Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Кефалови 2013
вчера хванах половин кофа....
-
- научил се да хвърля
Кратко,точно и ясно.murtaz написа:вчера хванах половин кофа....
а в четвъртък - 55 платеринки на дъно в Канала....
Платеринка ама друк път.по скоро си хванал боклуджа .:
Сега се връщам от там.Мятам от обяд.Капо от мощните
Не видях никой да извади риба.

Не видях никой да извади риба.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
А боклуджата не може да бъде платерина ,така лиKodjito75 написа:Платеринка ама друк път.по скоро си хванал боклуджа .:

не съм запознат на кое викате боклуджа.....реших че са платеринки понеже имаха жълти петна на хрилете....
Боклуджа се казва на всички маломерни кефалови , платерина кефал и илария. Те са като ... ,защото най често можеш да ги намериш в боклуците които събира морето .
ясно....а на практика по време на риболов как се различават различните видове кефалови....дайте теренни белези по които да ги определям без да изпадам в смешни ситуации....
Ти ако не се лъжа си хванал една кофа илария по около ПЕДЯ., този размер се казва илария и си е Илария, а не платерина или Кефал, каквато ни се иска на всички. Риболовният сезон свърши, спрете да се надлъгвате, а аз спирам да Ви чета и започвам да си пия виното и да си ям мезетата..

Накратко,иларията няма жълто петно а платерината има ,кефала няма жълто петно но главата му е плоска и тъпа .Пачура - мессна мутация на кефалови с глава като на кефал но с много късо торпедовидно тяло.Пачурата не е пелагична риба и я има само в езерото.За пиленгаса или пЕленгаса и др. ще пиша друк път че сега пиша от телефона и ми имного трудно.
Това илария ли е или платерина?!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
платерина
Платерина ще стане ако е беше пуснал и е хванеш
след две години поне.боклуджа,илария,платерина и кефал това е.