Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- daniel defoe
- разбира нещата
Re: Плетено влакно - Брейд
Речено - стореноПавел Иванов написа:За Емералда ИНФ хората са измислили перфектното влакно :
http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... y-pe4-120m" onclick="window.open(this.href);return false;
цвета му е екстра смятам...

Апропо, брейдът (на едната от снимките се вижда, че към ролката има бонус - флуорокарбонов повод

p. s. Сега остана само да намеря и Йедри калмари

Станах и фен на розовото

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Като цяло избягвам да препоръчвам работа с брейдове под реален размер 1 и въртележки . Друг е въпроса че съчетани с читави за целта макарета , стават чудесаfirepd69 написа:A тези двете влакна как са при работа със блесни от 00 - 1 по Мепс...

Дани , по нашите ширини калмари и сепии да искаш

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Пръчка Серт Ексийд 2-7, макара Абу Гарсия Орра S10.В момента съм с нанофил 0.10 и с блесни 00 и 0 по Мепс никакви проблеми, но с 1 и 2 -Тц.Попитах за малките блесни защото по Тополница с по-големи от 1 номер по Мепс почти няма смисъл да се заиграваш / така си мисля аз де /Павел Иванов написа:Като цяло избягвам да препоръчвам работа с брейдове под реален размер 1 и въртележки . Друг е въпроса че съчетани с читави за целта макарета , стават чудесаfirepd69 написа:A тези двете влакна как са при работа със блесни от 00 - 1 по Мепс...Спомени с какво ще ги ползваш и ще ти отговоря по-конкретно .
Дани , по нашите ширини калмари и сепии да искаш

- Павел Иванов
На Оррата по-добре сложи единичка от това :

Павел Иванов
Павел Иванов
Благодаря за съвета.Взимам го за новият сезон.Пък ако е рекъл Господ некъде, някога да се видим ще почерпя. 

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Да питам и аз нещо. 
Сега, трябва ми плетено влакно с главно приложение джиг с глави най-често от порядъка на 4-8 грама, айде 10 да са максимум. Наличната пръчка е Триумф 213 см, 3.6-14.2 гр. тест по примамки. Четох теми и темички и общо взето сякаш клоня към Сънлайн Супер ПЕ, обаче проблемът ми е какъв да е размерът. Някъде срещнах коментар, че 10-либровото идва около 0.16-17 мм, което ми се струва дебеличко за целта ми. Та, правилно ли се насочвам към 8-либровото? Не искам да хвърля 50 лева и да взема влакно с дебелина, близка до тази на брейда, който имам в момента.
Ако някой пък е ползвал друго влакно за подобни на моите цели и има добри впечатления, моля да го сподели. Ще се радвам на всяка препоръка

Сега, трябва ми плетено влакно с главно приложение джиг с глави най-често от порядъка на 4-8 грама, айде 10 да са максимум. Наличната пръчка е Триумф 213 см, 3.6-14.2 гр. тест по примамки. Четох теми и темички и общо взето сякаш клоня към Сънлайн Супер ПЕ, обаче проблемът ми е какъв да е размерът. Някъде срещнах коментар, че 10-либровото идва около 0.16-17 мм, което ми се струва дебеличко за целта ми. Та, правилно ли се насочвам към 8-либровото? Не искам да хвърля 50 лева и да взема влакно с дебелина, близка до тази на брейда, който имам в момента.

Ако някой пък е ползвал друго влакно за подобни на моите цели и има добри впечатления, моля да го сподели. Ще се радвам на всяка препоръка

- Павел Иванов
А защо след като е за джиг не си вземеш наистина джигово
Примерно това идва малце по-скъпо , но пък за сметка на това е 200 метра - http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... 0-pe4-200m" onclick="window.open(this.href);return false; . Това за сепиите също е подходящо за целта . То ако споменеш сега с какво си , по-ще е лесно да ти каже човек дали ще има осезаема разлика в диаметъра . А и макарата 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Благодаря за предложението, г-н Иванов
, но ми идва малко над бюджета. 20-тина лева не са кой знае какво, но в момента ги нямам.
Иначе сега съм с един Фокус, забравих каква серия беше, който ми се струва, че си отива към 0.20, че може и малко отгоре, плюс това никак не е кръгло.
При глава от 6 грама си увисва прилично, явно пие вода като алкохолик водка след едноседмичен сух режим.
Купих го за друго, но по някакви причини се наложи да ловя с него, а сега ми се ще да го сменя.
Макарето ми е Мичел Алу Блейд 1000.
Днес загледах в магазина ето ТОВА Май е малко по-дебело от това, което предполагам, че ми трябва, но като го сравнявам с наличното в момента направи си е паяжина и е почти кръгло.

Иначе сега съм с един Фокус, забравих каква серия беше, който ми се струва, че си отива към 0.20, че може и малко отгоре, плюс това никак не е кръгло.

Макарето ми е Мичел Алу Блейд 1000.
Днес загледах в магазина ето ТОВА Май е малко по-дебело от това, което предполагам, че ми трябва, но като го сравнявам с наличното в момента направи си е паяжина и е почти кръгло.

Аз съм на особено мнение към претенцията на производителите да правят влакна специално за джиг - съзирам маркетингов напън в това. Последните пет риболова ползвах това във вариант 0.6 - 12 лб с флуорокарбонов лидер 8 лб и глави в тегловия диапазон 8-10-12гр.:
http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... y-pe4-120m" onclick="window.open(this.href);return false;
Ми, доволен съм.
ПОследните две години съм направил двадесетина риболова с най-тънкия "Климакс Ню технолъджи"(и още поне 20 спинингови с въртележки и волблери). И към него нямам забележки, макар да не е харизматичен, като има още хляб в него.
Ми, доволен съм.
ПОследните две години съм направил двадесетина риболова с най-тънкия "Климакс Ню технолъджи"(и още поне 20 спинингови с въртележки и волблери). И към него нямам забележки, макар да не е харизматичен, като има още хляб в него.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Някой има ли преки впечатления относно следното влакно :
http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... ss-pe8-91m" onclick="window.open(this.href);return false;
Става въпрос за размер #1
Дали ще има проблем с въртележки ?
Нещо не схвашам дали е 8 нижково или не ?
Това също ме притеснява :
*В сравнение с останалите РЕ-влакна, има случаи, в които диаметърът на това е малко по-голям.
На калко мм отговаря #1 ?
http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... ss-pe8-91m" onclick="window.open(this.href);return false;
Става въпрос за размер #1
Дали ще има проблем с въртележки ?
Нещо не схвашам дали е 8 нижково или не ?
Това също ме притеснява :
*В сравнение с останалите РЕ-влакна, има случаи, в които диаметърът на това е малко по-голям.
На калко мм отговаря #1 ?
Цецо , аз ползвам същото но РЕ 0.8 .Според мен ,не е нищо особенноczd написа:Някой има ли преки впечатления относно следното влакно :

Струва ми се че се къса лесно за 8 либрово

Поздрави
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здрасти Тодоре,nafplio написа:Цецо , аз ползвам същото но РЕ 0.8 .Според мен ,не е нищо особенноczd написа:Някой има ли преки впечатления относно следното влакно :
дори ми се вижда малко грубо и наистина изглежда да е по-дебело (сравнявам с РЕ 1 на http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... x-pe8-150m" onclick="window.open(this.href);return false; )
Струва ми се че се къса лесно за 8 либрово...
Поздрави
А от seabass-а доволен ли си ? Тази година ще сменявам влакната на макаричките и още се чудя на какво да заложа. Дали има смисъл за лайт риблов да взимам 8 нижково или да заложа на 4-ка. За Дунава ще взема 8 жилки, но се чудя каква, макар че отзивите от тях май не са много добри, май не издържат много при интензивни риболови и започват да се късат лесно след не голям период от време ?
Поздрави
Нямам голям поглед към различни марки , ползвал съм някои от моделите на Berkley , YGK, Daiwa, Sunline и Varivas . Мисля че Варивас-а е доста над тях . Колкото до seabass -овото (това което постнах - зеленото не съм пробвал) , няма да сбъркаш ако заложиш и за лайтczd написа: А от seabass-а доволен ли си ?
Поздрави

Sunline CastAway е много здраво но е по-твърдо и шуми - след 1 сезон стана много по-грубо
- Sleepwalker_
- разбира нещата
След кратко лутане и събиране на инфо реших да взема това влакно - Lazer PE L8 в най-малкия размер 0.6 по препоръка на Павката (Сестрата), за което много му благодаря. 
На пръв поглед много добро, тънко и почти кръгло. Имах възможност и да го тествам вече, наистина прави много добър кастинг и с малки примамки, не шуми и е меко. Шпулата на макарата го събра както е по показатели, тоест мога да кажа, че посоченият диаметър е реален или много близък до реалния. С две думи съм много доволен. Надявам се да съм полезен на някой колега, ако му дотрябва подобно влакно.

На пръв поглед много добро, тънко и почти кръгло. Имах възможност и да го тествам вече, наистина прави много добър кастинг и с малки примамки, не шуми и е меко. Шпулата на макарата го събра както е по показатели, тоест мога да кажа, че посоченият диаметър е реален или много близък до реалния. С две думи съм много доволен. Надявам се да съм полезен на някой колега, ако му дотрябва подобно влакно.
А държи ли си посочените кг.Ако имаш възможност да тестваш и споделиш, ще съм много благодарен благодаренSleepwalker_ написа:След кратко лутане и събиране на инфо реших да взема това влакно - Lazer PE L8 в най-малкия размер 0.6 по препоръка на Павката (Сестрата), за което много му благодаря.