Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

"Селска касапница" или "Риболов на паткарник, под друг ъгъл!
Re: "Селска касапница" или "Риболов на паткарник, под друг ъ
Еееее ти направо ме утрепа,завиждам ти благородно. Прекрасен репортаж подплатен с уникални снимки особено от изложението браво!!! А и да не ни изложиш на състезанието,следващият път искаме да видим купите успех!
-
- ще става разбирач

Христо - наслука на всички
- djicky
- новобранец
- Обратна връзка:
Жесток репортаж
Браво колега

След като прочетох и видях за какво иде реч в цивилизованите държави аз тотално се отчаях но,се надявам следващи поколения да се радват на такава перфектна организация и законност а,на теб колега ти завиждам благородно.

-
- новобранец
Къде са те, къде сме ние??? Успех, колега!
Нека всички хващат, нека всички пускат:)
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Лудница! Е да, определено е малко по-населено но пък си остава повече от яко!
Много успехи ти желая!

Размечтах се и аз,ама бързо изтрезнях като се сетих къде съм в действителност.
Кога ли ще ги стигнем!?
Кога ли ще ги стигнем!?

Май ще трябва да минат няколко поколения?vui4o1 написа:Размечтах се и аз,ама бързо изтрезнях като се сетих къде съм в действителност.
Кога ли ще ги стигнем!?
- Диканаров
- кандидат преподавател
Поздравления!
Продължавай!
Навярна имаш много за споделяне!
Не ти ли липсват купчинки от стари хартии, найлонови торбички и счупени шишета? 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- anton jambol
- фен клуб-скобар
Много се накефих на написаното от теб ще очаквам продължение 

Хвани и пусни не бъди алчен
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Олеее,прочетох темата на един дъх.
Записвам я да я следя .
Браво .Поздравления най-вече ,че си се отървал от Българската действителност !
Записвам я да я следя .
Браво .Поздравления най-вече ,че си се отървал от Българската действителност !

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Докато се прибера у нас успях да спечеля два пъти Фишомания и веднъж Мавър Мач Дис !
Едва след като мина еуфорията от награждаването
се сетих че за да ходиш за риба трябва да имаш въдици.
Интерсно..... защо не се бях сетил за това по рано.Позвъняване до България и щеката ми беше опакована и пътуваше насам.Сега остана само всичко останало
! Преглеждах ибей за нещо което да удоволетвори изискванията ми вицесветовен шампион и след едноседмични денонощни наблюдения успях да намеря това което ми трябваше .

Спонсориран он Сенсас съзтезател си сменяше спомсора а с него и оборудването си, на което горд собственик станах Аз!
Tака, сега трябваше да разбера къде и какво ще риболувам за да започна да си приготвям монтажите и линийте. Бидейки без щека, с един фидер (никога през живота си не съм докосвал такава въдица и незнам за какво се използва
), и с един Пелет Ваглер Мач (който ми напомняше на нашите мачове, но доста по къс и със достатъчно мощ за да брули орехи който също незнам за какво се използва) реших да предприема хитрата маневра изчакване, доакто разбуля всички така надвиснали над главата ми мистерий.
Същата вечер се заложих се пред лаптопа и започнах да откривам топлата вода.Не след дълго вече имах материал за докторат.
Първо: във Великобритания се практикува така наречения Open Match. (Отворено съзтезание) в което се лови на всичко на което не е забранено !
( как го казах само) Използват се абсолютно всички методи който някой някога е използвалза риболов на мирни риби, включително мъртви рибки и рибни продукти, бойли, зърна, пелети ,изкуствени примамки, змий,гущери и пепелянки, таласъми и маймуни !!!
На леко, на тежко, на фидер, на щека, на фидер закачен на щека
, на чепаре с една кука, на капан, на пружина................ и още 1 000 000 начини способи и глупости. За по лесно ще кажа че на съзтезание (мач) се лови с една единична кука без контра със стръв 99.99% от нещата който ще ви дойдат на ум, закрепени с лепило, на косъм, с PVA торбичка или както ви дойде на акъла. Всяка фишерия си има собствени правила с който трябва да сте запознати преди риболов.
Второ: няма държавно първенство а има милиарди частни турнири и всеки сам си прави състезателният календар за годината.
С тази информация в ръка реших че ще е по добре да проуча още малко преди да започна да ловя по мачове. Следващата неделя облякох всички дрехи който имах в гардероба си и отидох да гледам клубният мач.
Draw 8:30 (теглене в 8:30)
Start 10:00
End 15 :00 (Край в 15:00)
Така нещо ново на хоризонта мачовете тук са по пет часа, отбелязано.
Всички се засилиха към местата си и аз започнах да гледам и да записвам .
Съзтезателя който си избрах приготви един - два фидера с хранилка тип кошничка от 15-30 грама(1/2 oz - 1 oz) с 25-45 (8-11 inch)см повод на 6 lb влакно
Мен ми се изчерпаха всички мерни единици в речника само докато напиша първият монтаж......но тогава разбрах! Разбрах че не няма да е лесно и за сметка на това няма да е бързо !
Ловяха на 25-30 метра с микс от храна и мъртви червей.
Освен това приготвяха и по няколко монтажа на щека на основно 3-4 lb, повод 4-6 inches 2lb, кука 18 номер и плувка 4х10 щото искал да може да вади платики до 4 pounds а пък шараните да му късали щото на това съзтезание не ги броели
После били развита държава...карат от ляво, мъжете им залитат на ляво......мерят си ги в инчове.....
Вечерта проучих новите си знания и си създадох легенда за риболов във UK.
Теглото на рибата се мери в
Pounds
1 pound = 453.592 grams = 16 ounces
1 ounce = 28.3495 grams
Влакното не се мери в диаметър а в силата му на късане.
1 pound = 453.592 grams
4 pounds line означава влакно което секъса при приложена сила 4 паунда =1.800кг приблизително 0.10 до 0.14 мм
Дължината се мери в yards и inches
1 yard = 0.9144 m
1 inch = 2.54 cm
Теглото на плувките се мери в styl
Pole float size Weight Shot equivalent
3 x 10 0.10g 2 x No10 shot
4 x 10 0.15g 3 x No9 shot
4 x 10 0.2g 5 x No10 shot
4 x 14 0.4g 6 x No8 shot
4 x 16 0.5g 8 x No8 shot
4 x 18 0.75g 3 x No3 shot
4 x 20 1g 4 x No3 shot
5 x 20 1.25g 5 x No3 shot
6 x 20 1.5g 6 x No3 shot
След всичко това си мислих че няма какво повече да ме изненада, но дори и идея си нямам колко много съм грешал.
Попитах го как ще храни на фидера и как на щеката."Слушай mate,
имаш право на 8 пинти стръв и 2 килограма суха захранка"
За пръв път чух позната единица килограм, обаче пак ме разцепи с пинтите си тоя.
Oбема на стръвта се мери в пинти или така наречените юнити.
1 pint = 0.568261 l
Така казано излиза че имаш право на четири и половина литра каквото ти дойде на акъла различно от суха захранка.
Обиколих всички и видях че на таблите си за стръв имат:
- червени червей мъртви
- червени червей живи
- бели червей живи и мъртви
- торен червей
- кастери
- 4-6 мм expanded pellets
- 2 мм fish-meal pellets
- кубчета месо
- царевица
- мини бели червейчета поне четири пъти по малки от пинки, който миксират със храната( и забравих как се казват)
.
Правилата на този мач конкретно разрешават абсолютно всичко като метод на риболов и стръв но не броят теглото на шараните уловено от вас. Затова вички хранят и ловят по начин който е най-малко атрактивен за тях, за да могат да ловят така нареченият silver fishили всичката риба която вие наричате плевелна.Това включва червеноперки, бабушки, скимърси( платика недостигнала 1 кг(2-3 pounds на тегло), платики от 3 до 20+ pounds. Тук също така липсват 10 минути за подхранване преди мача. На старта на щеката се правят две различни петна на дистанция удобна за вас но максимално далеч от брега ( 13м- 16м) , едното на 2 часа другото на 10 часа . Хранят се различно, например едното се заханва с не повече от 1/3 купичка на къпинга с микро пелети

другото с 1 топка храна с мъртви червеи

или 1/3 купичка с накълцан червей с глина. Веднага след това се минава на фидер с много редки презамятания и никакво първоначално презамятане като се използва много малка кошничка, като казвам малка, значи трябва да ти е трудно да бръкнеш вътре с пръст
Дълбочината тук е 3-4 feets
1 feet = 0.3048 metres и дистанцията е малка така че няма проблем да се изпозлва мрежеста кошничка дори и без утежнение.
Написвам си домашната , скривам я под якето си, слгам си ръцете в джоба, чувам сигнала за старт на мача и 40 човека започват да захранват . След 1 минута вече са приключили със щеката , замятат фидера джентълменски си казват по някоя глупост за наслука, потапят линията и ................ стават да пият чай !
С мляко !
Първо на първо сме в Англия и второ на второ е Края на Февруари, без да се смеете моля ! Малко уважение към труда ми !!!
Един час минава без извадена риба и студа бавно но сигурно се пропива през тъничките ми кецове...след още 30 минути разбирам защо тея англичани носят такива смешни неопреново гумени ботуши през зимата и решавам да се прибирам у нас на топло. Фишомания и Мавър малко ше почакат.....мен ми е студено............
........7 дни по късно ставам пия чай с мляко
и тихо се отправям към полето на международните си проучвания.Навън времето е топло и приятно, само за правене на снежен човек !

Отварям си тетрадката да си пиша домашната но няма какво да допълвам, всичко е същото като миналата седмица, стръв, захранване , риболов, чай. От 8:00 едвам изкрвам до 11, 1 час след започването на мача и премръзнал се прибирам у дома, отново без да видя нито една изкарана риба.........
Започвам да се замислям.......май нещо ще зачертвам ФИШОМАНИЯ преди още да съм започанл славният си път към нея......
Прибирам се у дома и звъня на куриера, все пак 15 дни щека чакам, отговора е обнадеждаващ, и много позитивен : "Ами фирмата превозвач днес фалира и не можем с точност да ви кажем нищо за вашата пратка но ще направим проверка..." Обичам Български фирми......
To be continued.......

Едва след като мина еуфорията от награждаването

Интерсно..... защо не се бях сетил за това по рано.Позвъняване до България и щеката ми беше опакована и пътуваше насам.Сега остана само всичко останало

Спонсориран он Сенсас съзтезател си сменяше спомсора а с него и оборудването си, на което горд собственик станах Аз!
Tака, сега трябваше да разбера къде и какво ще риболувам за да започна да си приготвям монтажите и линийте. Бидейки без щека, с един фидер (никога през живота си не съм докосвал такава въдица и незнам за какво се използва

Същата вечер се заложих се пред лаптопа и започнах да откривам топлата вода.Не след дълго вече имах материал за докторат.
Първо: във Великобритания се практикува така наречения Open Match. (Отворено съзтезание) в което се лови на всичко на което не е забранено !

Второ: няма държавно първенство а има милиарди частни турнири и всеки сам си прави състезателният календар за годината.
С тази информация в ръка реших че ще е по добре да проуча още малко преди да започна да ловя по мачове. Следващата неделя облякох всички дрехи който имах в гардероба си и отидох да гледам клубният мач.
Draw 8:30 (теглене в 8:30)
Start 10:00
End 15 :00 (Край в 15:00)
Така нещо ново на хоризонта мачовете тук са по пет часа, отбелязано.
Всички се засилиха към местата си и аз започнах да гледам и да записвам .
Съзтезателя който си избрах приготви един - два фидера с хранилка тип кошничка от 15-30 грама(1/2 oz - 1 oz) с 25-45 (8-11 inch)см повод на 6 lb влакно

Ловяха на 25-30 метра с микс от храна и мъртви червей.
Освен това приготвяха и по няколко монтажа на щека на основно 3-4 lb, повод 4-6 inches 2lb, кука 18 номер и плувка 4х10 щото искал да може да вади платики до 4 pounds а пък шараните да му късали щото на това съзтезание не ги броели

Теглото на рибата се мери в
Pounds
1 pound = 453.592 grams = 16 ounces
1 ounce = 28.3495 grams
Влакното не се мери в диаметър а в силата му на късане.
1 pound = 453.592 grams
4 pounds line означава влакно което секъса при приложена сила 4 паунда =1.800кг приблизително 0.10 до 0.14 мм
Дължината се мери в yards и inches
1 yard = 0.9144 m
1 inch = 2.54 cm
Теглото на плувките се мери в styl
Pole float size Weight Shot equivalent
3 x 10 0.10g 2 x No10 shot
4 x 10 0.15g 3 x No9 shot
4 x 10 0.2g 5 x No10 shot
4 x 14 0.4g 6 x No8 shot
4 x 16 0.5g 8 x No8 shot
4 x 18 0.75g 3 x No3 shot
4 x 20 1g 4 x No3 shot
5 x 20 1.25g 5 x No3 shot
6 x 20 1.5g 6 x No3 shot
След всичко това си мислих че няма какво повече да ме изненада, но дори и идея си нямам колко много съм грешал.
Попитах го как ще храни на фидера и как на щеката."Слушай mate,

За пръв път чух позната единица килограм, обаче пак ме разцепи с пинтите си тоя.

Oбема на стръвта се мери в пинти или така наречените юнити.
1 pint = 0.568261 l
Така казано излиза че имаш право на четири и половина литра каквото ти дойде на акъла различно от суха захранка.
Обиколих всички и видях че на таблите си за стръв имат:
- червени червей мъртви
- червени червей живи
- бели червей живи и мъртви
- торен червей
- кастери
- 4-6 мм expanded pellets
- 2 мм fish-meal pellets
- кубчета месо
- царевица
- мини бели червейчета поне четири пъти по малки от пинки, който миксират със храната( и забравих как се казват)

Правилата на този мач конкретно разрешават абсолютно всичко като метод на риболов и стръв но не броят теглото на шараните уловено от вас. Затова вички хранят и ловят по начин който е най-малко атрактивен за тях, за да могат да ловят така нареченият silver fishили всичката риба която вие наричате плевелна.Това включва червеноперки, бабушки, скимърси( платика недостигнала 1 кг(2-3 pounds на тегло), платики от 3 до 20+ pounds. Тук също така липсват 10 минути за подхранване преди мача. На старта на щеката се правят две различни петна на дистанция удобна за вас но максимално далеч от брега ( 13м- 16м) , едното на 2 часа другото на 10 часа . Хранят се различно, например едното се заханва с не повече от 1/3 купичка на къпинга с микро пелети

другото с 1 топка храна с мъртви червеи

или 1/3 купичка с накълцан червей с глина. Веднага след това се минава на фидер с много редки презамятания и никакво първоначално презамятане като се използва много малка кошничка, като казвам малка, значи трябва да ти е трудно да бръкнеш вътре с пръст

Дълбочината тук е 3-4 feets

Написвам си домашната , скривам я под якето си, слгам си ръцете в джоба, чувам сигнала за старт на мача и 40 човека започват да захранват . След 1 минута вече са приключили със щеката , замятат фидера джентълменски си казват по някоя глупост за наслука, потапят линията и ................ стават да пият чай !

Първо на първо сме в Англия и второ на второ е Края на Февруари, без да се смеете моля ! Малко уважение към труда ми !!!
Един час минава без извадена риба и студа бавно но сигурно се пропива през тъничките ми кецове...след още 30 минути разбирам защо тея англичани носят такива смешни неопреново гумени ботуши през зимата и решавам да се прибирам у нас на топло. Фишомания и Мавър малко ше почакат.....мен ми е студено............
........7 дни по късно ставам пия чай с мляко

Отварям си тетрадката да си пиша домашната но няма какво да допълвам, всичко е същото като миналата седмица, стръв, захранване , риболов, чай. От 8:00 едвам изкрвам до 11, 1 час след започването на мача и премръзнал се прибирам у дома, отново без да видя нито една изкарана риба.........
Започвам да се замислям.......май нещо ще зачертвам ФИШОМАНИЯ преди още да съм започанл славният си път към нея......
Прибирам се у дома и звъня на куриера, все пак 15 дни щека чакам, отговора е обнадеждаващ, и много позитивен : "Ами фирмата превозвач днес фалира и не можем с точност да ви кажем нищо за вашата пратка но ще направим проверка..." Обичам Български фирми......
To be continued.......
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Благодаря Патроне! Истинско удоволствие -много информация и чудесен стил.
Патроне, аз те чета и в "Манията", фен съм на темата ти.Имай предвид, че тук повечето сме обикновенни рибари, "дивото" ни зове по-силно 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- anton jambol
- фен клуб-скобар
Ще се повторя но темата е чудесна и всеки ще научи нещо полезно очакваме и ти да се включиш в риболова 

Хвани и пусни не бъди алчен