Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Имали строители във форума , ПОМОЩ
Модератор: dantho.mihov
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Имали строители във форума , ПОМОЩ
Плесена ще изчезне,когато намерите причината за влагата и я отстраните,иначе само хвърляте пари на вятъра.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Силно се интересувам каква марка и каква серия или колко камерна е твоята дограма, защото този коефициент на топлопреминаване които препоръчваш е постижим единствено с профили които са с дебелина над 80 мм. С такава дебелина са обикновено премиум марките от немски произход, а те съответно са непоносимо скъпи за средно статистическия българин. А иначе по темата, аз не смятам че проблема на колегата е в топлоизолатционите свойства на дограмата. Ако беше така, то тогава при такава висока влажност в стаята, по дограмата не конденз ами направо вода щеше да тече. Влагата-конденза се появяват по най-студените места, в случая ако това което се стича по стената е конденз то тогава тя е най студеното нещо. Но както е написал колегата че има външна топлоизолация, то би следвало тя-стената да не е най студена. В едно панелно жилище за да се получи добра топло изолация не е достатъчно само на етажа който обитаваме да има изолация, желателно е поне един етаж под и над вас също да има топлоизолация, иначе се получава термомост и мухала избива или ниско долу до пода или високо горе до тавана. Другото което искам да кажа е, това че майстора е казал че няма проблем с хидроизолацията не значи че няма, това което мога да ви посъветвам е, да вземете една кофа битумен грунд и да намажете всички снадки на хидроизолацията и то по няколко ръце, колкото повече ръце толкова по добре. А ако топлоизолацията е както трябва и я има етаж от долу и етаж от горе и хидрото на покрива е безупречно то тогава, без да се обижда колегата, проблема е изцяло в него, или накратко казано, липса на проветрение. Ако не бъркам мисля че човек за едно денонощие издишва над 1 л. вода. А ако приеме че в една спалня спят двама човека и евентуално има и малко дете, също така прибавим и някоя друга саксия с цвета и за капак хвърлим някой друг чифт бельо върху радиатора за да доизъхне какво се получава в крайна сметка, се едно сме сложили една тенджера с вода да ври по средата на стаята. Това което препоръчват колегите по горе с клапата е голямо решение на проблема с проветряването, въпреки че аз лично него одобравам, защото при монтирането на такива клапи се нарушава целостта на профила и стоманената армировка и ако не се монтира кадърно това може после да доведе до големи неприятности.Павел Иванов написа:orion30 написа:... Тез глупости че фибрана запечатвал ги заеби, писани са от дюлгери с 3-5ти клас/...
![]()
![]()
![]()
![]()
Баси , ся всеки що годе читав инженер и архитект ще трябва да завре дипломата си там дет слънце не огрява и да се върне в 3 - 5ти клас та белким ги изкласи
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Инак един читав Дайкин Уруро Сарара решава всичките проблеми с мухъл и пр. проздотии . При това сам мисли кога колко да изсуши , кога колко да проветри , кога колко да стопли или изстуди . Другият вариант е читава изолация с коефициент на топлопреминаване -U(W/m2K ) , читава дограма с коефициент на топлопреминаване U<1,1 W/m2K и цялостен показател на селективност на стъклото , на стъклопакета , по-голям от 1.25 , нормална проветривост на жилището и евентуална замяна на панелката за еднофамилна монолитна постройка
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Моята която произвежда моята фирма като цяло , или моята с която съм в къщиrado25 написа:...Силно се интересувам каква марка и каква серия или колко камерна е твоята дограма, защото този коефициент на топлопреминаване които препоръчваш е постижим единствено с профили които са с дебелина над 80 мм. С такава дебелина са обикновено премиум марките от немски произход, а те съответно са непоносимо скъпи за средно статистическия българин...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Колегата споменава, че и негови съседи имат същия проблем.Това ме навежда на мисълта, че влагата е възможно да влиза някъде отвън, а да не е причината в неговата стая.Тръби някакви минават ли оттам?Изолацията само на вашият апартамент ли е ?
На така дадения отговор разбирам че сме колегиПавел Иванов написа:Моята която произвежда моята фирма като цяло , или моята с която съм в къщиrado25 написа:...Силно се интересувам каква марка и каква серия или колко камерна е твоята дограма, защото този коефициент на топлопреминаване които препоръчваш е постижим единствено с профили които са с дебелина над 80 мм. С такава дебелина са обикновено премиум марките от немски произход, а те съответно са непоносимо скъпи за средно статистическия българин...На съответният въпрос , съответният отговор де
Явно не си разбрал какво съм искал да кажа . Иначе пет камерен ПВХ профил с алуминиева капачака отвън , съчетан с 28 мм стъклопакет с едно високоенергийно , тип сенерджи стъкло , ни дава същият коефициент , без дограмата да е 80+ с шест и повече камери , при това непременно немски . То като се замисли човек немски освен Кьомерлинг в частност май не останаха

написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй де , нали и аз това упоменах по-горе 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Панелен е апартамента , съседите над нас също имат външна изолация и при тях и при тези над тях е проблемна същата стена. Аз още си мисля , че е от покрива или фугите , но съседите над мен твърдят ,че не е.

ако изолациите са с фибран или XPS може от това да е проблема тези материали не са фасадни изолацииMiTaKa™ написа:Панелен е апартамента , съседите над нас също имат външна изолация и при тях и при тези над тях е проблемна същата стена. Аз още си мисля , че е от покрива или фугите , но съседите над мен твърдят ,че не е.
ако на последния етаж няма изолация може да се направи тапа на фугата това няма да реши проблема на последния етаж но в повечето случай решава на долните които имат изолации (това при положение че изолациите не са с XPS или марката фибран) това се прави когато тече покрива и фугите или само фугите на горното жилище което е без изолация
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, само едно мога да ти гарантирам, по всички следи който са изредени си вадя само един извод, проблема е в покриваMiTaKa™ написа:Панелен е апартамента , съседите над нас също имат външна изолация и при тях и при тези над тях е проблемна същата стена. Аз още си мисля , че е от покрива или фугите , но съседите над мен твърдят ,че не е.

Съвета ми е, проверете си много добре покрива, комини, улами, воронки, ламаринени обшивки и т.н.
- chapara
- ще става разбирач
Колегата ти го е казал по нагореbutnik написа:Плесена ще изчезне,когато намерите причината за влагата и я отстраните,иначе само хвърляте пари на вятъра.

Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

- jasonsmith
- разбира нещата
Колега, не се обиждай, но това което си написал по-горе е голяма глупост!Mirotg1 написа:ако изолациите са с фибран или XPS може от това да е проблема тези материали не са фасадни изолации
На панелния апартамент на майка ми направих външна топлоизолация с 7 cm XPS. Първата година перфектно, на втората влага тече та се къса. Тук трябва да добавя, че става въпрос за хола, който е с тераса, вкарана в него. Направена и вътрешна топлоизолация, замазка но без подова изолация! След дълго търсене на причината, открих, че тъй като на съседите отгоре и отдолу терасите са открити, отгоре и отдолу се просмуква влагата. Тази пролет разбих всичко, направих нова подова замазка с топлоизолация, отново XPS 3 cm, и на тавана с XPS 2 cm, и тази зима всичко вече е наред и влага няма.

Така че извода е, Митак да откриеш каква е първопричината да избива влага, и след това да решиш как да я отстраниш.
ЧНГ!
Господа и по-конкретно колегата с проблема, струва ми се, че се бъркат понятията "влага (мухъл)" и теч... Доколкото разбрах проблемът е влага, която по правило е следствие на конденз, който пък е пряк резултат от "сблъсък" на топло-студено, т.е. - там където се срещат ниска темп.(най-вероятно отрицателна) с високата (положителна)... този конфликт се решава единствено и само с топлоизолация и то, както е изложено (мухъл на стената) - говорим за стенно-фасадна. Държа да подчертая, че тук ХРS-ът e ТАБУ!!! ... Та какво искам да кажа - трябва да се изгради такава изолация, която да "принуди" срещата на + с - извън жилището или - вътрешна изолация от вата с по ниска плътност (30-40кг/м3), която да допуска излизане на положителна температура в монолита и външна изолация (ватата е "ролс-ройсът", но не и в случая с частично изолиране на ПАНЕЛЕН апартамент и то във височина- просто не си заслужава) с фасаден ЕРS, който да не допуска отриц. темп. към монолита (панела). По този начин причината за кондензация ще се изнесе извън стената и ще се случва на повърхността на външната изолация от страната на циментовото лепило, което по правило се прави на зони (топки) и в получените ниши се стича гравитачно и/или съхне от атмосферните влияния...
П.С. Извинявам се за евентуално допуснатите правописни грешки!
Господа и по-конкретно колегата с проблема, струва ми се, че се бъркат понятията "влага (мухъл)" и теч... Доколкото разбрах проблемът е влага, която по правило е следствие на конденз, който пък е пряк резултат от "сблъсък" на топло-студено, т.е. - там където се срещат ниска темп.(най-вероятно отрицателна) с високата (положителна)... този конфликт се решава единствено и само с топлоизолация и то, както е изложено (мухъл на стената) - говорим за стенно-фасадна. Държа да подчертая, че тук ХРS-ът e ТАБУ!!! ... Та какво искам да кажа - трябва да се изгради такава изолация, която да "принуди" срещата на + с - извън жилището или - вътрешна изолация от вата с по ниска плътност (30-40кг/м3), която да допуска излизане на положителна температура в монолита и външна изолация (ватата е "ролс-ройсът", но не и в случая с частично изолиране на ПАНЕЛЕН апартамент и то във височина- просто не си заслужава) с фасаден ЕРS, който да не допуска отриц. темп. към монолита (панела). По този начин причината за кондензация ще се изнесе извън стената и ще се случва на повърхността на външната изолация от страната на циментовото лепило, което по правило се прави на зони (топки) и в получените ниши се стича гравитачно и/или съхне от атмосферните влияния...
П.С. Извинявам се за евентуално допуснатите правописни грешки!
- jasonsmith
- разбира нещата
ЧНГ и на теб колега!tonypm написа:ЧНГ!Господа и по-конкретно колегата с проблема, струва ми се, че се бъркат понятията "влага (мухъл)" и теч... Доколкото разбрах проблемът е влага, която по правило е следствие на конденз, който пък е пряк резултат от "сблъсък" на топло-студено, т.е. - там където се срещат ниска темп.(най-вероятно отрицателна) с високата (положителна)... този конфликт се решава единствено и само с топлоизолация и то, както е изложено (мухъл на стената) - говорим за стенно-фасадна. Държа да подчертая, че тук ХРS-ът e ТАБУ!!! ... Та какво искам да кажа - трябва да се изгради такава изолация, която да "принуди" срещата на + с - извън жилището или - вътрешна изолация от вата с по ниска плътност (30-40кг/м3), която да допуска излизане на положителна температура в монолита и външна изолация (ватата е "ролс-ройсът", но не и в случая с частично изолиране на ПАНЕЛЕН апартамент и то във височина- просто не си заслужава) с фасаден ЕРS, който да не допуска отриц. темп. към монолита (панела). По този начин причината за кондензация ще се изнесе извън стената и ще се случва на повърхността на външната изолация от страната на циментовото лепило, което по правило се прави на зони (топки) и в получените ниши се стича гравитачно и/или съхне от атмосферните влияния...
Не искам да се заяждам, но не мога да разбера каква е тази мания да пишете неща, които не разбирате ама грам?
1. XPS не е табу, даже дадох пример с панелен апартамент и как съм отстранил същия проблем!
2. Какви са тия вати с ниска плътност за фасадна изолация? Фасадната вата е с минимална плътност 90-110 кг./м3, ако не знаеш защо - мога да обясня, но е дълго!
Абсолютно грешно е цялото ти мнение, колкото и дълго и уж "логично" да е.
Пак казвам - трябва да се види първо причината! Според мен е покрива, от който се просмуква вода към апартаментите надолу, или коминните тела!