Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

р.Росица и р.Видима
Модератор: sapuna
Re: р.Росица и р.Видима
Много ти благодаря колега.Супер точен отговорМанастира написа:https://maps.google.bg/maps?saddr=43.00 ... sz=16&z=16
С-во,посока Габрово.След последната къща свиваш в ляво и няма и 200метра си там.С "А" е самият бент.Гергимата си я зная аз от поне 50 години и наслука

Сега под нов ник да дам малко инфо от 18.12 сряда.Ходих до Гергимата-замръзнало,до стадиона в Севлиево-замръзнало,и къде къде на Видима посока Душево(преди селото) на половин метър вода 17 кефалчета по 20-30 см и едно малко скобарче.Днес сутринта отивам 10 сантима лед на същото място.Предполагам ,че Видима в Севлиево също е замръзнала.От там в Габрово под моста на Кауфланд нищо за 2 часа и обратно вкъщи на топло.Май ще трябва да се пътува по Янтра посока Каранци ,както ме посъветва колега тук във форума.daradon написа:Много ти благодаря колега.Супер точен отговорМанастира написа:https://maps.google.bg/maps?saddr=43.00 ... sz=16&z=16
С-во,посока Габрово.След последната къща свиваш в ляво и няма и 200метра си там.С "А" е самият бент.Гергимата си я зная аз от поне 50 години и наслука
Здравейте колеги,нещо в това време ми се замъти идеята тези дни да отида на Росица в Селиево(в разрешения участък) обаче не знам има ли смисъл изобщо.Миналата година по това време ходих и резултата за половин ден беше 3 малки кефалчета.Може ли някой да даде съвет има ли смисъл да ходя и какви риби мога да очаквам?А ако може и инфо как е нивото,че в тези дъждове да не бия път напразно до там.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Смисъл в риболова винаги има...освен ако мисълта е да се направи кг риба,а и риба се лови в мътна водаduimin написа:Здравейте колеги...
Може ли някой да даде съвет има ли смисъл да ходя и какви риби мога да очаквам?А ако може и инфо как е нивото,че в тези дъждове да не бия път напразно до там.

Инъче и сняг може да завали,в момента температурата е 4гр
Може да се улови някой дребен морунаж около 10-15см
Аз там съм пораснал...
Чак килограми няма да търся
Важното е разходката,ама поне да си умириша ръцете на риба.Май към петък ще намина натам и после ще пиша отзиви.А иначе има ли смисъл от дънна въдица или само на плувка?А и да взема ли спининга за всеки случай?

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Таман се прибирам от реката...
Почнала е да се мъти вече,не се знае до петък как ще е,инъче се фащаше по някой кефал на воблер
Почнала е да се мъти вече,не се знае до петък как ще е,инъче се фащаше по някой кефал на воблер

Аз там съм пораснал...
- bobo_33333
- кандидат преподавател
В момента на река Росица се ловят толупи по 20-30кг.
Най ги взимат на мотика
,също така на брадва и вила...
Най ги взимат на мотика

Аз там съм пораснал...
Традиционно за кв. Възраждане (Балабаница)bobo_33333 написа:В момента на река Росица се ловят толупи по 20-30кг.
Най ги взимат на мотика![]()

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Вчера реката почна да се поизбистря-фанах 2 муренчета ,под полицията,на бял червей,на изтичане

После обратно във водата

После обратно във водата

Аз там съм пораснал...
-
- ще става разбирач
Няма ли вече скобарлета на Гергимата?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Трябваше да ми мине отпуска, че да спре да вали и да се оправи реката
Ама дори и в огромната и мътна вода имаше по някоя риба, основно тарани ,морунажи и скумриест уклей(разбира се, според мястото), както и по някой скобар изненада. Поне до преди 10тина дни скобарът си беше в бързеите, като се ловеше по някой измежду стръвните уклеи, които налитаха на всичко и си бяха там дори и без захранване или само стрелба на бял. Мренки също се хващаха доста, но само дребри < 30 см. Има и доста малки сомчета, за които пак призовавам, въпреки че се съмнявам, тези които ги прибират, да са компютърно грамотни... пускайте ги ! Това важи и за дребните шаранчета, които също не са рядкост.

- Skellington
- вече хвърля и на тежко
А да, на муха си взима доволно кефала
Има и изненади.

някой има ли информация за Росицата край с.Ресен , ходих за последно миналата седмица , но рибата само играеше и не вземаше въобще , не е активна както когато бяха студовете , иначе народ имаше доволно ,все още ли е такова положението?
- bobo_33333
- кандидат преподавател