Отношението към нашите приятели рибите

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

angel_b написа:Първо:Стига сме се оправдавали с историята, вече претендираме, че не сме диваци.Вече не живеем в пещери,а в много по-уютни жилища.............!
Чак не знам от къде да започна да пиша , този пост за мен е ПЪЛНА ДЕМАГОГИЯ с нюанси относно няколко неща , които не ми се иска да коментирам в момента :wink: Поста си е за специализирани в областа на психиатричните отклонения специалисти.
Изображение
Аватар
angel_b
новобранец
новобранец

Мнение от angel_b »

Еее и твойте думи галят ухото, признавам си.
-С такова отношение скоро, и за в бъдеще големите риби ще стават все по-малко.Нещо май пак не си разбрал, за отношението става въпрос, не за законите.Обществената полза се задоволява в маркетите.
-Не става въпрос за това, кой какво яде и какво не яде, за отношението става въпрос, за отношението ни към дивата природа и за това ,че трябва да започнем да свикваме да я пазим такава каквато е, докато има все още какво да пазим.
-Това което се развъжда изкуствено, и във домашни условия за да храним нас и децата си, това е за консуматция не дивеча.Той сам по себе си се саморегулира.С настъпването на технологийте,човек се явява вече външен фактор над, флората и фауната т.е. доминиращия вид, който трябва не да разрушава, а ако се наложи да спомага за тази саоморегулация в природата.
-Никой не държи на това, да се усмива един или друг, това не го казвам от страх, че мога да си навлека гнева на много други колеги.Казах го и донякаде за да видя, за какви глупости ще се хванат някои хора, само и само да изместят смисъла на цялата тема. Но дори и това, е нищожна цена, която ако доведе до мъничка частица прозрение, на някакъв по-късен етап, си струва да се плати.
Никой човек не свиква бързо с мисълтта, за някаква внезапна промяна.Това е съвсем нормално нещо, защото човек първо трябва да намери воля, за да усмисли и да си обясни някои неща, да ги провери, а това отнема време. Истината обаче си остава една, и това е, че колкото по-бързо се ориентраме толкова по-бързо ще се видят резултатите, дори и ние самите ще им се насладим, не само идните поколения.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Я, по-добре облагородете първо разните там бомбаджии, енергетици и прочие бракониери, 'щото все си мисля, че проблемът не е дали си си взел една риба да хапнеш...

А дали ловджиите имат в техния форум тема "Нашите приятели дивите свине"? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ши земе си кае човек: БААААТИ ПИЧОВЕТЕ :wink: ше земе си помисли човек:БАААТИ лееееекото ЛИЦЕМЕРИЕ :wink: и друго:БАААТИ колко малко СМЕ :wink: дезрание му е майката де..
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Благородството задължава-кат ви се ще,станете пълни светци и алтруисти.А че няма да останат големи риби-дреме ми на сайдера,аз не гоня рекорди и не се състезавам с никой.На риболов ходя,за да си почивам и поради тази причина голям кеф ми прави да кълват дребни риби-тръпката да хващаш такива,също я има.При това става въпрос за неунищожими популации от костур,бабушка,уклеи,черна мряна,кротушки,морунаш и кефал.През този исторически период най-големия враг на рибите в Средните Родопи не са риболовците,които не прилагат стила "хвани-пусни".Страшният враг са мини-Вец-овете.Настроиха ги както по Арда,така и по всичките й притоци.Те променят нивото на водата десетки пъти в денонощието,през размножителния период хайвера на рибките остава на сухо по за няколко часа и загива.Нарушава се възпроизводството.Това е държавна корупционна политика-плащат си колкото и където трябва,издават им всички необходими разрешителни и копче не можеш да им кажеш.Освен,ако не заебеш всичко и да станеш вецов терорист - взрив поне в тая страна има много,разгърмяване и да живее Осама-та - ай сиктир и теми,ама и аз що ли се хабя,да са ...в дневалния!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”