Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафрид 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- новобранец
Re: Сафрид 2013
Бях свидетел на вадене на добри екземпляри сафрид на белена скарида ранния следобед неделя, а видях и поне един чернокоп изваден от същия калибър. Това е докато се разхождах.shturetc написа:Вчера на Моста в Бургас е имало сеч на сафриди на белена скарида!Разбира се,колегите нямат интернет(даже не подозират за съществуването му),а може и ток да нямат(и да не подозират за съществуването му) и...затова не са споделили!?
Добрите резултати са по 2.5-3 кг риба на човек(из града вече се носят легенди за по 5 кила;))
Днес наминах по обед с идея да пробвам зарганите,ама...научих за ВЧЕРА,а и видях няколко качествени хаймани да полягват връз плочите на Моста и...бързо пренастроих такъма.Положението като цяло беше"елате вчера",ама...разписах се със 7 сафрида(бройки,не килограми),които,обаче,могат да обърнат в бяг всяка по-дребна циганка(от тия,дето им викат черноморски скумрии) и...съм с близо половин кило сафрид,дЪ гЕ !!!
Апропо,бат Васко си измерил най-голямата хаймана на електронна везна и последната отчела....110 грама!!! шИ променяме нЕкои данни за черноморския сафрид в Уикипедията,значи!?
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Благодаря на Делчо(Щуреца) за инфото за моста в Бургас.Днес от 10:30 до 17:00 на болонезката с белена скарида излязоха 19бр. сафрид и 1бр. зарган като имам няколко откачени риби при ваденето и няколко не отразени кълванета , рибата излезе 840гр.

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- shturetc
- ще става разбирач
Май сОгреши с промяната на позицията си на Моста, Пешо
Аз съм със само 15 сафрида,но...в началото ти бе дръпнал много.Пика на кълването бе нейде 16-16:30 ч. ,когато ситуацията бе "гол след гол".
Важното е,че си направихме кефа в това ...духовито време
ПП Пешо,надявам се след името да не ми изтресеш и телефонния номер в нета

Аз съм със само 15 сафрида,но...в началото ти бе дръпнал много.Пика на кълването бе нейде 16-16:30 ч. ,когато ситуацията бе "гол след гол".
Важното е,че си направихме кефа в това ...духовито време

ПП Пешо,надявам се след името да не ми изтресеш и телефонния номер в нета

- shturetc
- ще става разбирач
...И,поздравления за колегата Ко-Каз,който днес ми се видя рекордьор в ма'алата,а единият му сафрид...мале-малеее,кат' бат'Васковия от преди няколко дена .Абе,ако реши той да рече някоя и друга дума няма да е зле(ама си е скромен по природа
)
Любопитното е,че сафридите,които взимаме на Моста,атакуват само ем на плувките(белена скарида и ,чат-пат,морски/блатен червей).Чепаретата с ламета и перушини не са им интересни!? Отделни риби атакуват чепарета с голи куки и белена скарида на рях.Затова се чудя колегите ,влизащи с лодки (не че,гледайки какъв северняк задуха и каква вълна взе да вдига,ще имат възможност да влязат в морето в близките дни
) защо не пробват и приласкаване на сафридите на ем?! 

Любопитното е,че сафридите,които взимаме на Моста,атакуват само ем на плувките(белена скарида и ,чат-пат,морски/блатен червей).Чепаретата с ламета и перушини не са им интересни!? Отделни риби атакуват чепарета с голи куки и белена скарида на рях.Затова се чудя колегите ,влизащи с лодки (не че,гледайки какъв северняк задуха и каква вълна взе да вдига,ще имат възможност да влязат в морето в близките дни

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Делчо ако беше заложил на една въдица като мен а не да се луташ между двете които беше хвърлил резултата ти щеше да е по добър

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

- shturetc
- ще става разбирач
Пешкич,на две въдици(плувки)бях,докато рибата "не ме искаше"
Га взе да ме иска...към 16:30ч ,си заложих само на едната пръчка--другата висеше у въздухО
Апропо,не си забелязъл,че в нарушение на закона,извадих и трета въдица!?
Там правих пробите(неуспешни) с чипаре с 10 номер куки с фифти-фифти бърне+ув-ламе и ишил+ув-ламе .
Да съм рекъл,че не съм бракониер
ПП У форума не съм се писал Делчо,ни Дельо хайдутин,ни другояче...дали ти е трудно да го схванеш
На Наско Ганчев му се карам,га в риъл тайма не ми вика по име,а по ник-нейм,ама тебе ще те кастря,че в нет-а ме караш на име,а не на резонния за тъдява ник-нейм

Га взе да ме иска...към 16:30ч ,си заложих само на едната пръчка--другата висеше у въздухО

Апропо,не си забелязъл,че в нарушение на закона,извадих и трета въдица!?

Да съм рекъл,че не съм бракониер

ПП У форума не съм се писал Делчо,ни Дельо хайдутин,ни другояче...дали ти е трудно да го схванеш

На Наско Ганчев му се карам,га в риъл тайма не ми вика по име,а по ник-нейм,ама тебе ще те кастря,че в нет-а ме караш на име,а не на резонния за тъдява ник-нейм

Днеска и аз установих, че неще на чепаре. Направих една бърза акция по зазоряване преди работа, а резултата един чернокоп и един сафрид
за жалост и двата на засечка за гърбината). За сметка на това един дядо си хващаше по някой сафрид на белена скарида, та заключението е ,че иска мръвка...

- zxzx
- научил се да хвърля
Блазя Ви колеги,че сте живи и здрави аз прекарах малко време в болница сега продължавам домашно лечение ракия""по лекарско предписание"" другата седмица отново за риба.В неделя ще направя една разохдка до моста да ме лъхне малко морето 

Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Снощи от 20.00 до 23.00 на морска гара (Поморие) капо. Около мен се взеха 3-4 сафрида към 22.30. От две светещи ампули ни една не светна
,вятъра бие точно насреща и връща плувките в изходна позиция за около минута... Условията хич не бяха подходящи.

-
- вече хвърля и на тежко
Колега на северните буни Поморие лови ли някой нощем имаш ли инфо?zx9r написа:Снощи от 20.00 до 23.00 на морска гара (Поморие) капо. Около мен се взеха 3-4 сафрида към 22.30. От две светещи ампули ни една не светна,вятъра бие точно насреща и връща плувките в изходна позиция за около минута... Условията хич не бяха подходящи.
Нямам идея. Аз все на морска гара ходя понеже е по-дълбоко. Иначе по принцип на буната в стария град(минава се отляво на "При Американеца") докато се гмуркам съм виждал да вадят по някой зарган,но през деня. За вечер не знам
- zxzx
- научил се да хвърля
Днес на моста в Бургас манифистация от хора от към риба голяма мъка"бях на разходка с един авер" доста рибари риба няма а като няма риба се говори за греена ракия
и тази вечер реших да си направя на здраве 

Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
-
- сериозен играч
zxzx,щом си ходил на "проверка" до моста,значи си оздравял
и си готов за нови подвизи
Хайде наслука!!!

Хайде наслука!!!
- zxzx
- научил се да хвърля
Дам даже въоръжен с патрон ракия в джоба 

- shturetc
- ще става разбирач
Че в тази "боза" каква риба да имаzxzx написа:Днес на моста в Бургас манифистация от хора от към риба голяма мъка

Все пак извадих такъм и аз днес,ама...ЗЕРО. То ,всъщност, от всичкУтУ рибар общо се хванаха 2 сафрида-единият го "реализира" една кака,а другият налетя на такъма на колегата Ко-Каз...за което последният бива да почерпи ...може и с негреяна ракия