Въпрос за щека
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Въпрос за щека
Колеги примерно като на 13м дълбочината ми е 6,5м-7м на кое коляно трябва да ми е ластика ?
Re: Въпрос за щека
Здравей,
Дължината на ластика, както и неговата дебелина се определят в зависимост от големината на рибите, които очакваш. Всички елементи на "такъма": кука, повод, основно влакно и ластик са взаимозависими.
Виж таблицата: http://www.ribolovec.com/2143/" onclick="window.open(this.href);return false;как-се-монтира-ластик-на-щека/ може да ти бъде полезна.
Дълбочината само определя дължината на линията, която използваш при риболова на щека.
Дано съм бил полезен!
Дължината на ластика, както и неговата дебелина се определят в зависимост от големината на рибите, които очакваш. Всички елементи на "такъма": кука, повод, основно влакно и ластик са взаимозависими.
Виж таблицата: http://www.ribolovec.com/2143/" onclick="window.open(this.href);return false;как-се-монтира-ластик-на-щека/ може да ти бъде полезна.
Дълбочината само определя дължината на линията, която използваш при риболова на щека.
Дано съм бил полезен!
Добре де примерно имам 2 резервни топ 4 на който дължината примерно е 4,80м.А дълбочината ми е над 6м тогава този топ сет става неизползваем.Защото гледам ,че основно се продават резервни топ 3,топ4 и топ5 за дълбочини до 3-4м са окей ама като имаме дълбочина над 5 м какво правим ?
Дължината на топсета може да ги удължиш с закупуването на допълнителни колена стига да се предлагат и да си финансово подсигурен. Но ако си "налапал здраво мухата за риболов с щека" това не е от значение.
Топ 4 с дължина на линията към 6м можеш да ползваш, но е неудобно и може да доведе до различни нежелани случаи.
Друг е въпроса при тази дълбочина от 6-7м, каква е необходимостта да ползваш две различни линии.
Това е моето мнение, но може някой да е с по-интересно такова.
Топ 4 с дължина на линията към 6м можеш да ползваш, но е неудобно и може да доведе до различни нежелани случаи.
Друг е въпроса при тази дълбочина от 6-7м, каква е необходимостта да ползваш две различни линии.
Това е моето мнение, но може някой да е с по-интересно такова.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Разпъваш си най-дългото допълнително нещо, което имаш, а висящата част от линията я навиваш на совалка или просто я пускаш на земята.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Примерно ластика е на трето коляно като е на уипа и ловя на 5 метра дълбочина и линия та ми виси 1 1,5 метра става неудобно и се оплита уипа ми е 7 метра следователно махам едно коляно ли само.
Следователно ползваш whipa като гол телескоп и не се занимаваш да променяш дьлжината му.