Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Регулиране на редене на влакното на макара с преден аванс
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Регулиране на редене на влакното на макара с преден аванс
Здравейте,колеги!
От около една година ползвам макари с преден аванс и досега не се е налагало да регулирам реденето на влакното,понеже си редяха в правилен цилиндър...
Днес реших да навия влакно на две нови макари:RYOBI Zauber 3000 и 4000 и се оказа,че тази 3000 реди в обратен конус,а 4000 в прав конус...
В резервния комплект положни шайби има една по-дебела и една по-тънка...
Та въпросът ми е как се променя реденето на влакното от обратен конус към цилиндър и от прав конус към цилиндър- като добавяме или отнемаме шайби под шпулата?
Предварително благодаря за вашите отговори...

От около една година ползвам макари с преден аванс и досега не се е налагало да регулирам реденето на влакното,понеже си редяха в правилен цилиндър...
Днес реших да навия влакно на две нови макари:RYOBI Zauber 3000 и 4000 и се оказа,че тази 3000 реди в обратен конус,а 4000 в прав конус...
В резервния комплект положни шайби има една по-дебела и една по-тънка...
Та въпросът ми е как се променя реденето на влакното от обратен конус към цилиндър и от прав конус към цилиндър- като добавяме или отнемаме шайби под шпулата?
Предварително благодаря за вашите отговори...

- mesket4eto
- научил се да хвърля
Re: Регулиране на редене на влакното на макара с преден аван
По пътя на логиката смятам, че коничното редене трябва да се коригира с отнемане на шайби, а обратния конус - с подлагане.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Скоро си закупих RYOBI Zauber CF 4000 и не редеше влакното добре. След редица опити перфектното нареждане стана след като махнах заводски поставената шайба и сложих двете шайби от резервния комплект. (заводски поставената беше най-дебела от трите).
-
- ще става разбирач
Благодаря за полезните съвети...