Морунажиада

Модератори: bobopeli, sapuna

to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Морунажиада

Мнение от to10or »

Здравейте,приятели,приятелки,колеги и колежки.За първи път пускам тема в този раздел и мисля да ви направя съпричастни на моя риболовен излет на 16.11.2013(събота).Мястото е река Марица до село Брод.Трябваше да се тества новата придобивка боло Shimano Technium 6m,предварително обучена от колегата Johny Ringo,от когото и я закупих.Тук е мястото-Благодаря ти,Марто за прекрасната въдица!След тези лирични отклонения,малко и за риболова-бях подготвил като захранка 1кг Filstar река,1кг MVD Expanda gold,един бял хляб минат през рендето,един пакет цветна троха и един кг лепен бял червей.За стръв използвах жълъдов червей,пинки и бял червей.Такъмът-основно влакно Colmic Fendreel 0.148,плувка 2,5грама,повод 0.103 Colmic Stream 30cm,кука Kamasan B 611 16(в течение на риболова минах на Kamasan B 511 14),утежнение тип верижка групирано плътно до тройния вирбел. Риболовът не беше никак лесен,но за сметка на това-много интересен :D.Рибите се държаха плътно до другия бряг,отстоящ на 20-25м и трябваше да се постига тази дистанция,като резултатно изтичане с кълване ставаше в един коридор от максимум 1м.Не се ли изпълнеха тези условия,нямаше и пипане.С 5м болонеза си беше предизвикателство,но с новата ми 6м придобивка нещата постепенно си дойдоха на мястото.Бяхме двама човека-от 7.30 до 14.30 завършихме с около 5-6кг само морунаж в диапозон 100-300 грама.Прибрах се у нас уморен,но изпълнен с положителни емоции и заредени батерии за предстоящата работна седмица.Пожелавам на всички съвестни риболовци,подобна ,че и по-добра слука,живи и здрави,поздрави от мен!Ето и линк към снимките,много ще съм благодарен,ако някой колега ги качи(обещавам скоро и аз да се науча :D ). http://to10or10.snimka.bg/fishing/morunajiada.788112" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
NikLess
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Морунажиада

Мнение от NikLess »

Браво много добра слука !!!
Роден за риболов, принуден да работи !!!
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Сомът обича смелите!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Браво!Нема тоя жезъл отвориш ли го и се почва бате :D аз не съм го но знам :)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Браво ,направил си добро сефте :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

Браво Тоше :D
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

Поздравления за улова! Били сте на едно от най-добрите места, въпреки неудобния бряг. :wink: Другото дащно място е на половин км. по-нагоре, но там едни съфорумци редовно мачкат здраво морунажа и си траят. :D
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от to10or »

kendo написа:Поздравления за улова! Били сте на едно от най-добрите места, въпреки неудобния бряг. :wink: Другото дащно място е на половин км. по-нагоре, но там едни съфорумци редовно мачкат здраво морунажа и си траят. :D
И това място го знам,но точно в момента там не дава,въпреки че лично моето мнение е че рибата си циркулира все още в Марица и не е влезла в малките рекички-притоци.Причини за това са може би топлото време,респективно и по-високата температура на водата,както и липсата на валежи както и все още наличието на храна за самите риби в Марица.
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

:smt023
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Колега, добре дошъл в раздела! Имаш точната въдица от точния човек, но вероятно е настроена за скобар :P Прати я на Марти, да ти я рестартира и ги почвай с ново темпо, или по-лесното открий и разкатай скобара(алая) :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от to10or »

naskobo написа:Колега, добре дошъл в раздела! Имаш точната въдица от точния човек, но вероятно е настроена за скобар :P Прати я на Марти, да ти я рестартира и ги почвай с ново темпо, или по-лесното открий и разкатай скобара(алая) :idea:
Напълно прав си,колега,а представяш ли си,ако можеше да преименуваме Марица на Струма какво ще стане :D
Аватар
anton jambol
фен клуб-скобар

Мнение от anton jambol »

:smt023
Хвани и пусни не бъди алчен
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”