Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп и лефер 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Чернокоп и лефер 2013
Аз от 18.30 до 20.30 (посредата м/ду вълнолома и НОЙ) има 3 така че спокойно, надали някъде са станали чудеса 

- 1000n
- разбира нещата
Аз нищо с никого не деля тука, човек. Просто споделям информация като повечето редови потребители на форума. А на Митко щом сподели някаква интересна идея или факт му казвам "браво", но ако се заяжда и упреква несправедливо някого няма как да получи поздравления от мен. Гледам, че е отговорил на написаното от мен. Нямам намерение сега да му обяснявам каква точно е некоректността в мненията му. Мога винаги, когато го видя да му кажа абсолютно всичко което съм написал тук, но едва ли ще има смисъл, защото съм констатирал, че не променя поведението си спрямо участниците във форума (особено спрямо други добри рибари, които не познава лично, а завистта му отвътре направо го съсипва). Наслука на всички!ianimar написа:Милене,какво има да делите с Митака че на всяко негово мнение/в случая право/,все намираш какво да напишеш,и то в твоят неповторим стил.пп нищо лично.

Пред Ривиера са взели добре от лодки не много навътре през деня и затова си мисля, че вечерта може да е избило в брега.В този смисъл Ной се пада най близо(изключвам буната на Ривиера тя е заровена в пясък и там едва ли вече може да се пробва за нещо друго освен за иларии през деня) и Панорама е от другата страна, но незнам някой да е пробвал скоро там .По вълнолома с половин уста приказват за Шабла и Балчик някакви работи че ставали, но аз лично не вярвам,най малко не познавам никой който да даде проверена информация.rap66 написа:Аз от 18.30 до 20.30 (посредата м/ду вълнолома и НОЙ) има 3 така че спокойно, надали някъде са станали чудеса
Наслука на всички, които се пробват тия дни!
Някой бяхме с по- малко късмет
Снощи между 18:30 и 21:00 две риби, като втората хваната в 19:30 е 24 см.

Това на вълнолома ли?FlipSs написа:Някой бяхме с по- малко късметСнощи между 18:30 и 21:00 две риби, като втората хваната в 19:30 е 24 см.
Не, забравил съм да спомена. На Морска гара, но от върешната страна, че хич не ми харесва тоя вятър
Може по - малко да хващам, но по-добре си почивам 

FlipSs написа:Не, забравил съм да спомена. На Морска гара, но от върешната страна, че хич не ми харесва тоя вятърМоже по - малко да хващам, но по-добре си почивам
Две риби от вътрешната страна са си рекорда за годината направо!От вън не се ли поинтересувахте какво се случва или нямаше хора?
Имаше хора, но имаше и доста вятър и вълни, а и ваглера ми почити постоянно беше под водата. След като приключих с риболова постоях от външната страна малко ( 2-3 хвърляния ). До мен един колега каза че е хванал 4-5 риби от раното (18-19:30 часа), а другият от 19:30 бил без удар.
Все пак отивам предимно да си почина
, а не за самата риба, но вятъра ми пречи на почивката и за това си стоях от "безветрената" страна, ако може да се каже при югоизточен вятър 
Все пак отивам предимно да си почина

-
- новобранец
Колеги за Черноморец(Бургас) има ли някакво развитие на нощен?
- bat stani68
- вече хвърля и на тежко
Абе колеги нещо за Поморие на нощен чува ли се?
по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
Рибата я има ама нещо не могат да я ловят явно,нека Пайнера да се изкаже по въпроса деbat stani68 написа:Абе колеги нещо за Поморие на нощен чува ли се?

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

То че станаха,станаха за 5 дена имам над 90 рибиrap66 написа: надали някъде са станали чудеса
Да приемем че аз съм от заядливците и от лошите съфорумци ама що никой от тез30-50човека дето последните 5-6 дена ИЗОРАХА плажа нищо не пишат,пак се замислете колко е актуален форума
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- shturetc
- ще става разбирач
...просто манталитета ни е...шибан........Ако може ние(ама само ние) да сме дЪ Бест,ако може никакви енгили да не са ни на главата,ако може да им покажем на аджамийчетата(всички останали рибарчета...до един...освен НАС,Олимпийските богове) кофата с риби,и с конклудентни действия да им подскажем,че за ник'ъв 'уй не стават и нивга няма да стават!?
Да предположа и,съответно,ако предположенията ми не са особено неверни,да светна варненските любители на нощния риболов на лефери/чернокопи(че и бургаските,а и от другите морски дестинации),като що да пробват тия дни(докато на зъбатия не му е достудяло и не е драснал от нашите брегове).Амииии,дълъг прът за улов (замятане) от пясъка,съответно поставка или обикновен дървен чатал за подпора на спининга.Такъм-подвижно олово,след което на полувирбел-бидем 70-ина см с двойка куки(ухо в ухо) и подходящ ем.След 20:00ч,та чак до зори,в подходяща компания(това може да сте и само вие със ...себе си),подходящи питиета(от минерална вода до ракия...но в умерени количества) и с некой сандвич за енергийна подкрепа в малките часове, може да се надявате на удар на лефери,които имат навика да обикалят плиткача в тази част на денонощието.
ПП На бургазлии тази тактика за риболов на зъбати не я препоръчвам,'щото най много да хванат безбройните мрежи,пуснати на 50-100м от плажната ивица(ИАРА Бургас да ми прави вятър на дисагите!За друго не стават,кой каквото и да ми хортува!)

Да предположа и,съответно,ако предположенията ми не са особено неверни,да светна варненските любители на нощния риболов на лефери/чернокопи(че и бургаските,а и от другите морски дестинации),като що да пробват тия дни(докато на зъбатия не му е достудяло и не е драснал от нашите брегове).Амииии,дълъг прът за улов (замятане) от пясъка,съответно поставка или обикновен дървен чатал за подпора на спининга.Такъм-подвижно олово,след което на полувирбел-бидем 70-ина см с двойка куки(ухо в ухо) и подходящ ем.След 20:00ч,та чак до зори,в подходяща компания(това може да сте и само вие със ...себе си),подходящи питиета(от минерална вода до ракия...но в умерени количества) и с некой сандвич за енергийна подкрепа в малките часове, може да се надявате на удар на лефери,които имат навика да обикалят плиткача в тази част на денонощието.
ПП На бургазлии тази тактика за риболов на зъбати не я препоръчвам,'щото най много да хванат безбройните мрежи,пуснати на 50-100м от плажната ивица(ИАРА Бургас да ми прави вятър на дисагите!За друго не стават,кой каквото и да ми хортува!)

Защо НАД, не им ли водиш точна статистикаdobria1 написа:... за 5 дена имам над 90 риби...

1. Ако това значи че ще си подпра пръчката и ще чакаш лефера да ми я дръпне, по-добре изобщо да не ходя. Не казвам че не е възможно (щото тая есен един на вълнолома се раздели с новата си пръчка) но ... за мен такива хора са отишли да се любуват на звездите.shturetc написа:... поставка или обикновен дървен чатал за подпора на спининга ...
2. Движещата се стръв е в пъти (до десетки) по-резултатна от неподвижната. Респективно движещата се на метър над дъното стръв далеч ще превъзхожда лежащата на дъното.
3.Аз и тази година не успях да отделя време да пробвам дънния риболов, но от колеги чувам че имат удари докато се стъмни и после се качва горе.
Последно промяна от rap66 на Вто Ное 12, 2013 1:07 pm, променено общо 1 път.
Аз снощи изчоплих два пакета "рибарски сълзи" и за награда един сафрид,таман ми станаха кило и трийсет(тридесет) гр.... да си имам
п.п.Бях се отказал от сопи за сърфкастинг ама пак ще ме вкарате в беля..
http://www.youtube.com/watch?v=CZ_kzpSh9PM" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=vMoATG9gDtQ" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=5GRHf4wnUOY" onclick="window.open(this.href);return false;
колегата XegouX е виновен, а някои други само наливат масло в огъня

п.п.Бях се отказал от сопи за сърфкастинг ама пак ще ме вкарате в беля..

http://www.youtube.com/watch?v=CZ_kzpSh9PM" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=vMoATG9gDtQ" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=5GRHf4wnUOY" onclick="window.open(this.href);return false;
колегата XegouX е виновен, а някои други само наливат масло в огъня