Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Един въпрос
Модератор: sapuna
Един въпрос
Някой колега който знае Shimano Biomaster 3000 SFB и Shimano Stradic 3000 FJ тия чада дали са Японски или произход Малайзия ? Рових се тук там , но нищо не намерих.
Ще съм благодарен на всеки който помогне.
Ще съм благодарен на всеки който помогне.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Един въпрос
Добре де , а какво значение има 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Shimano Stradic 3000 FJ , Shimano Biomaster 3000 SFB Malaysia
- Прикачени файлове
-
- 1000x1000px-LL-7632fef4_image.jpeg (44.7 KiB) Преглеждано 1142 пъти
Ем значение по принцип има , лично моите теми с въпроси и със съответни отговори ми дават отговор на това което ще закупя. Тъй като не съм хилярдер
и не мога да си позволя всичко със един замах
. Или в тая тема искам да знам дали има Японец тъй като искам да купя Stradic-a или Biomaster-a .
И естествено на колегата със снимката специални благодарности !!!

И естествено на колегата със снимката специални благодарности !!!
- Павел Иванов
Когато иде реч за Дайва и Шимано правилният въпрос не е къде е произведена , а за кой пазар
Производството и на двете фирми за азиатският , американският и австралийският пазар е на много високо равнище , без значение дали е правена в Малайзия , Тайван , Япония и пр. , докато произведенията за европейският пазар са на доста по-ниско ниво . Ако се интересуваш от японки то би трябвало да се загледаш в Туйн и Стелла а не в Биомастер и Страдик . Друг е въпроса че по качество произведените в Япония и Малайзия , респективно Тайван , не се различават по нищо освен по по-ниската си цена , особено когато са за JDM пазара . Преди време и двата модела се правеха в Япония но вече няма смисъл при положение че може да се направят същите за по-малко пари на друго място . Скапвал съм оригинални японски Туйн и Биомастер само с едно потапяне във водата . Преди десетина , петнайсет години може би имаше значение къде точно се произвежда дадено нещо , сега има значение единствено за къде се произвежда същото нещо . Та точно по тази причина ми беше питането по-горе .

Павел Иванов
Павел Иванов
Стела FE имах за нея няма какво да пиша
. Но срещам биомастър на една цена ... на друго място същатата макара емен емен на 2на цена ... ? Специално тия 2 модела с ниска цена ще са Малайзия , а по-скъпите не ще се разбере
.

-
- разбира нещата
Много е прав г-н Иванов!
Повече от 5 години ползвам Дайва Екселер 2500 /изключително!/ и Дайва Регал 2500 донесени от САЩ.
Двете макари са произведени в Китай (!), но мога да отбележа, че са изключително качествени и в обема
на доставката бяха включени и резервни алуминиеви шпули.
Коментарът повече е избишен!
Повече от 5 години ползвам Дайва Екселер 2500 /изключително!/ и Дайва Регал 2500 донесени от САЩ.
Двете макари са произведени в Китай (!), но мога да отбележа, че са изключително качествени и в обема
на доставката бяха включени и резервни алуминиеви шпули.
Коментарът повече е избишен!

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- Павел Иванов
Нещо от рода ли :Skodaman написа:... Но срещам биомастър на една цена ... на друго място същатата макара емен емен на 2на цена ...? Специално тия 2 модела с ниска цена ще са Малайзия , а по-скъпите не ще се разбере
http://fishing-bg.eu/Biomaster_FB" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.com/itm/Shimano-Biomast ... 58a53b9b61" onclick="window.open(this.href);return false;
или
http://www.filstar.com/bg/%D0%9C%D0%B0% ... a.FE/2334/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.com/itm/Shimano-Stella- ... 20d7e46476" onclick="window.open(this.href);return false;

Не си вярвай много относно Малайзия и Япония , особено на база цена при Биомастер

Демек , ако загледаш горните примери , цената е такава каквато я определи даденият продавач за дадено нещо , ако и да е абсолютно еднакво със същото , което обаче , друг продавач го продава с едно 40% по-евтино

Павел Иванов
Павел Иванов
Не се определям от цената , но на едно място примерно ще излезе от сорта на 230/40 лева от друго място може да цъфне за от порядъка на 500 лева , нали има логика евтиното да е Мала или скъпото Джапан , но няма гаранция .
Иначе имам няколко макари Малайзия и смея да твърдя , че са в перфектната сглобка ! Фен съм на марката и не й изневерявам за това се допитвам за най-малкото.

Иначе имам няколко макари Малайзия и смея да твърдя , че са в перфектната сглобка ! Фен съм на марката и не й изневерявам за това се допитвам за най-малкото.
- Павел Иванов
Имаше време когато и аз бях фен на Шимано , изневерих му с читава Дайва и от тогава не му обръщам внимание
Казвам читава именно щото заради една не читава преди това станах фен на Шимано
По ред причини през ръцете ми доста често минават макарета от най-ниският до най-висшият възможен клас и на двете фирми , и общо взето мога да кажа че имам изградено мнение върху продуктите им . Примерно ако си пазарувам Stella за лично ползване , то никога не бих си модела FE , при положение че директно от Япония мога да си взема HG или PG правени за вътрешният японски пазар . Друг е въпроса че тук FE на някои места го дават за по 1700 и кусур лева , при реална цена около 800 , максимум , щото на прИмоции и за 500 - 600лв. с доставката може да се намери , а JDM вариантите ми стъпват тук на цена около 1000 лв. с доставката . Интересно ми е на каква цена биха пуснали JDM Stella някои наши си продавачи тук
В случаят ти примерно питаш за определени модели които се произвеждат извън Япония за европейският пазар , демек няма как да намериш made in Japan такъв за съжаление .

Павел Иванов
Павел Иванов
То има модели Джапан , но се интересувах от тия 2та тъй като са последни модели за това питах. А това че моите такъми са 99% Шимано по нищо не те карам тебе колега и останалите разбира се да се присъедините към марката ! Всеки си има вкус дето се вика. Това което ме интересуваше за моделите го получих и темата може да бъде заключена .
Благодарности на всички отзовали се !!!
Благодарности на всички отзовали се !!!