Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
След 22.00 ч. и за други дела!daniel defoe написа:Преместих си въпросчето в спининговия раздел, че тук само за скобари се говори

-
- фен клуб-скобар
Вчера ходих на реката - след Благоевград. За цял ден хванах 1 скобар и един ми се откачи. Бях с още трима колеги , като те си направиха доста приличен риболов на скобари. Ловяхме на трохичка от пресен ръчен хляб.
Сменях куки ..поводи...плувки..преправях утежнение..мерех дълбочината няколко пъти ...налагах я 1:1 с тяхната...мятах на тяхното място
..е не и не . Направо се отчаях по едно време - те ловят ,а аз не
. Прибирайки се на връщане дискутирахме защо аз не ги ловях като тях -> извода около които се обединихме е , че аз прекалено много задържам линията като изтичам. Явно презентирането на стръвта с прекалено задържане не допада много на скобара в този период от годината. Лятото съм имал успех със задържането
П.П. Другото обяснение, че не ми е вървяло го свързвам с факта че сутринта си вързах първо лявата обувка , а не дясната ; че си облякох черното яке , а не сивото..и тн ..

Сменях куки ..поводи...плувки..преправях утежнение..мерех дълбочината няколко пъти ...налагах я 1:1 с тяхната...мятах на тяхното място

П.П. Другото обяснение, че не ми е вървяло го свързвам с факта че сутринта си вързах първо лявата обувка , а не дясната ; че си облякох черното яке , а не сивото..и тн ..

Последно промяна от rosakat на Пон Ное 11, 2013 7:47 pm, променено общо 1 път.
Е как се събирате в една кола? Имам чувството, че с всяка година багажа расте главоломно да го ева...

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
topsoft написа:Е как се събирате в една кола? Имам чувството, че с всяка година багажа расте главоломно да го ева...

Бяхме си "лайт" вариант дет се вика

- daanndo
- фен клуб-скобар
И на мен ми се е случвало,да не си видял някой карък сутринтаrosakat написа:Вчера ходих на реката - след Благоевград. За цял ден хванах 1 скобар и един ми се откачи. Бях с още трима колеги , като те си направиха доста приличен риболов на скобари. Ловяхме на трохичка от пресен ръчен хляб.
Сменях куки ..поводи...плувки..преправях утежнение..мерех дълбочината няколко пъти ...налагах я 1:1 с тяхната...мятах на тяхното място..е не и не . Направо се отчаях по едно време - те ловят ,а аз не
![]()
. Прибирайки се на връщане дискутирахме защо аз не ги ловях като тях -> извода около които се обединихме е , че аз прекалено много задържам линията като изтичам. Явно презентирането на стръвта с прекалено задържане не допада много на скобара
![]()
П.П. Другото обяснение, че не ми е вървяло го свързвам с факта че сутринта си вързах първо лявата обувка , а не дясната ; че си облякох черното яке , а не сивото..и тн ..![]()
![]()

- prodigy666
- разбира нещата
някои ходил ли е по крененското дефиле целенасочено за скобар ?
-
- фен клуб-скобар
Никога през живота си не съм задържал при риболов на скобари:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
На практика е необяснимо, ама се случваrosakat написа:... Бях с още трима колеги , като те си направиха доста приличен риболов на скобари...
Сменях куки ..поводи...плувки..преправях утежнение..мерех дълбочината няколко пъти ...налагах я 1:1 с тяхната...мятах на тяхното място..е не и не .:

Преди години, есенен ден, и ловим на Симитли, на асфалтобазата,
С един приятел, един до друг,
На мен кълве, на него - не,
Плувките ни вървят една до друга по течението - не му дърпа,
Вързах му от моя повод, моя кука - не,
Разменихме си местата - не,
Пак се сменихме,
На мен кълве

Та аз хванах 9 риби, а той 1 !!!!!!!!!!!
И няма разумно обяснение !
- калин кацаров
- сериозен играч
prodigy666 написа:някои ходил ли е по крененското дефиле целенасочено за скобар ?
преди години са го ловели и там, на вира преди Кресна знам, че го има, скобара явно вече се навърта само около оживените места, мостовете и населените райони.
rosakat написа:Вчера ходих на реката .... За цял ден хванах 1 скобар и... Направо се отчаях

Тук нема къ да ти повервам!DJONI RINGO написа:Никога през живота си не съм задържал при риболов на скобари:)
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Мисля ,4е не разбра намека на колегата topsoftrosakat написа:topsoft написа:Е как се събирате в една кола? Имам чувството, че с всяка година багажа расте главоломно да го ева...комби е ..а и решихме да не носим щеки и платформи

много добре го разбрах , но не искам да влизам в излишни дискусии...тук в този раздел от форума идеята е друга! Затова реших и така да отговоря , пък кой както иска да си го разбира.ivo_stoev написа:Мисля ,4е не разбра намека на колегата topsoftrosakat написа:topsoft написа:Е как се събирате в една кола? Имам чувството, че с всяка година багажа расте главоломно да го ева...комби е ..а и решихме да не носим щеки и платформи
Ето нещо , което в бъдещи излети ще се стремя да правя - човек се учи докато е жив. Не съм от тези твърдоглавци дето се мислят ,че всичко знаят! Затова следя темата с интерес и когато съм ходил по реката(макар и по-рядко) гледам да дам някакво инфо. !Ако някой иска да получи по-детайлна информация - има си ЛС.DJONI RINGO написа:Никога през живота си не съм задържал при риболов на скобари:)
Предполагам лятото съм имал успех със задържането заради изтичането в плитка и много бърза вода...но както и да е..това са си мой тълкувания - благодаря , че я има тази тема за да ги разсейвам от време на време

Коце © написа:rosakat написа:Вчера ходих на реката .... За цял ден хванах 1 скобар и... Направо се отчаяхИнги се бе обадил, дън ги ловиш после! Мене па ме удари вирусО! И фанах ниедин скобар!

-
- фен клуб-скобар
Ако утре трябваше да отивам на риби бих захранил така:
2 кг Трапер
2кг глина
3 хляба на финни трохи!
бих упорствал на хляб!
в сместа бих сложил и най обикновенна сол + малко конопено семе
ако белият е предпочитан бих заложил в сместа да изсипя 300 г бели ,отколкото да ги стрелям!Йода каза успех
2 кг Трапер
2кг глина
3 хляба на финни трохи!
бих упорствал на хляб!
в сместа бих сложил и най обикновенна сол + малко конопено семе

ако белият е предпочитан бих заложил в сместа да изсипя 300 г бели ,отколкото да ги стрелям!Йода каза успех

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
какво бихте ме посъветвали за днешния излет в района на Невестино? Ще ходя към 11.00ч.