Сафрид 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
flying7777
новобранец
новобранец

Re: Сафрид 2013

Мнение от flying7777 »

shturetc написа:Вчера на Моста в Бургас е имало сеч на сафриди на белена скарида!Разбира се,колегите нямат интернет(даже не подозират за съществуването му),а може и ток да нямат(и да не подозират за съществуването му) и...затова не са споделили!?
Добрите резултати са по 2.5-3 кг риба на човек(из града вече се носят легенди за по 5 кила;))
Днес наминах по обед с идея да пробвам зарганите,ама...научих за ВЧЕРА,а и видях няколко качествени хаймани да полягват връз плочите на Моста и...бързо пренастроих такъма.Положението като цяло беше"елате вчера",ама...разписах се със 7 сафрида(бройки,не килограми),които,обаче,могат да обърнат в бяг всяка по-дребна циганка(от тия,дето им викат черноморски скумрии) и...съм с близо половин кило сафрид,дЪ гЕ !!!
Апропо,бат Васко си измерил най-голямата хаймана на електронна везна и последната отчела....110 грама!!! шИ променяме нЕкои данни за черноморския сафрид в Уикипедията,значи!?
Бях свидетел на вадене на добри екземпляри сафрид на белена скарида ранния следобед неделя, а видях и поне един чернокоп изваден от същия калибър. Това е докато се разхождах.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Благодаря на Делчо(Щуреца) за инфото за моста в Бургас.Днес от 10:30 до 17:00 на болонезката с белена скарида излязоха 19бр. сафрид и 1бр. зарган като имам няколко откачени риби при ваденето и няколко не отразени кълванета , рибата излезе 840гр. :D :D :drinkers: :drinkers:

Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Май сОгреши с промяната на позицията си на Моста, Пешо :wink:
Аз съм със само 15 сафрида,но...в началото ти бе дръпнал много.Пика на кълването бе нейде 16-16:30 ч. ,когато ситуацията бе "гол след гол".
Важното е,че си направихме кефа в това ...духовито време :lol:

ПП Пешо,надявам се след името да не ми изтресеш и телефонния номер в нета :wink:
:drinkers:
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

...И,поздравления за колегата Ко-Каз,който днес ми се видя рекордьор в ма'алата,а единият му сафрид...мале-малеее,кат' бат'Васковия от преди няколко дена .Абе,ако реши той да рече някоя и друга дума няма да е зле(ама си е скромен по природа :wink: ) :D

Любопитното е,че сафридите,които взимаме на Моста,атакуват само ем на плувките(белена скарида и ,чат-пат,морски/блатен червей).Чепаретата с ламета и перушини не са им интересни!? Отделни риби атакуват чепарета с голи куки и белена скарида на рях.Затова се чудя колегите ,влизащи с лодки (не че,гледайки какъв северняк задуха и каква вълна взе да вдига,ще имат възможност да влязат в морето в близките дни :roll: ) защо не пробват и приласкаване на сафридите на ем?! :idea:
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Делчо ако беше заложил на една въдица като мен а не да се луташ между двете които беше хвърлил резултата ти щеше да е по добър :lol: :lol: :lol: :drinkers: :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Пешкич,на две въдици(плувки)бях,докато рибата "не ме искаше" :wink:
Га взе да ме иска...към 16:30ч ,си заложих само на едната пръчка--другата висеше у въздухО :lol:
Апропо,не си забелязъл,че в нарушение на закона,извадих и трета въдица!? :oops: Там правих пробите(неуспешни) с чипаре с 10 номер куки с фифти-фифти бърне+ув-ламе и ишил+ув-ламе .
Да съм рекъл,че не съм бракониер :oops: :lol:

ПП У форума не съм се писал Делчо,ни Дельо хайдутин,ни другояче...дали ти е трудно да го схванеш :roll:
На Наско Ганчев му се карам,га в риъл тайма не ми вика по име,а по ник-нейм,ама тебе ще те кастря,че в нет-а ме караш на име,а не на резонния за тъдява ник-нейм :wink: :drinkers:
zx9r
новобранец
новобранец

Мнение от zx9r »

Днеска и аз установих, че неще на чепаре. Направих една бърза акция по зазоряване преди работа, а резултата един чернокоп и един сафрид :( за жалост и двата на засечка за гърбината). За сметка на това един дядо си хващаше по някой сафрид на белена скарида, та заключението е ,че иска мръвка...
Аватар
zxzx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zxzx »

Блазя Ви колеги,че сте живи и здрави аз прекарах малко време в болница сега продължавам домашно лечение ракия""по лекарско предписание"" другата седмица отново за риба.В неделя ще направя една разохдка до моста да ме лъхне малко морето :drinkers:
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
zx9r
новобранец
новобранец

Мнение от zx9r »

Снощи от 20.00 до 23.00 на морска гара (Поморие) капо. Около мен се взеха 3-4 сафрида към 22.30. От две светещи ампули ни една не светна :oops: ,вятъра бие точно насреща и връща плувките в изходна позиция за около минута... Условията хич не бяха подходящи.
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

zx9r написа:Снощи от 20.00 до 23.00 на морска гара (Поморие) капо. Около мен се взеха 3-4 сафрида към 22.30. От две светещи ампули ни една не светна :oops: ,вятъра бие точно насреща и връща плувките в изходна позиция за около минута... Условията хич не бяха подходящи.
Колега на северните буни Поморие лови ли някой нощем имаш ли инфо?
zx9r
новобранец
новобранец

Мнение от zx9r »

Нямам идея. Аз все на морска гара ходя понеже е по-дълбоко. Иначе по принцип на буната в стария град(минава се отляво на "При Американеца") докато се гмуркам съм виждал да вадят по някой зарган,но през деня. За вечер не знам
Аватар
zxzx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zxzx »

Днес на моста в Бургас манифистация от хора от към риба голяма мъка"бях на разходка с един авер" доста рибари риба няма а като няма риба се говори за греена ракия :drinkers: и тази вечер реших да си направя на здраве :partyman:
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

zxzx,щом си ходил на "проверка" до моста,значи си оздравял :smt023 и си готов за нови подвизи
Хайде наслука!!!
Аватар
zxzx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zxzx »

Дам даже въоръжен с патрон ракия в джоба :mrgreen:
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

zxzx написа:Днес на моста в Бургас манифистация от хора от към риба голяма мъка
Че в тази "боза" каква риба да има :roll: Ако още има сафриди в Бургаския залив,ги виждам да се завъртят към Моста най-рано утре следобед :!: ...в смисъл-малко от малко да се поизбистри водата--все пак сафрида не е таранка,че да обича мътна вода :D
Все пак извадих такъм и аз днес,ама...ЗЕРО. То ,всъщност, от всичкУтУ рибар общо се хванаха 2 сафрида-единият го "реализира" една кака,а другият налетя на такъма на колегата Ко-Каз...за което последният бива да почерпи ...може и с негреяна ракия :roll: :lol:
:drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”