Въпрос за щека

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

dido18
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Въпрос за щека

Мнение от dido18 »

Колеги примерно като на 13м дълбочината ми е 6,5м-7м на кое коляно трябва да ми е ластика ?
bobsson
новобранец
новобранец

Re: Въпрос за щека

Мнение от bobsson »

Здравей,

Дължината на ластика, както и неговата дебелина се определят в зависимост от големината на рибите, които очакваш. Всички елементи на "такъма": кука, повод, основно влакно и ластик са взаимозависими.
Виж таблицата: http://www.ribolovec.com/2143/" onclick="window.open(this.href);return false;как-се-монтира-ластик-на-щека/ може да ти бъде полезна.
Дълбочината само определя дължината на линията, която използваш при риболова на щека.
Дано съм бил полезен!
dido18
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dido18 »

Добре де примерно имам 2 резервни топ 4 на който дължината примерно е 4,80м.А дълбочината ми е над 6м тогава този топ сет става неизползваем.Защото гледам ,че основно се продават резервни топ 3,топ4 и топ5 за дълбочини до 3-4м са окей ама като имаме дълбочина над 5 м какво правим ?
bobsson
новобранец
новобранец

Мнение от bobsson »

Дължината на топсета може да ги удължиш с закупуването на допълнителни колена стига да се предлагат и да си финансово подсигурен. Но ако си "налапал здраво мухата за риболов с щека" това не е от значение.
Топ 4 с дължина на линията към 6м можеш да ползваш, но е неудобно и може да доведе до различни нежелани случаи.
Друг е въпроса при тази дълбочина от 6-7м, каква е необходимостта да ползваш две различни линии.
Това е моето мнение, но може някой да е с по-интересно такова.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Разпъваш си най-дългото допълнително нещо, което имаш, а висящата част от линията я навиваш на совалка или просто я пускаш на земята.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
whipa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от whipa »

Примерно ластика е на трето коляно като е на уипа и ловя на 5 метра дълбочина и линия та ми виси 1 1,5 метра става неудобно и се оплита уипа ми е 7 метра следователно махам едно коляно ли само.
bobsson
новобранец
новобранец

Мнение от bobsson »

Следователно ползваш whipa като гол телескоп и не се занимаваш да променяш дьлжината му.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”