Един въпрос

Модератор: sapuna

Skodaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Един въпрос

Мнение от Skodaman »

Някой колега който знае Shimano Biomaster 3000 SFB и Shimano Stradic 3000 FJ тия чада дали са Японски или произход Малайзия ? Рових се тук там , но нищо не намерих.

Ще съм благодарен на всеки който помогне.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Един въпрос

Мнение от Павел Иванов »

Добре де , а какво значение има :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Shimano Stradic 3000 FJ , Shimano Biomaster 3000 SFB Malaysia
Прикачени файлове
1000x1000px-LL-7632fef4_image.jpeg
1000x1000px-LL-7632fef4_image.jpeg (44.7 KiB) Преглеждано 1142 пъти
Skodaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Skodaman »

Ем значение по принцип има , лично моите теми с въпроси и със съответни отговори ми дават отговор на това което ще закупя. Тъй като не съм хилярдер :) и не мога да си позволя всичко със един замах :) . Или в тая тема искам да знам дали има Японец тъй като искам да купя Stradic-a или Biomaster-a .

И естествено на колегата със снимката специални благодарности !!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Когато иде реч за Дайва и Шимано правилният въпрос не е къде е произведена , а за кой пазар :idea: Производството и на двете фирми за азиатският , американският и австралийският пазар е на много високо равнище , без значение дали е правена в Малайзия , Тайван , Япония и пр. , докато произведенията за европейският пазар са на доста по-ниско ниво . Ако се интересуваш от японки то би трябвало да се загледаш в Туйн и Стелла а не в Биомастер и Страдик . Друг е въпроса че по качество произведените в Япония и Малайзия , респективно Тайван , не се различават по нищо освен по по-ниската си цена , особено когато са за JDM пазара . Преди време и двата модела се правеха в Япония но вече няма смисъл при положение че може да се направят същите за по-малко пари на друго място . Скапвал съм оригинални японски Туйн и Биомастер само с едно потапяне във водата . Преди десетина , петнайсет години може би имаше значение къде точно се произвежда дадено нещо , сега има значение единствено за къде се произвежда същото нещо . Та точно по тази причина ми беше питането по-горе .

Павел Иванов
Skodaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Skodaman »

Стела FE имах за нея няма какво да пиша :) . Но срещам биомастър на една цена ... на друго място същатата макара емен емен на 2на цена ... ? Специално тия 2 модела с ниска цена ще са Малайзия , а по-скъпите не ще се разбере :) .
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Много е прав г-н Иванов!
Повече от 5 години ползвам Дайва Екселер 2500 /изключително!/ и Дайва Регал 2500 донесени от САЩ.
Двете макари са произведени в Китай (!), но мога да отбележа, че са изключително качествени и в обема
на доставката бяха включени и резервни алуминиеви шпули.
Коментарът повече е избишен! :)
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Skodaman написа:... Но срещам биомастър на една цена ... на друго място същатата макара емен емен на 2на цена ...? Специално тия 2 модела с ниска цена ще са Малайзия , а по-скъпите не ще се разбере
Нещо от рода ли :

http://fishing-bg.eu/Biomaster_FB" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ebay.com/itm/Shimano-Biomast ... 58a53b9b61" onclick="window.open(this.href);return false;

или

http://www.filstar.com/bg/%D0%9C%D0%B0% ... a.FE/2334/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ebay.com/itm/Shimano-Stella- ... 20d7e46476" onclick="window.open(this.href);return false;

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Не си вярвай много относно Малайзия и Япония , особено на база цена при Биомастер :wink:

Демек , ако загледаш горните примери , цената е такава каквато я определи даденият продавач за дадено нещо , ако и да е абсолютно еднакво със същото , което обаче , друг продавач го продава с едно 40% по-евтино :lol: :lol: :lol:

Павел Иванов
Skodaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Skodaman »

Не се определям от цената , но на едно място примерно ще излезе от сорта на 230/40 лева от друго място може да цъфне за от порядъка на 500 лева , нали има логика евтиното да е Мала или скъпото Джапан , но няма гаранция . :D
Иначе имам няколко макари Малайзия и смея да твърдя , че са в перфектната сглобка ! Фен съм на марката и не й изневерявам за това се допитвам за най-малкото.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Имаше време когато и аз бях фен на Шимано , изневерих му с читава Дайва и от тогава не му обръщам внимание :lol: Казвам читава именно щото заради една не читава преди това станах фен на Шимано :lol: :lol: :lol: По ред причини през ръцете ми доста често минават макарета от най-ниският до най-висшият възможен клас и на двете фирми , и общо взето мога да кажа че имам изградено мнение върху продуктите им . Примерно ако си пазарувам Stella за лично ползване , то никога не бих си модела FE , при положение че директно от Япония мога да си взема HG или PG правени за вътрешният японски пазар . Друг е въпроса че тук FE на някои места го дават за по 1700 и кусур лева , при реална цена около 800 , максимум , щото на прИмоции и за 500 - 600лв. с доставката може да се намери , а JDM вариантите ми стъпват тук на цена около 1000 лв. с доставката . Интересно ми е на каква цена биха пуснали JDM Stella някои наши си продавачи тук :roll: В случаят ти примерно питаш за определени модели които се произвеждат извън Япония за европейският пазар , демек няма как да намериш made in Japan такъв за съжаление .

Павел Иванов
Skodaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Skodaman »

То има модели Джапан , но се интересувах от тия 2та тъй като са последни модели за това питах. А това че моите такъми са 99% Шимано по нищо не те карам тебе колега и останалите разбира се да се присъедините към марката ! Всеки си има вкус дето се вика. Това което ме интересуваше за моделите го получих и темата може да бъде заключена .
Благодарности на всички отзовали се !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”