На риба в резерват!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: На риба в резерват!

Мнение от Redimido »

pacho69 написа:И само да добавя, завалиите с по една пръчка от 20 лв (както е ясно от обяснителните записки) едва ли ще хванат нещо по-различно от някоя попова лъжичка или жаба (ако ги има в гьола), ще ми е интересно да знам позицията на колегата Redimido ако е свидетел на очевадно бракониерство с лодки и мрежи особено на яз. Лобош района на гребната база и понтоните? Или там не си ходил за риба?
Честно казано - не съм. Какво бих направил, ами всичко което ми е по силите. Както и в този случай...Не мога да кажа, че при наличие на малката с нас, бих тръгнал срещу някой с пушка, а дори и да я нямаше пак бих премислил нещата. Както беше казал някой, някои от бракониерите са си пълни престъпници, имат оръжия, защитавани са от закона. Съгласен съм че те са много по-страшни от тия тримцата. Едва ли бих могъл да се опълча срещу някой с лодка и арсенал в нея. Още по-малко от брега - аз лодка нямам! Това, което ме движеше в случая беше че те бяха нагли, и дори и след обаждането на 112, си го преместиха от единия крачол в другия. Това ми провокира постъпката, отделно не ми се видяха много страшни, от там налетях на всичките 3-ма. При желание съм сигурен че може би щяха да успеят да ме изкъпят, но в случая шанса беше на моя страна. С времето, малко от малко съм се научил кога да стрелям, кога да изчакам...кога да си бия камшика. Наглоста народе, наглостта ме издразни най-много от всичко. Ако разполагах с нужната власт, можеше и да се боря с мрежарите и бомбаджиите и т.н. но я нямам - УВИ!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

refab написа: че си действал в (леко) формално нарушение на закона, А с онези, които не са достатъчно разбрани или интелигентни или по някаква друга причина застават на страната на нарушителите и на вечна и безусловна пасивност , явно не може да се излезе наглава! :?
Е това, е което ме дразни, двайни - двойния аршин с който се мери.
Бракониерите са ОК с лекото и формално нарушение на закона и си прибират риба над нормата и маломерки. Борците за спиране на бракониерството пък, също нямат проблем с закона и го нарушават смело.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

chirusa_bg написа:.....................................

Не отговори, кое е по-тежкото, да ловиш риба в нарушение или да чупиш чужда собственост?
Човекът им е казал да спрат да бракониерстват в резерват!... В резерват! :shock: :evil:

Той, на практика, ги е предупредил, дал им възможност да избират!... Едва след това - след техния избор ( да продължат да бракониерстват), им е счупил пръчките!

Разбира се, че от морална и природозащитна гледна точка е по-тежко нарушение да се бракониерства в резерват, отколкото да се счупят пръчките на предупредени!!! нарушители!
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Redimido написа:..... и дори и след обаждането на 112, си го преместиха от единия крачол в другия. Това ми провокира постъпката.......
Значи и тез прости хорица са наясно, че не на 112 ами на господ да звъннеш няма кой да дойде, затова и са неглежирали всичко което си им казал. Виж за Лобош. ами иди и виж какво става там и после се върни на случката, която описа... Нещото , което липсва през т.нар ПРЕХОД е респект, респект към полиция, ИАРА,... как очакваш нещата да се променят, ако тези, които трябва да го сторят им дреме на ботуша? Бях писал тук по темата с бракониерството, за случка в която аз изрядния с билет и съответен брой въдици щях да отнеса плувката заради едно рачило, което в прочем мога да ползвам за улов на раци, а бракониера, заради който бе подаден сигнал го пуснаха, щото майка му била полковник от НСБОП? Е как да стане таз работа а?

Ето и инфо за случката http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=64871
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

GODzillata написа:

Виж, сега, Redimido, младо момче си, кипи ти кръвта, насочи енергията си към нещо полезно, недей да слагаш няк'ви тъпи риби пред хората......помисли си как се е почувствал бащата, след като си го унижил така пред сина му, помисли си тези хора дали могат да си позволят друга въдица.. :roll:
Ей това може би е единственото, което ме тормози след цялата ситуация и не ми дава покой. За въдиците, не знам. Имаха бая друг багаж с тях, мисля че трима човека по 20 лв ще намерят, ако ли не, да си извадят по един билет, и ако някой тука се окаже познат с тях и му се оплачат, съм готов да им купя по една. Стига да си изкарат билети, иначе въдиците са им безмислени. Да, прав си! Реакцията ми беше бурна и със сигурност съм мислил повече за наглостта им и опазването на езерото, от колкото за въздействието на реакцията ми върху тях. Но тук важи старата максима - "Да би мирно седяло, не би чудо видяло!" Понякога наглостта и безочието на българина изключително много са ми противни, и в комбинация с всичко останало се получи ето какво: БОМБА!

Та, нищо чудно да излезе че някой ги познава - да знае, че бих им купил по една въдица, стига да си изкарат билети! Връчването лично - също както и чупенето!
Последно промяна от Redimido на Пон Ное 11, 2013 3:13 pm, променено общо 1 път.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

refab написа:Разбира се, че от морална и природозащитна гледна точка е по-тежко нарушение да се бракониерства в резерват, отколкото да се счупят пръчките на предупредени!!! нарушители!
И ето тук се разминаваме. За мен по нищо не се разбира, че може да посегнеш на човек и на имуществото му. Не е правилно, нито според вътрешните ми норми, нито според закона.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Спец-костур
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Спец-костур »

Абе , колеги ... май застудя и няма какво да правите , освен да пишете разни работи на разни места :rolleyes:
Първо мога да попитам тая тема защо е пусната , въобще ? Авторът едва ли дава морални уроци с нея или пък показва какво е хванал ... основното до което води е само караници и 100-ци гневни постове на защитници и противници - т.е. на политика го обърнахме , което няма как да не пре.бе отношението между малкото нормални останали рибиловци тук. :roll:
От друга страна - тези хора са нарушители , факт ! Гледайки как са облечени и екипирани , заедно с по една въдичка на плувка от най-евтините , ме навява на мнение че не са мн добре с финансите. Едва ли могат да си позволят да ходят на различни места да ловят - ако , въобще , могат да ходят другаде. Нагли не знам дали са били , но определено не са заслужавали да бъдат унижени така - съдейки как изглеждат ,животът сам ги е унижил. Едва ли са там да пълнят кофи от глад или да прецакат популацията на редките ни земноводни гадинки. С по една плувка и една раничка на гърба са там просто да си направят кефа и да са в природата.
Та да ми говорите за " борец с бракониери" , който пуска тема със снимки на тези хора и разпалено разказва " праааааас ..., тряяяяяс ... , нз си колко уреда по-малко ".... вие наред ли сте бе? С това ли се хвалите вече ...?
Имате си мнение , евала ... но го имайте срещу всички , не срещу определени хорица с по една прувка , които " не изглеждали страшно , затова да им скочим" - " борците" не правят така :wink:

Авторчето - нищо лично , колега. Просто темата е провокативна и поражда само дразги :wink: Щеше да е супер темичка , ако беше снимал разходката , пейзажи , гьолчето ... симатични снимки с малка и т.н. Тук за да виждаме точно това , не да се караме и да се правим на биячи.

Живи и здрави и само хубави неща
Наслука
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

То ако става на въпрос и някои мрежари са бедни,това оправдава ли ги, тройкаджиите на Струма дето ловя по 30-40кг риба на ден също са с такива въдици??? Докато не почнат да ядат бой, оправия няма, ще седите и ще ревете,а после ще ги защитавате. Никола беше прав за дето задигна сума ти щуки от Гърция, тия също за дето ловят в резерват. И се чудя, това риболовен или месаро-бракониерски форум ли е?
На Владо постъпката може и да не е най-законосъобразната,ама е правилна.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

chirusa_bg написа:
refab написа:Разбира се, че от морална и природозащитна гледна точка е по-тежко нарушение да се бракониерства в резерват, отколкото да се счупят пръчките на предупредени!!! нарушители!
И ето тук се разминаваме. За мен по нищо не се разбира, че може да посегнеш на човек и на имуществото му. Не е правилно, нито според вътрешните ми норми, нито според закона.
Е, как, и в Евангелието е казано: "Всяка душа да се подчинява на върховните власти, защото няма власт, която да не е от Бога; и каквито власти има, те са от Бога наредени." (Рим. 13:1)

Това се разбира по следния начин - трябва да има йерархия на хората в обществото, на ценностите и дейностите, и от там произтича правото за упражняването и (на властта), а също и реда. В случая Redimido е упражнил вид власт именно за спазването на тази йерархия и ред, в условията на невъзможност и/или отстъпление на официалната власт да накаже бракониерите!... Наистина, постъпката му има и слаби правни и други страни, но в крайна сметка е една правилна постъпка, по мое мнение. Нека им купи, евентуално въдици, но съм почти 100% сигурен, че те изобщо не са опрели до тях, в никакъв случай тия бракониери не са бедняци и клошари!... А бащата, евентуално "унизен пред сина си" да си е правил сметката и да поема отговорност - като е хванат да бракониерства и предупреден, да беше си вдигнал багажа и да изчезва. Друго щеше да е, ако Redimido направо - без предупреждение, им беше счупил въдиците. Всъщност, тези мизерници са си заслужили напълно отношението!
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Няма малки,няма бедни -закона е за всички!
Щом те не го спазват, защо ние да го правим и да гледаме как ни обезрибиха 90% от водоемите?!
Предупреждение и след това- яко тупаници!

Поздрави за постъпката на автора на темата!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Е сега минавам през Младост 3 и пред 368 блок някакъв седнал си и си чисти мрежата.Снимки му направих ама застанах до него и нищоо. Ама и сигнал да дам това е не е на гьола.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Какво стана с времето,когато все още невръстни се вадехме един друг за яките и се биехмеато тигри?
Храчиш кръв,секнеш смесицо между кръв и сополи.Днес аз,утре ти и така....Аз така пораснах.Малко бой е препоръчителен,че като гледам какво масово изпедерастяване е настанало сред младите да му дожалее на човек.Всички се хванахте за"ако бяха три бабанки"
Вас жените ви с това ли ви плашат вечер?
Аз съм един от тези като такива описани,с 50санта ръце буквално.И ако сме трима такива ако ми скочи на екек,друг няма да се намеси,и от опит знам,че в уличният бой няма нищо ясно до последно.
А колкото до защитаващите тези млади и бедни и т.н.
Утре някои такъв като ви обира или бие детето ви идете и му помогнете.Спрете да мерите с двоен аршин и коментирайте конкретният случаи,без да правите извадки от контекста със ами ако?Защото ако най-силният мъж днес се казва Путин,то за другите е характер.Затова аре малко по-мъжки.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Красимир Атанасов написа:Какво стана с времето,когато все още невръстни се вадехме един друг за яките и се биехмеато тигри?
Храчиш кръв,секнеш смесицо между кръв и сополи.Днес аз,утре ти и така....Аз така пораснах.Малко бой е препоръчителен,че като гледам какво масово изпедерастяване е настанало сред младите да му дожалее на човек.
Очаквах и по-рано да се включиш че като гледах накъде бие темата... :lol:
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Aз нямам нищо против бабанките, виж оръжията не са ми по вкуса... :)
Даже бабанките са ми предпочитан спаринг партньор - също както в шаха по-добрите.
И тия дето каза Красьо, къде жените им ги плашат с "ами ако те набият" само да уточня, моята си ме остави съвсем спокойно и ми подържа фотоапарата докато изясним ситуацията...

Изображение
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

Ашкулсум Другарю Redimido, мноо си як.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”