishing.bg/product/1445/maka ... okamo.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Перфектна отвсякъде!
Имам размер 3000 и съм много доволен.
Перфектна отвсякъде!
Имам размер 3000 и съм много доволен.
Kамбрия е хубава макара, но пружината на бигела и е ахилесовата пета...слаба е и се чупи...може след 3 риболова, може след 300...никой не знае.
За тези пари това е макарата....има, няма 70 лева.

За тези пари това е макарата....има, няма 70 лева.

До 1-2 дена съм собственик на абу гарсия орра ес.Вярно,че се отклоних доста от питанките си тук,но се надявам да съм направил правилен избор.Ще се радвам някой ако е имал допир с нея да каже една,две думи.
Днес развъртях абуто и мога да кажа,че от трите ми макари:стелт,орра ес и риоби екусима,риобито най-много ми харесва.Основно с него ще си ловя.
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Интересна тема за мен, отскоро съм с екусима 1000, пък бях на косъм да си взема една Абу Гарсия на старо, дано япончето да си струва повече от шведския бранд 

Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ни япончето е вече японче, ни шведчето е шведче. И двете фирми отдавна не са това, което бяха. Това разбира се не означава, че произвеждат лоши нещаmesket4eto написа:Интересна тема за мен, отскоро съм с екусима 1000, пък бях на косъм да си взема една Абу Гарсия на старо, дано япончето да си струва повече от шведския бранд

Не си объркал с абуто.
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Имаш право колега, не е лоша машинка Екусимата, но при обслужването, което направих на моята констатирах осезаемите луфтове, просто където има лагери, същите си влизат и излизат от леглата доста хлабаво. В общи линии създава впечатление за здрава и надеждна макара, но е далече от съвършенството, има доста нещица, които е можело да се пипнат по- добре.czd написа:Ни япончето е вече японче, ни шведчето е шведче. И двете фирми отдавна не са това, което бяха. Това разбира се не означава, че произвеждат лоши нещаmesket4eto написа:Интересна тема за мен, отскоро съм с екусима 1000, пък бях на косъм да си взема една Абу Гарсия на старо, дано япончето да си струва повече от шведския бранд
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Все пак за цената, на която се продават са едни не лоши макари, макар да имат споменатите по-горе конструктивни неточности.mesket4eto написа:Имаш право колега, не е лоша машинка Екусимата, но при обслужването, което направих на моята констатирах осезаемите луфтове, просто където има лагери, същите си влизат и излизат от леглата доста хлабаво. В общи линии създава впечатление за здрава и надеждна макара, но е далече от съвършенството, има доста нещица, които е можело да се пипнат по- добре.
От моделите на рьоби или по скоро техните производни съм ползвал следните макари - тубертини sirio 1000, от нея не мога да се оплача, но все пак съм я ползвал за лайт и ултра лайт