Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от thunderboy »

И аз се чудя дали да ида да метна там утре да си начеша крастата или нейде другаде ?
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Аз бях миналия петък на стената на Панчарево, но нещо съм пропуснал, че е имало питане за там, но както се казва по-добре късно от колкото никога. Риболова е труден, но го има някакъв. Говореше се около мен за някакви едри платики и каракуди, но аз не ги видях. Колега на двадесетина метра от мен хвана инцидентна бяла риба на три бели червея :shock: като рибата може би беше над 2 килограма. Аз лових от стандартните бабушки, но имаше и доста от дребните, разредени с костурчета. Водата е изстинала и явно вече го няма така наречения термо клин. Рибите са по дъното и останалите водорасли, съответно оставих доста куки. Според мен рибата се влияе силно от захранката, но трябва да бъде направена по суха за да се издига над камъните. Мое мнение си е, че колкото по-хубава - толкова по-добре. Лових с мача. Кука - 18, повод - 0,10, ваглер - 16 грама, стръв - шарен червей /спре ли да кълве на бял сменяш с червен/.
Стената пак има нужда от форумно състезание. Всеки път като ходя там събирам по един чувал и ефекта е нулев. Явно рядко ходя. Дано да съм бил полезен, защото се очертава приятен уикенд.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

miro253 написа:Аз бях миналия петък на стената на Панчарево....Колега на двадесетина метра от мен хвана инцидентна бяла риба на три бели червея :shock: като рибата може би беше над 2 килограма.....
:shock: Това си е наистина историческо постижение за Панчака :D
Изображение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

JettroniX написа:
miro253 написа:Аз бях миналия петък на стената на Панчарево....Колега на двадесетина метра от мен хвана инцидентна бяла риба на три бели червея :shock: като рибата може би беше над 2 килограма.....
:shock: Това си е наистина историческо постижение за Панчака :D
Абе явно се е позавъдила, защото привечер като си тръгвах започнаха да се настаняват колеги с челници около язовира, но кВо правят?!?!?!
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Днес на Панчарево на стената, до обяд - пълна скръб, много слаб риболов.
Аватар
AzAzEl
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AzAzEl »

Днес на Нови хан - ни вопъл, ни стон, ни кълване :)
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Днес минах да видя как е положението на Казичене - народ колкото искаш за сметка на риба
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Бях решил вече да не пиша,но поради развалящото се време ще драсна два реда. Днеска на Огняново приличен риболов на костур,среден и едър. Обаждат се и сулки,но мнооого редки. Миналата седмица хванах бяла 2.300 и още се чуда как се е спасила от набезите на кроманьонците,които постоянно мрежат. Всичко на плувка на рибе.
И за пореден път искам да попитам коя смешна институция трябва да се сезира,за да се спре масовата сеч на язовира. Всеки път при разговор с местни,казват че караваните не се местят целогодишно и всички ги знаят,но... В заключение ще кажа-пропаднала държава
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Най-смешната и помиярска институция е ИАРА .И да сигнализираш,нищо не се променя.Те са партия с мрежарите и делят.Особено с тия селяни от Самоков дето мрежат искъра са си приятели и нищо не им казват.
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

ogi_peugeot написа:Най-смешната и помиярска институция е ИАРА .И да сигнализираш,нищо не се променя.Те са партия с мрежарите и делят.Особено с тия селяни от Самоков дето мрежат искъра са си приятели и нищо не им казват.
Много вярно :drinkers:
Рибата винаги е на другия бряг
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Вчера 09.11.2013 акустирахме с приятели на яз.Пясъчник към 06:00.Бяхме 5 човека с две лодки.В моята,че е по голяма бяхме 3-ма а в другата двама приятели.И двете лодки са оборудвани със сонари.Цяла ден търсихме рибата и нищо.Епизодични риби само.Нямахме кълване до 17:00 и събрахме корабите та се прибрахме.Мъчихме ги на какво ли не.Туистери,силикони,зимни блесни,живи рибки и резултатът беше все същия-нищо.Интересното беше,че от брега бяха хванали по някоя бяла риба но епизодично.От около 10-тина лодки никой нищо не ловеше.Не знам на какво се дължи но рибата явно още не се е групирала.Направи ми впечатление,че водата още е топла-около 14.5 - 15 градуса.Възможно ли е това да е причината?Другото което забелязах е ,че като събрахме въдиците и поехме към брега на сонара започнаха да се виждат големи пасажи но това чак след обяд.Защо ги нямаше цял ден а вечерта чак се появиха не знам.Явно още е топло.Към края на месеца или началото на другия пак ще пробваме,дано да има ефект.Това е от мен.От брега всички се бяха съсредоточили около стената но успехите също бяха слаби.По една бяла тук там и по един - два костура.
toto_gt
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от toto_gt »

Днес от сутринта до 17 и 30 часа вечерта на Суходол хванах само едно кленче до педя и едно добро повличане на някакъв странен субект ,които не успях да закача.Причината за пропуска ,както винаги е неуместно позвъняване.Общо взето не видях някои колега да направи нещо кой знае какво по-добро представяне.Та въпроса ми е какви са вашите наблюдения .Защо не кълве и дали вече е късно за по-тежките захранки.Аз ли бъркам или гьола е нещо РАЗБЪРКАН.
vesobacov
новобранец
новобранец

Мнение от vesobacov »

[quote="toto_gt"]Днес от сутринта до 17 и 30 часа вечерта на Суходол хванах само едно кленче до педя и едно добро повличане на някакъв странен субект ,които не успях да закача.Причината за пропуска ,както винаги е неуместно позвъняване.Общо взето не видях някои колега да направи нещо кой знае какво по-добро представяне.Та въпроса ми е какви са вашите наблюдения .Защо не кълве и дали вече е късно за по-тежките захранки.Аз ли бъркам или гьола е нещо РАЗБЪРКАН.[/quot

колега каква риба си търсил
аз бях там и в събота и в неделя
резултата е следния
в събота 7 пъстърви от 500 до 800 гр.
в неделя 8 пъстърви пак същите но имах и една 860гр. и една970гр.
това е от мен и наслука следващият път
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

На 777 в събота има хванати два шарана 8+, а в неделя един шаро 16,580 кг.
Когато удари големия в неделя, почти всички се събраха да гледат, стана като на митинг :D .Шараните са хванати на бял червей на плувка rinkers:
TRS70MLF2
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Браво на майстора дето го е извадил.Предполагам е бил хвърлил за пъстърва и му е ударил случайно.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”