Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Морунажиада
-
- вече хвърля и на тежко
Морунажиада
Здравейте,приятели,приятелки,колеги и колежки.За първи път пускам тема в този раздел и мисля да ви направя съпричастни на моя риболовен излет на 16.11.2013(събота).Мястото е река Марица до село Брод.Трябваше да се тества новата придобивка боло Shimano Technium 6m,предварително обучена от колегата Johny Ringo,от когото и я закупих.Тук е мястото-Благодаря ти,Марто за прекрасната въдица!След тези лирични отклонения,малко и за риболова-бях подготвил като захранка 1кг Filstar река,1кг MVD Expanda gold,един бял хляб минат през рендето,един пакет цветна троха и един кг лепен бял червей.За стръв използвах жълъдов червей,пинки и бял червей.Такъмът-основно влакно Colmic Fendreel 0.148,плувка 2,5грама,повод 0.103 Colmic Stream 30cm,кука Kamasan B 611 16(в течение на риболова минах на Kamasan B 511 14),утежнение тип верижка групирано плътно до тройния вирбел. Риболовът не беше никак лесен,но за сметка на това-много интересен
.Рибите се държаха плътно до другия бряг,отстоящ на 20-25м и трябваше да се постига тази дистанция,като резултатно изтичане с кълване ставаше в един коридор от максимум 1м.Не се ли изпълнеха тези условия,нямаше и пипане.С 5м болонеза си беше предизвикателство,но с новата ми 6м придобивка нещата постепенно си дойдоха на мястото.Бяхме двама човека-от 7.30 до 14.30 завършихме с около 5-6кг само морунаж в диапозон 100-300 грама.Прибрах се у нас уморен,но изпълнен с положителни емоции и заредени батерии за предстоящата работна седмица.Пожелавам на всички съвестни риболовци,подобна ,че и по-добра слука,живи и здрави,поздрави от мен!Ето и линк към снимките,много ще съм благодарен,ако някой колега ги качи(обещавам скоро и аз да се науча
). http://to10or10.snimka.bg/fishing/morunajiada.788112" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- фен клуб-скобар
Re: Морунажиада
Браво!Нема тоя жезъл отвориш ли го и се почва бате
аз не съм го но знам 

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Браво ,направил си добро сефте 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Поздравления за улова! Били сте на едно от най-добрите места, въпреки неудобния бряг.
Другото дащно място е на половин км. по-нагоре, но там едни съфорумци редовно мачкат здраво морунажа и си траят. 

-
- вече хвърля и на тежко
И това място го знам,но точно в момента там не дава,въпреки че лично моето мнение е че рибата си циркулира все още в Марица и не е влезла в малките рекички-притоци.Причини за това са може би топлото време,респективно и по-високата температура на водата,както и липсата на валежи както и все още наличието на храна за самите риби в Марица.kendo написа:Поздравления за улова! Били сте на едно от най-добрите места, въпреки неудобния бряг.Другото дащно място е на половин км. по-нагоре, но там едни съфорумци редовно мачкат здраво морунажа и си траят.
Колега, добре дошъл в раздела! Имаш точната въдица от точния човек, но вероятно е настроена за скобар
Прати я на Марти, да ти я рестартира и ги почвай с ново темпо, или по-лесното открий и разкатай скобара(алая) 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- вече хвърля и на тежко
Напълно прав си,колега,а представяш ли си,ако можеше да преименуваме Марица на Струма какво ще станеnaskobo написа:Колега, добре дошъл в раздела! Имаш точната въдица от точния човек, но вероятно е настроена за скобарПрати я на Марти, да ти я рестартира и ги почвай с ново темпо, или по-лесното открий и разкатай скобара(алая)

- anton jambol
- фен клуб-скобар