Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риби и емоции на спининга.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Re: Риби и емоции на спининга.
Отличник в репортажите. Благодаря !
-
- сериозен играч
Супер,както винаги!!! 

- ynovi
- научил се да хвърля
Супер направен репортаж.
А и релиза си го озвучил в стил Енио Мориконе...
Иначе може да кажа некой мой съобръжения по халкото.
Значи тръгнал си целенасочено за клен казваш и то на пресирана река, времето топло, тихо... Трофйния клен на такива места и обстановки обикновенно е с по едно-две висши и току-така, без помощ и от природата под фомтата на някакво влошаване на времето, или поне ветрец - бе нещо което би казало на клена, че е много гладен /което той явно не осъзнава/ а и клена не типичен хищник, а всеядна риба и си избрал 14 грамов попер.....
Намен ми тая задача ми изглежда много трудна, да не кажа непосилна за моите възможности. И като по-мързелив бих избрал некой лесен вариант с по-малка примамка. Халкото ми се види по подходящ за щука, на щукичките предлага ли го?
А и релиза си го озвучил в стил Енио Мориконе...

Иначе може да кажа некой мой съобръжения по халкото.
Значи тръгнал си целенасочено за клен казваш и то на пресирана река, времето топло, тихо... Трофйния клен на такива места и обстановки обикновенно е с по едно-две висши и току-така, без помощ и от природата под фомтата на някакво влошаване на времето, или поне ветрец - бе нещо което би казало на клена, че е много гладен /което той явно не осъзнава/ а и клена не типичен хищник, а всеядна риба и си избрал 14 грамов попер.....
Намен ми тая задача ми изглежда много трудна, да не кажа непосилна за моите възможности. И като по-мързелив бих избрал некой лесен вариант с по-малка примамка. Халкото ми се види по подходящ за щука, на щукичките предлага ли го?

Отличник съм от малък
На мен също ми се види "мисията невъзможна" да уловя кефал на Найтуолкъра (Осинатора)
Ставаше на въпрос, че след като свърши кефалската част и стана сумрак, от Лайт минах на Медиум с повърхностни примамки в търсене на "някакви риби" под бентаа, а именно - сомчета, распер или щука
Ta Найтуолкъра, си е баш за щуки, распери и др..., но кефал
- трябва да е някакъв изруд

Ставаше на въпрос, че след като свърши кефалската част и стана сумрак, от Лайт минах на Медиум с повърхностни примамки в търсене на "някакви риби" под бентаа, а именно - сомчета, распер или щука

Ta Найтуолкъра, си е баш за щуки, распери и др..., но кефал

Днес съм айляк цял ден
, та да драсна пак
На следващия ден сутринта - Първи Септември, посрещнах на Олу Дере до село Динево
Отново на прицел бяха кефалите, на Лайт
На места реката си е обрасла доволно,..... :

но това хич не им пречи на кефалюгите, даже си се плицикаха доволно на воля :

След 1 час връткане имах само 1 бейби Щучка - замина си преди фотото
и няколко дърпания на Декора,
но без да се боднат. Реших да изпитам Декора на макс и 90 % от времето си мятах с нея по време на излета
Реших да се завъртя на отсрещния бряг на реката, че имаше повече места за мятане и не бе толкова обрасло.
Минавайки под моста видях какво бе оставила "Голямата Вода" от миналата 2012 година :

Опа нещо е тъмно, чай да направя магия за по-светло, та да се разкрие гледката по-ясно

Всякакви камъши и боклуци все още си стояха там отдолу навряни повече от година, а моста макар и железен,
ми се стори вече доста амортизиран, та кой ли знае кога ще замине към Марица....
Направо като застанах под моста и като си спомня до къде бе водата.....тръпки ме побиха и се почувствах нищожен
Ето каква бе обстановката преди малко повече от 1 година :

Та завъртях се аз отсреща и почнах да си шибучкам на това вирче :

Айде първа риба за пред апарата

Ей толкова голяма
:

После втора :

Калибър :

Лакомник
:

Е набучках ги "големите" кефали във вирчето и почнах да ги търся другаде
Направи ми впечатление, че на най-тънките бързей си играеха мренки, което е добър признак за дерето
В търсене де да метна се натъкнах на това разкошно вирче. Пътя до него е стръмен и обрасъл с храсти и дървета,
но к'во ми пука.....пак се бях изподрал и хич не ми пукаше

Та от там извадих няколко пак почти еднотипни кефалчета :

Реших да бръкна по-надълбоко във скалистия подмол, очаквайки по-едри риби със Салмо Хорнет 4S DB.
Бръкнах й на 6-та проводка се заклини и си замина
Накрая на излета се върнах към началната си точка от сутринта, едно вирче, където нищо не чукна дори.
Та там при проводката нещо "взе" на Декора, но се откачи. Аз не спрях да навивам на макарата и след 4 секунди
вече заших рибата, която явно с голям апетит достигна отново блесната.
За мое голямо учудване излезе тоя разбойник от дерето

До сега не бях виждал да се вади там костур
Ей му калибъра :

Та, както винаги се случва, казваш си последно мятане за днес и хоп излиза рибата
Та след костура си тръгнах доволен от реката.
На всички лакомници имаше CHUB RELEASE от високо ниво
=> :

На следващия ден сутринта - Първи Септември, посрещнах на Олу Дере до село Динево

Отново на прицел бяха кефалите, на Лайт

На места реката си е обрасла доволно,..... :

но това хич не им пречи на кефалюгите, даже си се плицикаха доволно на воля :

След 1 час връткане имах само 1 бейби Щучка - замина си преди фотото

но без да се боднат. Реших да изпитам Декора на макс и 90 % от времето си мятах с нея по време на излета

Реших да се завъртя на отсрещния бряг на реката, че имаше повече места за мятане и не бе толкова обрасло.
Минавайки под моста видях какво бе оставила "Голямата Вода" от миналата 2012 година :

Опа нещо е тъмно, чай да направя магия за по-светло, та да се разкрие гледката по-ясно

Всякакви камъши и боклуци все още си стояха там отдолу навряни повече от година, а моста макар и железен,
ми се стори вече доста амортизиран, та кой ли знае кога ще замине към Марица....

Направо като застанах под моста и като си спомня до къде бе водата.....тръпки ме побиха и се почувствах нищожен

Ето каква бе обстановката преди малко повече от 1 година :

Та завъртях се аз отсреща и почнах да си шибучкам на това вирче :

Айде първа риба за пред апарата

Ей толкова голяма

После втора :

Калибър :

Лакомник

Е набучках ги "големите" кефали във вирчето и почнах да ги търся другаде

Направи ми впечатление, че на най-тънките бързей си играеха мренки, което е добър признак за дерето

В търсене де да метна се натъкнах на това разкошно вирче. Пътя до него е стръмен и обрасъл с храсти и дървета,
но к'во ми пука.....пак се бях изподрал и хич не ми пукаше

Та от там извадих няколко пак почти еднотипни кефалчета :

Реших да бръкна по-надълбоко във скалистия подмол, очаквайки по-едри риби със Салмо Хорнет 4S DB.
Бръкнах й на 6-та проводка се заклини и си замина

Накрая на излета се върнах към началната си точка от сутринта, едно вирче, където нищо не чукна дори.
Та там при проводката нещо "взе" на Декора, но се откачи. Аз не спрях да навивам на макарата и след 4 секунди
вече заших рибата, която явно с голям апетит достигна отново блесната.
За мое голямо учудване излезе тоя разбойник от дерето

До сега не бях виждал да се вади там костур

Ей му калибъра :

Та, както винаги се случва, казваш си последно мятане за днес и хоп излиза рибата

Та след костура си тръгнах доволен от реката.
На всички лакомници имаше CHUB RELEASE от високо ниво

-
- сериозен играч

Така или иначе съм в лошо настроение тая вечер, пък съм взел да пиша из форума, що да не драсна и тук, та да се успокоя малко
Тая вечер продължавам с поредния излет, който се състоя на следващия ден (след предишния излет), сутринта на
2-ри Септември.
В 7 сабахлян вече правих първите провеждания с воблери на Медиум на Марица, но нямаше нищо особено за отбелязване,
освен това, че нямаше никаква видима активност на хищници......
Край реката си миришеше, на поредните загубени часове в търсене на рибите.
Сложих една блесна на Робинсон - Panther №3 (руска ли е не знам), на която имах предния път на това място добър удар, но само удар, за целия излет при това
Тая блесна си има история, нека ви я разкажа :
Тя ми е подарък от малкия ми Чичо - беше командирован при братушките за месец и след командировката бе донесъл
1 пакет от 5 блесни на на тази фирма. Та ми позволи да си избера 3 броя от пакета, които блесни ми ги подари
Това се случи много преди да си имам хал-хабер от спининговия риболов - преди има повече от 6 години
Винаги съм ги мъкнал в куфара с принадлежности и така си и седяха, докато къртих рибите на плувка или дъно
Да спомена, Чичката ич не се занимава със спининг, но през последните 2 месеца гледам, слага на дънната блесни и мята покрай мен
Аз му казвам как е правилния риболов, но..... не му се занимава. Мята по 4-5 пъти и се отказва.
Ето я и цялата гама на Робинсoн [намерих я "почти преди няколко минути" в мрежата (има няма преди повече от 2 месеца), за да ви я покажа
] :

Тук може да й видите и цената
Откак си взех Sling Bag-a на Rapala и я напълних с "вся и всe", почнах да й давам шанс, особено след удара, преди няколко седмици на същото място - тогава я сложих за първи път, изобщо
Блесната тежи 8 грама и благодарение на голямото розово мънисто отзад, при провеждане блесната стои изцяло хоризонтално
във водата без значение течение ли е или спокойна вода. Листото е издължено с холограма.
Оказа се, че на същата фирма имам и копието на Mepps Lusox => Robinson Gepard 3
(ако се сещате за нея де).
Та тая въртяща блесна ми донесе и първата риба за деня, след 15 минутно, безрезултатно въртене с воблерите.
Първата слука на блесната бе тоя маришки 200 грамов бабанко :

Не се е закачил за устата..., но това е било, щото и той като мен е бил сънен още

Същата блесна след още 12 минути кастинги, излъга един дЪрт кефал - точно 500 грама (теглил съм го
)

Та тая блесна ми постави май 1 личен рекорд на спининг и за има няма 20-тина минути измъкна 2 хубави риби
Честно казано, не съм вадил на спининг кефал над 500 грама (па тоя баш 500...заеби)
Има хляб определено в нея и вече е на първо място при тактиката с провеждането на блесните - по принцип
започвам с Аглия №3, след това Аглия №4 и накрая най-тежката Аглия Лонг Каст №3 или Лонг Хеви №1+.
По тоя начин облавям различните водни слоеве от повърхността към по-надълбоко. Сега добавям и тая блесна
към тактиката на облавяне, като я поставям на 1-во място
Та стоя вече повече от 40 минути забит на едно и също място и имам извадени 2 риби на Марица - о ЧУДО
Слагам Лонг Каст-а и мятам на 40 метра пред бързото течение, където се разбива водата и на 1-вия метър взима тоя 300 грамов кефал :

3 риби, с общо тегло малко над 1 кг., за съвсем по-малко от 1 час си е ЧУДООО
Да обаче работата секна до там.
След това имах 2 откачания на кефали на Аглия Лонг Хевито...
Работата умря в 10 часа.... та до там с всякакви индикации на примамките.
Та се преместих надолу по течението. Ух там как зацепих Робинсона в един бързак , но за какво ми е да
влизам в бързака, като имам навито Пенн 100 либри
:

Ееебати.....
След зацепа окото ми забеляза ето този пропуск на братушките :

Листото се върти доста плътно до тялото на блесната и от въртенето се бе надрало от оставената
по-дълга тел от братушките...някой пак е дънкал водка до след първи петли
Впоследствие коригирах проблема
Ето малко пейзажи от Марица :

Накрая на излета, в най-голямата жега 13-14 часа едни 2 Распера ме изгониха от реката
Ето тези блесни ми донесоха слуката за дена :

Та така завърши 3-ти пореден ден от риболовния тур
За протокола, нямаше CHUB RELEASE тоя път.
Рибите съм ги дал на друг човек, да си ги сготви, нали съм нагъл бракониер

Тая вечер продължавам с поредния излет, който се състоя на следващия ден (след предишния излет), сутринта на
2-ри Септември.
В 7 сабахлян вече правих първите провеждания с воблери на Медиум на Марица, но нямаше нищо особено за отбелязване,
освен това, че нямаше никаква видима активност на хищници......
Край реката си миришеше, на поредните загубени часове в търсене на рибите.

Сложих една блесна на Робинсон - Panther №3 (руска ли е не знам), на която имах предния път на това място добър удар, но само удар, за целия излет при това

Тая блесна си има история, нека ви я разкажа :
Тя ми е подарък от малкия ми Чичо - беше командирован при братушките за месец и след командировката бе донесъл
1 пакет от 5 блесни на на тази фирма. Та ми позволи да си избера 3 броя от пакета, които блесни ми ги подари

Това се случи много преди да си имам хал-хабер от спининговия риболов - преди има повече от 6 години

Винаги съм ги мъкнал в куфара с принадлежности и така си и седяха, докато къртих рибите на плувка или дъно

Да спомена, Чичката ич не се занимава със спининг, но през последните 2 месеца гледам, слага на дънната блесни и мята покрай мен

Ето я и цялата гама на Робинсoн [намерих я "почти преди няколко минути" в мрежата (има няма преди повече от 2 месеца), за да ви я покажа

Тук може да й видите и цената

Откак си взех Sling Bag-a на Rapala и я напълних с "вся и всe", почнах да й давам шанс, особено след удара, преди няколко седмици на същото място - тогава я сложих за първи път, изобщо

Блесната тежи 8 грама и благодарение на голямото розово мънисто отзад, при провеждане блесната стои изцяло хоризонтално
във водата без значение течение ли е или спокойна вода. Листото е издължено с холограма.
Оказа се, че на същата фирма имам и копието на Mepps Lusox => Robinson Gepard 3

Та тая въртяща блесна ми донесе и първата риба за деня, след 15 минутно, безрезултатно въртене с воблерите.
Първата слука на блесната бе тоя маришки 200 грамов бабанко :

Не се е закачил за устата..., но това е било, щото и той като мен е бил сънен още

Същата блесна след още 12 минути кастинги, излъга един дЪрт кефал - точно 500 грама (теглил съм го

Та тая блесна ми постави май 1 личен рекорд на спининг и за има няма 20-тина минути измъкна 2 хубави риби

Честно казано, не съм вадил на спининг кефал над 500 грама (па тоя баш 500...заеби)

Има хляб определено в нея и вече е на първо място при тактиката с провеждането на блесните - по принцип
започвам с Аглия №3, след това Аглия №4 и накрая най-тежката Аглия Лонг Каст №3 или Лонг Хеви №1+.
По тоя начин облавям различните водни слоеве от повърхността към по-надълбоко. Сега добавям и тая блесна
към тактиката на облавяне, като я поставям на 1-во място

Та стоя вече повече от 40 минути забит на едно и също място и имам извадени 2 риби на Марица - о ЧУДО

Слагам Лонг Каст-а и мятам на 40 метра пред бързото течение, където се разбива водата и на 1-вия метър взима тоя 300 грамов кефал :

3 риби, с общо тегло малко над 1 кг., за съвсем по-малко от 1 час си е ЧУДООО

Да обаче работата секна до там.
След това имах 2 откачания на кефали на Аглия Лонг Хевито...
Работата умря в 10 часа.... та до там с всякакви индикации на примамките.
Та се преместих надолу по течението. Ух там как зацепих Робинсона в един бързак , но за какво ми е да
влизам в бързака, като имам навито Пенн 100 либри

Ееебати.....
След зацепа окото ми забеляза ето този пропуск на братушките :

Листото се върти доста плътно до тялото на блесната и от въртенето се бе надрало от оставената
по-дълга тел от братушките...някой пак е дънкал водка до след първи петли

Впоследствие коригирах проблема

Ето малко пейзажи от Марица :

Накрая на излета, в най-голямата жега 13-14 часа едни 2 Распера ме изгониха от реката

Ето тези блесни ми донесоха слуката за дена :

Та така завърши 3-ти пореден ден от риболовния тур

За протокола, нямаше CHUB RELEASE тоя път.
Рибите съм ги дал на друг човек, да си ги сготви, нали съм нагъл бракониер

- ynovi
- научил се да хвърля
Екстра блесна и репортаж.
Ей гулуема убавина тая река , дет са ви я пущили да тече там - Марицата ..

Ей гулуема убавина тая река , дет са ви я пущили да тече там - Марицата ..

Блесната просто, при този излет, "блесна" и си я връткам и до днес 
Да, Марица хубаво си тече, но май вече водата е повече от РИПките.
Това е....на излет ако направиш в околията повече от 3 риби на спининг си е цял празник и това Лятоска
На 3-ти Септември отидох на гости при Чичо ми за няколко дни
Уж нямаше същия ден да мятаме въдиците, но по стечение на обстоятелствата пристигнахме следобед към 16 часа и решихме веднага да идем да проверим едно язовирче, което Чичо ми бе посетил близките дни заедно със Стринка ми и бяха останали доволни. Разказаха ни какво излизало и като чух, че имало костур и бяла риба и айде фитила се запали.
Та оставихме повечето багаж у тях и айде на водоема да разузнаем как е хавата, но преди това реших да посетя рибарския магазин в града, за да видя дали има нещо, което да ми грабне окото
, т.е. да си взема някаква примамка за спомен, ей така
Знаете как е по малките градчета, винаги има нещо по рибарските магазини, което търсиш от доста време, щот е изчезнало или пък само там може да се намери
Та взех си едни срЪПски бобчета от там и отпрашихме за водоема.
Ето ги и тях, тя и цената им се вижда - какво им плащаш.... :

БомБерчета
:

Освен с тях, подсилих и кутийката с примамки с един Хорнет 4S HP, че нали си скъсах DB-то
Всички хищници мразят Костура, даже и Костура мрази Костура
, та по тая зависимост заприходих HP-то 

Дашното място било на стената, та я окупирахме :

Язовирчето си се оказа голям язовир м/у другото - дълбочината му на стената бе над 8 метра
.
Та заставам си аз на позишън и мятам ей там надясно успоредно на стената и провеждам покрай брега с Декор №2 на Лайт :

Първо провеждане - първа рибка
Как догони пред мен блесната само не е истина....голям гладник :

После 2-3 откачания и хоп втори разбойник :

Абе празно почти няма, все или удар, или някой фъстък, или па педарка....и така реших да взема една кофа
от брата и да тествам Декора
Само на нея мятах, така и така я бях сложил, като първа примамка, та си остана и последна .
Та, след като реших да видя уловимостта на блесната и почнах да пълня кофичката стигнах до не знам си колко бройки - педарки само от едно място.
Тия фъстъците си заминаваха, че к'во толко да ги пущам у кофата щяха да я препълнят и да измрат.
Та за по-малко от час бях надърпал около 40 бройки всякакъв размер, като педарките ги пущах у кофата -
само те ме интересуваха като риби при теста :

Та Декора бие наред, почти празна проводка нямаше
Задъни се
:

То хубу, ма по едно време май набодох всички рибки около мен и се преместих тука :

Е, чакаше ни да правим мухабет, та към 18 и 20 часа сгънахме сопите, но преди това резултата само с Декора - педарчиците :

Общо, за по-малко от 2 часа, над 60 броя дръпнах - фъстъци и педарчици
Яко динамичен риболов
Нищо, че излезе и такъв неблагоприятен вятър, който яко ми идваше насрещен и страничен.... издуха ми направо
фотоапарата.....

Едри риби нямаше за съжаление, нито пък и бяла се показа.
Е поне направих разузнаването и теста бе повече от успешен !!
Обнадеждени за сутрешния риболов, предпочетохме язовира пред Тунджа.

Да, Марица хубаво си тече, но май вече водата е повече от РИПките.
Това е....на излет ако направиш в околията повече от 3 риби на спининг си е цял празник и това Лятоска

На 3-ти Септември отидох на гости при Чичо ми за няколко дни

Уж нямаше същия ден да мятаме въдиците, но по стечение на обстоятелствата пристигнахме следобед към 16 часа и решихме веднага да идем да проверим едно язовирче, което Чичо ми бе посетил близките дни заедно със Стринка ми и бяха останали доволни. Разказаха ни какво излизало и като чух, че имало костур и бяла риба и айде фитила се запали.

Та оставихме повечето багаж у тях и айде на водоема да разузнаем как е хавата, но преди това реших да посетя рибарския магазин в града, за да видя дали има нещо, което да ми грабне окото

Знаете как е по малките градчета, винаги има нещо по рибарските магазини, което търсиш от доста време, щот е изчезнало или пък само там може да се намери

Та взех си едни срЪПски бобчета от там и отпрашихме за водоема.
Ето ги и тях, тя и цената им се вижда - какво им плащаш.... :

БомБерчета

Освен с тях, подсилих и кутийката с примамки с един Хорнет 4S HP, че нали си скъсах DB-то

Всички хищници мразят Костура, даже и Костура мрази Костура

Дашното място било на стената, та я окупирахме :

Язовирчето си се оказа голям язовир м/у другото - дълбочината му на стената бе над 8 метра

Та заставам си аз на позишън и мятам ей там надясно успоредно на стената и провеждам покрай брега с Декор №2 на Лайт :

Първо провеждане - първа рибка

После 2-3 откачания и хоп втори разбойник :

Абе празно почти няма, все или удар, или някой фъстък, или па педарка....и така реших да взема една кофа
от брата и да тествам Декора

Та, след като реших да видя уловимостта на блесната и почнах да пълня кофичката стигнах до не знам си колко бройки - педарки само от едно място.
Тия фъстъците си заминаваха, че к'во толко да ги пущам у кофата щяха да я препълнят и да измрат.
Та за по-малко от час бях надърпал около 40 бройки всякакъв размер, като педарките ги пущах у кофата -
само те ме интересуваха като риби при теста :

Та Декора бие наред, почти празна проводка нямаше

То хубу, ма по едно време май набодох всички рибки около мен и се преместих тука :

Е, чакаше ни да правим мухабет, та към 18 и 20 часа сгънахме сопите, но преди това резултата само с Декора - педарчиците :

Общо, за по-малко от 2 часа, над 60 броя дръпнах - фъстъци и педарчици

Яко динамичен риболов

Нищо, че излезе и такъв неблагоприятен вятър, който яко ми идваше насрещен и страничен.... издуха ми направо
фотоапарата.....

Едри риби нямаше за съжаление, нито пък и бяла се показа.
Е поне направих разузнаването и теста бе повече от успешен !!
Обнадеждени за сутрешния риболов, предпочетохме язовира пред Тунджа.

-
- сериозен играч
Браво!!! Пак си ги разбил!!! 

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Евала...
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- ynovi
- научил се да хвърля
Ееее тука всичко е на 6 вече. И рибки има достатъчно.
Бе хубаво си е човек да види, че въпреки всичко се намирт и не-толкова пресирани и опоскани водоеми...
Обаче забелезвам необяснима тенденция при теб. Е, ако греша, поправиме де: Значи, колкото повече воблери си купуваш за излета, толкова повече риби хващаш на блесни...
Въобще кат вземеш повечко воблерите осезаемо задобряваш на блесните... 
Бе хубаво си е човек да види, че въпреки всичко се намирт и не-толкова пресирани и опоскани водоеми...

Обаче забелезвам необяснима тенденция при теб. Е, ако греша, поправиме де: Значи, колкото повече воблери си купуваш за излета, толкова повече риби хващаш на блесни...

Какво да ти кажа Иво, блесните са ми сила

Сега в този излет ще ти покажа пак, че са ми сила, но все пак има и рибки на ГОблерчета

Сряда сутринта, в 7 часа на 4-ти Септември, всичко бе спокойно на язовира и надеждите за някоя по-едра
риба ми даваха доста голяма доза оптимизъм, че може да се случи чудото :

Реших да хвана от десния ъгъл на стената и да продължа покрай брега, та чак до самото устие.
Първите костурчета бяха на лице още в 07:05 часа

Направи ми впечатление, че на повърхността нямаше никаква инидкация, че има по-едра риба

След 5-6 мъници хващам ей тоя, който внесе смут в моите знания относно рибите. Беше болен от някаква болест,
която до тогава не бях виждал изобщо - въшки ли са, гъбички в месото или тумори..... не знам. Целия се бе натръшкал сгърчил от тях :

Бяха му под кожата тия организми и явно му изстискваха животеца... Впоследствие хванах още
доста такива със същите симптоми....Явно това е причината костура да е загеретял и да се хващат само макс до педарки...
Запъртъци отвсякъде

Та почнах да си крача покрай брега и да търся "едрото"

След доста рибки на Декора, реших да заложа на воблери, в търсене на по-едра риба край брега.
Почнах с Хорнета и Йо-Зуритата, но на тях имаше само гоненица от тия дребосъци.....
Минах на малкия гоблер на Джаксън и се почна пак гол, след гол.....

......и така до около 20-тина бройки само на това воблерче.
Минах на Ловец Рапи Хъмпи ииии.......

....така пак до около 20-тина

Толко гладен, че лапнал цялата тройка

Най-накрая набарах пасаж от малко по-големи, в самото устие на язовира и то в най-голямата жега
между 13 и 15 часа. Там имаше доста туфи и шавари, та там са се крили.
Те обаче взимаха на Аглия №2 със сребристо листо. Декора и гоблерчетата не ги тачеха .
В тая жега си бях нагазил до над коляно във водата и часовия диапазон, го изкарах пуснал котва на едно и също място.
Бе не са едри , но спрямо предните бяха по-едри от гоблерчетата ми

Честно казано втръснаха ми

1 час преди да си тръгна сложих микроджигче. Имаше доста ударчета, като имах и един доста добър, но не мога
да определя колко точно "дребна" бе рибата

Е упорството на микроджига даде резултат !!
Първата снимана рибка на джигче

За 9 часа около 90 рибки и още толкова ударчета и изпращания

Тая популация, дето я има сега на язовира, дано не си остане такъв запъртък и следващата година.
АКо се развие ще е чудно със спортния риболов на спининг.
Снимки с пусканията не съм правил, че не си заслужаваше толкова много снимки да се правят

Крастата бе начесана отвсякЪде.

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Баце с тези репортажи ме караш всеки път да гледам календара
Много костур,много нещо......това е тения най-вероятно.
Поздравления за поредния излет.

Много костур,много нещо......това е тения най-вероятно.
Поздравления за поредния излет.
На следващия ден (5-ти Септември
), решихме да се засилим към вече познатите места на Тунджа.

Реших да заложа на Лайт спининг.
В дясното поточе на 3-4 пъти след блесната нещо избухваше, но не успя да се закачи.
Рибата не беше голяма, но пък беше много настървена

След доста заигравки тръгнах да изследвам местата нагоре по течението.
Доста непроходимо беше....., а брега от моята страна доста стръмен....
На един камък все пак успях да "кацна", а там се откри ето тази красива гледка

Слънцето вече си препичаше и лъчите му вече не само озаряваха короните на отсрещните дървета.
Както си мятах с фофлерчетата, в дясно от мен един "шопар" към 4 кила така яко избуха в подмола,
че ми изкара ангелите....

Срещу мен имаше и един рибар, който мяташе на плувка...та се спогледахме 2-мата и ми стана ясно,
че не буха там тоя Распер за сефте
....
Онзи ме гледаше така, че все едно слуката ми беше 100 % ако метна там.
Да, но той пък, не отчиташе факта, че замятането до целта е доста пинизчийско поради надвисналите клони
Бе с доста усилия метнах няколко пъти на мястото на "избухването" с воблерчетата и блесните, пък колко пъти провисваха на клоните примамките
и това на 6-7 метра от мен
След като спрях да мятам на локейшъна, заметнах от ляво на мен. В същия момент изруда пак се пльосна там
Така го мъчих още 2 пъти, но не ще дребни примамки явно
Реших да се махам, че ми стига тая гавра с жив труп
Просто красота си е Тунджанската Джунгла

Хванах една пътека сред шубраците и дърветата и реших да видя до къде ще ме изведе....
Излезнах до един каик, доста по плитък и къс спрямо маришките каици, но предполагам също и толкова опасен :

Беше си паркиран в едно заливче :

След 10-тина метра се качих на полуостровчето от тръстики и там се разкри тая гледка :

Заложих за елемент на изненадата, на лилаво Йо-Зури 44 и имах хубав удар на Распер около килограм
Сгъна Тубертинито на локум, поведе яко и след това се откачи
Е, продължих да си въртя със Зурито, надявайки се пак да се излъжи, но уви.
При една от проводките, съвсем на края на провеждането, когато почти вадех воблерчето от водата един
лаком кефал се опита да сграбчи Зурито пред краката ми, но не успя да се прицели добре....
Хах, показа се от нищото отвори си устата и за няколко секунди се опита да докопа воблерчето,
но мерника му бе разцентрован нещо
След около 30 минутки смених Зурито с голямото синьо Бомберче и на второто провеждане заших първата риба за деня

Лакомник :

Малко ефекти, а-у

Готов за следващото замятане се прицелвам към набелязаното място за подаване, но не щеш ли се чу силен трясък,
все едно се чупи сух дал
Оглеждам се назад, да не пада някакво дърво над мен, но зад мен и над мен си бе чист периметъра...
В следващия момент гледам как предната секция на спининга пада пред мен, а воблерчето си лети напред
Викам си май стана тя каквато стана. Навих влакното ииии......

...Тубертинито станало на 3 части

Красота на изпълнението просто :

..... ииии как ма хвана яд, че се счупи в началото на излета
- не толкова, че се е счупила пръчката, колкото до това, че набарах къде са рибките и тя да ме изостави по този доУен начин....
Честно казано ми се досра и след 20-тина минути фърлих шибучката в колата и клекнах до един величествен ДЪБ
Да му се сера и на положението....
След 7 месеца вярна служба и тормоз от моя страна, графита/карбона явно не издържа
Просто от нищото стана работата....
Както и да, след като разтоварих самосвала взех Салмата и си казах, че ако днес е ден за чупене на пръчки,
нека и тя се счупи, та да мирясам.....Е Салмата си е Салма
Върнах се на последната спирка, но вече рибите не бяха активни и след 30-тина минутки ми писна на набора
и така зарязахме Тунджа.....той и моя брат нищо не направи с мирните риби.
Та следобеда, само мога да вметна, че минах на плувка
на едно свободно язовирче и резултата за няколко часа беше... :

...ТакЪФ...

Това са най-едрите - м/у 200-300 грама, а имаше и върнати над 60-70 бройки педарки и по-малки дребосъци (някой пуснати на момента други след фотото)
:

За финал 2 праскови, но без 2 череши
:

Реших да заложа на Лайт спининг.
В дясното поточе на 3-4 пъти след блесната нещо избухваше, но не успя да се закачи.
Рибата не беше голяма, но пък беше много настървена

След доста заигравки тръгнах да изследвам местата нагоре по течението.
Доста непроходимо беше....., а брега от моята страна доста стръмен....
На един камък все пак успях да "кацна", а там се откри ето тази красива гледка

Слънцето вече си препичаше и лъчите му вече не само озаряваха короните на отсрещните дървета.
Както си мятах с фофлерчетата, в дясно от мен един "шопар" към 4 кила така яко избуха в подмола,
че ми изкара ангелите....

Срещу мен имаше и един рибар, който мяташе на плувка...та се спогледахме 2-мата и ми стана ясно,
че не буха там тоя Распер за сефте

Онзи ме гледаше така, че все едно слуката ми беше 100 % ако метна там.
Да, но той пък, не отчиташе факта, че замятането до целта е доста пинизчийско поради надвисналите клони

Бе с доста усилия метнах няколко пъти на мястото на "избухването" с воблерчетата и блесните, пък колко пъти провисваха на клоните примамките

След като спрях да мятам на локейшъна, заметнах от ляво на мен. В същия момент изруда пак се пльосна там

Така го мъчих още 2 пъти, но не ще дребни примамки явно

Реших да се махам, че ми стига тая гавра с жив труп

Просто красота си е Тунджанската Джунгла

Хванах една пътека сред шубраците и дърветата и реших да видя до къде ще ме изведе....
Излезнах до един каик, доста по плитък и къс спрямо маришките каици, но предполагам също и толкова опасен :

Беше си паркиран в едно заливче :

След 10-тина метра се качих на полуостровчето от тръстики и там се разкри тая гледка :

Заложих за елемент на изненадата, на лилаво Йо-Зури 44 и имах хубав удар на Распер около килограм

Сгъна Тубертинито на локум, поведе яко и след това се откачи

Е, продължих да си въртя със Зурито, надявайки се пак да се излъжи, но уви.
При една от проводките, съвсем на края на провеждането, когато почти вадех воблерчето от водата един
лаком кефал се опита да сграбчи Зурито пред краката ми, но не успя да се прицели добре....
Хах, показа се от нищото отвори си устата и за няколко секунди се опита да докопа воблерчето,
но мерника му бе разцентрован нещо

След около 30 минутки смених Зурито с голямото синьо Бомберче и на второто провеждане заших първата риба за деня

Лакомник :

Малко ефекти, а-у

Готов за следващото замятане се прицелвам към набелязаното място за подаване, но не щеш ли се чу силен трясък,
все едно се чупи сух дал

В следващия момент гледам как предната секция на спининга пада пред мен, а воблерчето си лети напред

Викам си май стана тя каквато стана. Навих влакното ииии......

...Тубертинито станало на 3 части

Красота на изпълнението просто :

..... ииии как ма хвана яд, че се счупи в началото на излета

Честно казано ми се досра и след 20-тина минути фърлих шибучката в колата и клекнах до един величествен ДЪБ

Да му се сера и на положението....

След 7 месеца вярна служба и тормоз от моя страна, графита/карбона явно не издържа

Просто от нищото стана работата....
Както и да, след като разтоварих самосвала взех Салмата и си казах, че ако днес е ден за чупене на пръчки,
нека и тя се счупи, та да мирясам.....Е Салмата си е Салма

Върнах се на последната спирка, но вече рибите не бяха активни и след 30-тина минутки ми писна на набора
и така зарязахме Тунджа.....той и моя брат нищо не направи с мирните риби.
Та следобеда, само мога да вметна, че минах на плувка

...ТакЪФ...

Това са най-едрите - м/у 200-300 грама, а имаше и върнати над 60-70 бройки педарки и по-малки дребосъци (някой пуснати на момента други след фотото)

За финал 2 праскови, но без 2 череши