Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: около Бургас ????
Аз съм ходил два пъти и съм много доволен!
Има риби, даже риби - изроди!
в 6ч сутринта съм виждал амури по над 1,50 да се хранят на брега !
Това е язовира на който за пръв път риба ми къса влакно при адско бързо развиране на аванс ( аванса не смогна да я урържи ) .
Хващал съм шаран 4,300кг и амур 4,600 кг и доста шаранчета по 2,3 кг !
Язовирчето е малко ( това като недостатък) и може би е пренаселено с риба и няма много кислород във водата и рибите не дърпат много . Но със сигурност има шарани и над 10 кг там !
Това е язовира на който за пръв път риба ми къса влакно при адско бързо развиране на аванс ( аванса не смогна да я урържи ) .
Язовирчето е малко ( това като недостатък) и може би е пренаселено с риба и няма много кислород във водата и рибите не дърпат много . Но със сигурност има шарани и над 10 кг там !
Димитър Димитров ( 161)
Много ми се ходи на Промет ,на Порой,но какво ще диря там незнам...Имало е преди,сега няма нищо..
- omegasportz
- новобранец
Промет - има риба .. вижда се , скача като делфин хихиихихих ... но там риболова е много труден , иска голям как да то кажа професионализъм за да може да се извади нещо по стабилно от - платика или нещо подобно ..Methokill написа:Много ми се ходи на Промет ,на Порой,но какво ще диря там незнам...Имало е преди,сега няма нищо..
- omegasportz
- новобранец
161 написа:Аз съм ходил два пъти и съм много доволен!
каква е таксата .. може ли малко опътване
- GogoBuboleto
- вече хвърля и на тежко
До колкото знам Промет отново е забранен за спортен риболов, някакви проблеми с лиценза ли... ?
-
- научил се да хвърля
омега 5 лв е таксата, но за дънен риболов е мъчение...по-добре отиди с един мач.
шарани има над 10 кг със сигурност защото съм вадил доста такива от там ( преди като имах нерви да ходя там )
но кефа е нулев, рибата просто няма къде да се скрие и обикаля в кръг докато не я кепчосаш...ако това ти харесва
п.с. а за промет...май скоро няма да ни огрее за там. и по-добре, че след последното отваряне беше грозна картинка.
Лека му пръст на бай Георги, но само той знаеше и можеше да контролира язовира... макар, че и за него имаше приказки..но това е др.тема
шарани има над 10 кг със сигурност защото съм вадил доста такива от там ( преди като имах нерви да ходя там )
но кефа е нулев, рибата просто няма къде да се скрие и обикаля в кръг докато не я кепчосаш...ако това ти харесва

п.с. а за промет...май скоро няма да ни огрее за там. и по-добре, че след последното отваряне беше грозна картинка.
Лека му пръст на бай Георги, но само той знаеше и можеше да контролира язовира... макар, че и за него имаше приказки..но това е др.тема

Защо е мъчение на дъно на Карнобат?Заради гъстото населване ли?
-
- научил се да хвърля
главната причина е това -да ! от ляво теб хора, от дясно теб хора, с/у теб хора и всеки мята където му падне...и в предвид каква локва е...Methokill написа:Защо е мъчение на дъно на Карнобат?Заради гъстото населване ли?

- omegasportz
- новобранец
Дайте да се организираме да направим един сериозен шаранджйиски риболов ... това кой къде му пада.. с така великите ,, прожини,, ме подлудява .. на тоз вторият в черни връх мога да кажа ,че има 5 кг наистина и може да се отиде , само да се каже когаProfiLER написа:главната причина е това -да ! от ляво теб хора, от дясно теб хора, с/у теб хора и всеки мята където му падне...и в предвид каква локва е...Methokill написа:Защо е мъчение на дъно на Карнобат?Заради гъстото населване ли?

Идеята е хубава !
Но язовира ми се вижда малък първо и второ аз звънях да питам за какво става дума и казаха че е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА СЕ КУПИ РИБА а аз риба не искам . Искам да си платя таксата и да си ловя и да пускам другото е все едно да отида до магазина .
Но язовира ми се вижда малък първо и второ аз звънях да питам за какво става дума и казаха че е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА СЕ КУПИ РИБА а аз риба не искам . Искам да си платя таксата и да си ловя и да пускам другото е все едно да отида до магазина .
Димитър Димитров ( 161)
до колкото разбрах аз ----таксите от билети които пазача отчита се гибели по трасето и руснака забранил престоя и спортния риболов ----- няма хора и такси няма кражби ама докога така незнам161 написа:Някой не знае ли какво става с положението ПРОМЕТ ?
Дефакто не можем да отидем на Промет..Според мен някой ден трябва да се организираме и да отидем някъде на форумски риболов...Може да направим и една ""акция"" на Мандрата-с по една сопа в ръка ,олова и куки и да издирваме мрежи..ПРИМЕРНО,макар и да звучи адски тъпо..да стане някое меле на цигани...явно няма друг начин...
- omegasportz
- новобранец
Methokill написа:Дефакто не можем да отидем на Промет..Според мен някой ден трябва да се организираме и да отидем някъде на форумски риболов...Може да направим и една ""акция"" на Мандрата-с по една сопа в ръка ,олова и куки и да издирваме мрежи..ПРИМЕРНО,макар и да звучи адски тъпо..да стане някое меле на цигани...явно няма друг начин...
Тези който видях на скоро .. 3 вечери бях ( към разлятото местността ) не бяха мрежи хората да ти кажа .. 3 дена лодки , двигатели .. това е всеки ден предполагам , аз ги видях в 3 дена - не повярвах но си представям всеки ден колко риба изчезва ...
- GogoBuboleto
- вече хвърля и на тежко
Проблемът няма да се реши нито с мелета, нито с обаждания към ИАРА. Навсякъде е така и ИАРА си затварят очите, ясно е на всички. Трябва да се привлече по-широко обществено внимание, оттам да се завишат контрола и санкциите, да се намеси правителството и парламента и т.н. Лошото е, че масовият рибар в повечето случай си затваря очите, защото и самия той е бракониер в една или друга степен - то не бяха парашути, тройки, тоци, бомби, прибирания на всякаква риба като количество и размер, срекмета, кестермета и т.н. Трябва контрола да е всеобщ и санкциите да са такива, че на бракониера да не му се иска да е жив след като го хванат. И пак за пример даваме другите "нормални" държави. Щото ако ни беше само туй кусура...omegasportz написа:Methokill написа:Дефакто не можем да отидем на Промет..Според мен някой ден трябва да се организираме и да отидем някъде на форумски риболов...Може да направим и една ""акция"" на Мандрата-с по една сопа в ръка ,олова и куки и да издирваме мрежи..ПРИМЕРНО,макар и да звучи адски тъпо..да стане някое меле на цигани...явно няма друг начин...
Тези който видях на скоро .. 3 вечери бях ( към разлятото местността ) не бяха мрежи хората да ти кажа .. 3 дена лодки , двигатели .. това е всеки ден предполагам , аз ги видях в 3 дена - не повярвах но си представям всеки ден колко риба изчезва ...