Повреди и ремонт на двигатели и лодки - важно да се знае !!!

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Повреди и ремонт на двигатели и лодки - важно да се знае

Мнение от krokibg »

ogi_peugeot написа:Благодаря колега,беше ми доста полезен.Може би е гумата за която казваш но понеже не разбирам и ме е страх да не го счупя зорлем,се разбрах с човек който разбита във вторник да го отворим и да погледнем.Поздрави и успех
Нищо не можеш да повредиш повече от това което се е повредило приятелю и няма смисъл да чакаш човек да ти помага.Отваряш капака на двигателя,трябва да заступориш вала да не се върти и напъваш здраво перката.Ако превърти,значи е от нея.Това ще ти отнеме три минути.Иди и го направи,днес е неделя за да спиш спокойно довечера :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Значи това е колега.Шлиците превуртат в перката.Явно точно тази гума между тяхс е износила.И сега какви са ми вариантите?Цялата перка ли се сменя или тази гума се подменя по някакъв начин?
Akupuc
новобранец
новобранец

Мнение от Akupuc »

Варианта ти е нов винт, като най удачен. Има и един друг метод,който го прилагаме тук при хора които не могат да си позволят нов винт,но е временен вариант и при най лекия удар по време на работа на перката се връщаш на сегашното си положение.Информативно цената на нов винт за твоя двигател е 110лв.
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Благодаря колега,аз намерих втора употреба и го взех на прилична цена.Гарантираха ми ,че е идеалнен.Все пак го взех от сервиз за лодки и мотори.Благодаря ти и успех желая
Akupuc
новобранец
новобранец

Мнение от Akupuc »

Да,разбрах от другата тема,щом Ради ти е гарантирал можеш да му вярваш. В софия няма аналог
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

ogi_peugeot написа:Благодаря колега,аз намерих втора употреба и го взех на прилична цена.Гарантираха ми ,че е идеалнен.Все пак го взех от сервиз за лодки и мотори.Благодаря ти и успех желая

Не бях чел темата,но виждам че си се оправил.това ти беше решението,нова перка или втора употреба. Джасай здраво сега и много риби на въдицата !!!

П.П За колеги които имат време и желание да се занимават,има начин да се налее нова течна гума между втулката със шлиците и вътрешния корпус на перката.Има обаче проблем,иска се много игра за да се почистят и двете до метал,мажи се с основа,прави се специален дорник за втулката и специалин за да се намести перката така че втулката да е точно поставена в средата много точно.Това обаче не е за всеки и малко хора могат да го направят.Сега вече има течни гуми,които сами втвърдяват без печене но както каза колегата,отнема време и наистина е временно,без дълга гаранция.За това,втората употреба е за предпочитане а понякога е и вечна,ако двигателя се каранормално и без удари по дъното и в предмети под водата :smt023 :smt023 :smt023
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Баща ми работа в един институт към БАН и на долния етаж имат страхотна работилница.Онзи ден умуваха инженерите и мисля,че са намерили начин как да поправят старата.Ако стане ще пиша подробно за да знаят колегите.От опит глава не боли все пак.Благодаря на всички колеги за отговорите и успех на всички.
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Здравейте колеги,имам един въпрос относно зазимяването на мотора.Маслото което се намира в ботуша трябва да се смени когато се зазимява двигателя.Мога ли да сложа обикновено трансмисионно масло или има някакво специално за това масло? И какво друго се прави за зазимяване на двигателя осевн смяна на маслото в ботуша?
MALIBU
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MALIBU »

Akupuc написа:Да,разбрах от другата тема,щом Ради ти е гарантирал можеш да му вярваш. В софия няма аналог
Здравейте,колеги незнам колко от вас са доволни от този екземпляр Ради но аз лично му се доверих на 100% но не си струваше жалко голям некадърник та става въпрос за следното.Разполагам с Ямаха 40 четритактов четри цилиндров карбуратор.Мотора го купих извън БГ.с проблем бензин в маслото като разбирасе не съм толкова бос по отношение на такива машини.Компресия 14 ясно проблемът е карбуратори или горивна помпа.И решавам да се доверя на Ради след като му обясних всичко това го помолих да синхронизира и ревизирзира карбураторите да смени платното на помпата,смяна на филтри и масла и получавам отговор всичко ще бъде ок мотора ще ти е като нов.След два дни отивам взимам си лодката и Ради ми казва отивай на проба.Отивам и какво да ви кажа до обяд бензин в маслото до горе разход на тролинг 25литра за 5 часа грозна работа този човек не беше пипал карбураторите Атова ми стуваше все пак 200лв.на вятъра.Ислед като се случи всичко това доверих настойката на карбураторите на човек който никога не се е занимавал с извън бордови двигатели.Просто е най добрият в областта на автомобили Субару мой приятел и клиент Митака.Еми след неговите настройки всичко беше повече от добре разход на тролинг за 12 часа 10литра и никакъв бензин в маслото.Та за мен Ради е абсолютен некъдърник и мошенник не беше пипал карбураторите а парите можа да пипне мръсник. :twisted: :butthead:
Всичко за вашето SUBARU може да намерите при мен.
dizelaki
новобранец
новобранец

Мнение от dizelaki »

Здравейте колеги нека да открия питанията за тази година.та проблема ми е следния при малка газ мотора се тресе(вибрира доста силно) мотора е джонсън 8 коня двутактов за годината не съм сигурен,но мисля че е 95-97 г. от какво може да се получи това.Има ли някакви тампони и къде се намират?
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

И моя е джонсън колега само,че 9.9 коня.Също се тресе на ниски обороти но не му обръщам внимание.Иначе си върви и пали без грешка.Предполагам има някакви тампони някъде но не съм го разглеждал.
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

И моя е джонсън колега само,че 9.9 коня.Също се тресе на ниски обороти но не му обръщам внимание.Иначе си върви и пали без грешка.Предполагам има някакви тампони някъде но не съм го разглеждал.
dizelaki
новобранец
новобранец

Мнение от dizelaki »

Да за палене и вървене всичко е ок,но още не съм го напаснал към лодката и за това разглеждах темата да разбера точно на каква височина да бъде транеца и от къде да го измеря и как.Много полезна тема.поздрави н а колегите които са писали и споделят разни проблеми.
kuka70
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kuka70 »

Колеги, има ли майстор във Варна за поправка на алуминиев пропелер, единият лопус е изкривен от удари трябва балансиране. За проба ми трябва бутащ винт 12х10 или 9 за меркюри 2Т 50 кс
Net
новобранец
новобранец

Мнение от Net »

Колеги, помагайте! Имам проблем с двигателя - Меркюри 3.5 к.с. Решил съм сам да се справя и имам нужда от схема. Ако някой има, моля да помага! Ще черпя с риба! ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”