Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Здравейте на всички,отскоро се запалих по спининговия риболов и от доста четене и разпитване на по запознати от мен разбрах ,че е добре пръта да е двуделен.Поради по голямата транспортна дължина обаче ми се ще да си взема нещо на три части за да го събирам на широчина в багажника(125см).Ще ловя главно в затворени водоеми от брега и съм се насочил към дължина 270-300см. и евентуална акция около 5-25 или 7-28(поправете ме ако греша).Може ли някой да ми каже дали има читави триделни или телескопични прътове с посочените параметри.Благодаря предварително!
- eroucma
- разбира нещата
Колега stanik понеже не си определил пределна цена затова стрелям на сляпо. Виж това примерно в размер 2.70 м. и 3.00 м. и акция 10-30 и двете пръчки са 3 коленни. Говорено е във форума много за тази марки и този модел пръчка- предполагам ще ти свърши работа. Не е скъпа, а качеството и изработката и са удоволствие за душата 

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Извинявай колега eroucma ,за кои модели става въпрос?
- eroucma
- разбира нещата

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
влагодаря ти,а акцията дали си отговаря или си е стандартно занижена.Имаш ли лични впечатления от някоя от посочените?
- eroucma
- разбира нещата
Пипал съм на колега пръчката в размер 2.40 5- 20 - той я ползваше за универсална по реката за кефал и по блатата за щука. Акцията и не бих казал, че е бърза както са обявили защото се гъне и след снадката. Относно обявения грамаж от 5-20 грама мисля, че влиза плътно в него. Макар, че аз лично не бих я натоварил до горната граница.
Относно външния вид и изработката писах и в предходното си мнение- и двете ( външен вид и изработка) са на ниво. Качествено залети водачи и без видимо неизпипани детайли.
Относно външния вид и изработката писах и в предходното си мнение- и двете ( външен вид и изработка) са на ниво. Качествено залети водачи и без видимо неизпипани детайли.

благодаря,отбелязвам го като първи вариант.Дали при две снадки ще се губи много от чувствителноста на пръта.
- eroucma
- разбира нещата
При три ще се губи повече.stanik написа:благодаря,отбелязвам го като първи вариант.Дали при две снадки ще се губи много от чувствителноста на пръта.

Здравейте колеги! От скоро съм се зарибил по спининга и започнах да събирам арсенал от пръчки и макари за този риболов. Ловя основно по Дунав и някой затворени водоеми. Имам пръчки 10-30 и 15-35. Използвам предимно воблери и блесни. Сега си търся нещо по-ниско като акция 5-25. http://www.voblershop.com/1909/Dragon.Express/ - насочил съм се към този драгон. Колебая се само дали да е на 2,45 или на 2,7. Моля за съвет коя дължина да предпочита. Има ли разлика в поведение на пръчката при двете дължини?
- Vid
- кандидат преподавател
Ако пръчките кои ползваш са с реална акция, конкретно 10-30, мислиш ли, че с акция 5-25 ще усетиш реално по ниската акция???bigheaded написа: Имам пръчки 10-30 и 15-35. Сега си търся нещо по-ниско като акция 5-25.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Мисля, че пръчките, които използвам отговарят почти точно на теста си като долната граница реално си е 10гр. Има запас в горната. Понякога ми е иска да метна някой 6-7гр. воблер и нещата не се получават както трябва. Гледах, че се предлага същата пръчка в акция 4-20, но ме притеснява да не е много лигава. В размер 2,45 си мисля, че ще е по-стегната, отколкото 2,70, но пък по-късата ще ми "яде" от дистанцията. Отворен съм и за предложения за друга пръчка в този ценови диапазон и с подобна акция, от която имате добри впечатления.
Не винаги с по-дълга пръчка се хвърля по-далеч.bigheaded написа:Мисля, че пръчките, които използвам отговарят почти точно на теста си като долната граница реално си е 10гр. Има запас в горната. Понякога ми е иска да метна някой 6-7гр. воблер и нещата не се получават както трябва. Гледах, че се предлага същата пръчка в акция 4-20, но ме притеснява да не е много лигава. В размер 2,45 си мисля, че ще е по-стегната, отколкото 2,70, но пък по-късата ще ми "яде" от дистанцията. Отворен съм и за предложения за друга пръчка в този ценови диапазон и с подобна акция, от която имате добри впечатления.
Остави само стъпки
По-малкия тест няма никаква връзка с "лигавостта" - като някакъв израз на строй и акция. Това, че при евтините такъми твърдост и някакво примитивно изражение на бързина се достига с наслагване на материал в стените и усилване на конуса, не означава, че това е рационалния подход към постигане на подобни характеристики.
Тук използвам случая да се солидаризирам с колегата Вид - дето 10-30, там и 5-25. По-добре да не си хвърля парите човек...
Тук използвам случая да се солидаризирам с колегата Вид - дето 10-30, там и 5-25. По-добре да не си хвърля парите човек...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
Защо мислиш така? Моят опит показва, че всеки см. отгоре ти увеличава кастинга.... Разбира се кастинга зависи от много неща, но това което имам в предвид се отнася за идентични въдици, еднакво влакно и примамка.gergi762 написа:Не винаги с по-дълга пръчка се хвърля по-далеч.
Относно акцията на пръчките, ползвам най общо казано 3-ри вида, категории за всякакъв спинингов риболов в БГ, който ми покрива всички водоеми, използвани примамки или търсени риби.
1-ва акция: 15-35гр. Покрива ми диапазона на тежките примамки и успешно лови щука, бяла и сом.
2-ра акция 7-23 гр. Най универсалната за нашите водоеми. Става за почти всичко.
3-та акция 2-7 гр. Голям кеф при риболова на кефал, костур..
Има и други възможности- примерно 40-80гр., става само за трофейни сомове, които вече са рядкост. Или 0-5гр. за малки рибки в малки рекички, ама в ръцете ми е като солетка и не ме кефи.....
Тук най общо казано, имам в предвид реални акции на пръчките при различни дължини съобразно условията на риболов....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Моя пък опит ми показва,че много по-важен е строя на пръчката от дължината и що се отнася за далечно замятане.Параболичните пръчки хвърлят по-далече от бързите,еле пък от свръх бързите.Vid написа:Защо мислиш така? Моят опит показва, че всеки см. отгоре ти увеличава кастинга.... Разбира се кастинга зависи от много неща, но това което имам в предвид се отнася за идентични въдици, еднакво влакно и примамка.gergi762 написа:Не винаги с по-дълга пръчка се хвърля по-далеч.
Остави само стъпки