Отношението към нашите приятели рибите

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
angel_b
новобранец
новобранец

Отношението към нашите приятели рибите

Мнение от angel_b »

Кой не иска да хваща големи риби? Кой не иска да за това да се похвали пред възможно по-голяма аудитория и това да не е само еднократно изживявяне, съмнявам се да има такива между нас колеги и приятели. Аз няма да изразявам мнение как става това, напротив надявам се това нещо да се доразвие по нататак от всички останали, защото то е доста ключово и става с течение на времето. Колкото по-рано се зачекне тази тема, толкова по-добре за всички нас. Ще дам само лек жокер за онези, които все още не могат да влязат в час, а оооо има ги, имаа ...Всиките тия красоти няма да започнат да се случват, ако се изпращат снимки на окървавени риби в бани и др. места, ако всичките тия трофеи бъдещи ги изяждаме още като бебета и въобще ги изяждаме.Искам всеки да се замисли в момента към коя категория спада, и да го сподели.Ще се радвам ако съвсем на трезво премислим ситуацията и се ориентраме в правилната посока.Пожелавам на всички приятели на рибите успех в риболова!
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

:prayer: :prayer: :prayer:

Радвам се че броя на хората с подобно мислене се увеличава, нека ни разпнат всички! Хвала, нека се умножават хората с подобно мислене за да запазим аквакултурите на България/нямам предвид да не си качвате снимките от банята и умивалника/.

:wink: Все по-големи колега!

П.С.:/Очаквам снеговалеж от кисела критика/, айде вие сте..
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Ясно е темата за какво е. Сигурно ще възбуди много спорове "За и Против" кеч-енд-рилийза. Преди да се изцепи някой искам да помоля колегите да си припомнят, че идеята произхожда от цивилизовани страни, където първо е решен въпросът с "ОТНОШЕНИЕТО КЪМ НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ХОРАТА".
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

sestrata написа: където първо е решен въпросът с "ОТНОШЕНИЕТО КЪМ НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ХОРАТА".
:supz: Все едно аз съм го казал.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

sestrata написа: "За и Против" кеч-енд-рилийза
Аз си признавам,че от скоро съм привърженик на идеята,може би от една година,но като се има впредвид,че сега ще ставам на 15,а се занимавам по-така с риболов от две-три години,смятам,че се движа в правилната посока.

Преди мисленето ми беше следното:

Дал съм толкова и толкова пари,за да се снабдя с въдици,такъми и стръв,дал съм още толкова пари,за да отида на язовира,реката,или морето,дай съм още толкова,за да се прибера,мамка й й риба,ще я взема,понеже тя ще ме обезщети.

Момчета,риболовът е най-хубавото хоби,той е удоволствие,как може нещо да ви обезщети за хубавите изживявания?Напротив,за да има и следващия път удоволствие,направи и ти едно добро.

Не мисля,че ще има хора,които да са против идеята,след като започнат да практикуват.И мен в началото ме болеше сърцето за рибата,дето съм пуснал,ама след това като ми дойде акъла в главата,чувствам някакво облекчение и усещане,че това е правилното.

Рибата,която съм хванал и пуснал,дори и да не порастне,ще зарадва поне още един човек,както и зарадвала мен.

"Риболовът на дивите риби е твърден ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж"

- Лий Улф - 1939 г.

Да пуснеш рибата по живо,по здраво е равносилно приятно изживяване на това да я хванеш.

Едва ли някой от нас пуска всяка хваната от него риба,може да е рядко,но се случва някой да вземе нещо за тигана,но когато е с мярка и като знаеш,че преди тая риба си пуснал 10,или 20,е различно.

Всеки от нас трябва да има отношение към рибата и към природата като цяло,за да ги има за поколенията напред,а не само за него.
В България ако станем повече хората,които да споделяме това мислене и да спрем по някакъв начин бракониерството,риба ще има.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Незнам за вас, но за мен това е най-благия момент от риболова

ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение

Само такава риба ядем :lol:

ИзображениеИзображение
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
angel_b
новобранец
новобранец

Мнение от angel_b »

Пичове, аре да спреме да се оправдаваме само с това,че първо трябва да мислим за нас хората и отношението между хората,тук не става дума за това.Тук става въпрос за отношението на хората към природата,че нещата трябва да вървят паралелно едното и другото.К'ва файдата когато накрая останем само хора с изяснени отношения насред пустинята?Супер!!''!Отличен'' , даже ''Много добър''.Значи на следващ ред тогава ще трябва да вземем и ДНК от животни и растения и вече след няколко хиляди години, всичко ще си доиде на мястото
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

По никъкав начин не искам да мисля скептично,но първо искам да приветствам колегата с добре дошъл във форума,но ние тук 200-300 човека не можем да обърнем света в България обратно и да накараме три милиона бракониери да влязат в правия път,пълен абсурд,ако ние пуснем хваната риба след нас или пред нас ще има 20 човека само дето това чакат,и накрая излиза,че храним бракониерите,за съжаление това е истината.Теми като тая хиляди,но резултати нула :evil: :evil: :idea:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Колега,идеята е да присъединим към нас още хора,щото прав си,че 200-300 нищо неможем да направим.Трябва по някакъв начин да разпространим идеята в интернет и извън него.

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Да ви кажа и аз досега все съм си заминавал с пълни живарници от язовири и реки, и после съм се чудел какво да я правя толкова много риба и обикновенно се изпържва след което седи в хладилника по 2-3 седмици, но доста често раздавам на по бедни семейства в квартала безплатно разбира се. Иначе ми стана жал защото стамболийски беше зарибен с шаранчета и ние като отидохме бяха тъкмо по 400-500 грама и хората дето бяха с мен си ги прибраха и много ми се смяха и чудеха като ги хвана веднага ги пусках във водата но първо ги целувах затва пък аз улових най-много каракуда от всички и най-много шаранчета.
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Камбата написа:Колега,идеята е да присъединим към нас още хора,щото прав си,че 200-300 нищо неможем да направим.Трябва по някакъв начин да разпространим идеята в интернет и извън него.
:D :D :D Аз се радвам че към това читаво общество наречено форум Нариба ком,присъединих един човек и той се казва Батьо,сега той мисли като всички нас и мрази бракониерите.Благодаря ти Батьо,че си един от нас :prayer: :prayer: :prayer:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

А как да се диференцират нещата между арендните водоеми , тези дето са по на 10-15-20 лева такса и свободните водоеми :?: :?: :?:
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз мисля,че за частните водоеми отговарят ареднаторите и там е по-масова практиката да се прибира улова/рядко ходя на подобни водоеми/.
Трябва да спасим дивото!

- Лий Улф - 1939 г.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Не ми се пише в тази тема,че вече се повтаряме ама ще драсна два реда.Докато не се спре да се прави съпоставка риболов и пари нещата няма да се управят.Умръзнами да слушам едно и също,далсъм еди колко си и ще взема рибата да избия малко. :evil: На мене един риболов на Овчарица ми струва от 300 до 450лв ходя около 20 пъти в годината,какво да взема,че да избия парите.За тези пари щеси купиш нколко фризера и един тон риба.Дивата риба трябва да се пази както и околната среда.А удоволствието от пускането на една голяма риба е по-голямо от това да я хванеш.А тези думи да не я пускаме,че друг щея хване са неправелни,все едно да обереш банка защото друг ще я обере така или иначе.
snegk

Мнение от snegk »

Marco Polo написа:
snegk написа:А удоволствието от пускането на една голяма риба е по-голямо от това да я хванеш.
:idea: :!:
:?:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”