Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от daniel defoe »

Павел Иванов написа:За Емералда ИНФ хората са измислили перфектното влакно :

http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... y-pe4-120m" onclick="window.open(this.href);return false;

цвета му е екстра смятам :D ...
Речено - сторено :supz:
Апропо, брейдът (на едната от снимките се вижда, че към ролката има бонус - флуорокарбонов повод :wink: ) е "чук" (кърти мивки и плочки), много стегната оплетка, много фин, скоро ще го тествам и в полеви условия :drinkers:

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

p. s. Сега остана само да намеря и Йедри калмари :lol:
Станах и фен на розовото :mrgreen: :mrgreen:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

firepd69 написа:A тези двете влакна как са при работа със блесни от 00 - 1 по Мепс...
Като цяло избягвам да препоръчвам работа с брейдове под реален размер 1 и въртележки . Друг е въпроса че съчетани с читави за целта макарета , стават чудеса :D Спомени с какво ще ги ползваш и ще ти отговоря по-конкретно .

Дани , по нашите ширини калмари и сепии да искаш :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

Павел Иванов написа:
firepd69 написа:A тези двете влакна как са при работа със блесни от 00 - 1 по Мепс...
Като цяло избягвам да препоръчвам работа с брейдове под реален размер 1 и въртележки . Друг е въпроса че съчетани с читави за целта макарета , стават чудеса :D Спомени с какво ще ги ползваш и ще ти отговоря по-конкретно .

Дани , по нашите ширини калмари и сепии да искаш :D
Пръчка Серт Ексийд 2-7, макара Абу Гарсия Орра S10.В момента съм с нанофил 0.10 и с блесни 00 и 0 по Мепс никакви проблеми, но с 1 и 2 -Тц.Попитах за малките блесни защото по Тополница с по-големи от 1 номер по Мепс почти няма смисъл да се заиграваш / така си мисля аз де / :D. А пък с монофил въобще не ми се ще да се захващам.Мисля,че размер 1 ще пасне най-добре на този такъм.Ще ми се да навия и 0.4, но резервната шпула не става, а и едно е да искаш, друго е да го направиш на сегашната макара.Но за сега трябва да се съобразявам с това.Пък и в крайна сметка човек идва на този свят и малко да се помъчи де :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

На Оррата по-добре сложи единичка от това :

Изображение

Павел Иванов
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

Благодаря за съвета.Взимам го за новият сезон.Пък ако е рекъл Господ некъде, някога да се видим ще почерпя. :wink:
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Да питам и аз нещо. :)
Сега, трябва ми плетено влакно с главно приложение джиг с глави най-често от порядъка на 4-8 грама, айде 10 да са максимум. Наличната пръчка е Триумф 213 см, 3.6-14.2 гр. тест по примамки. Четох теми и темички и общо взето сякаш клоня към Сънлайн Супер ПЕ, обаче проблемът ми е какъв да е размерът. Някъде срещнах коментар, че 10-либровото идва около 0.16-17 мм, което ми се струва дебеличко за целта ми. Та, правилно ли се насочвам към 8-либровото? Не искам да хвърля 50 лева и да взема влакно с дебелина, близка до тази на брейда, който имам в момента. :lol:
Ако някой пък е ползвал друго влакно за подобни на моите цели и има добри впечатления, моля да го сподели. Ще се радвам на всяка препоръка :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

А защо след като е за джиг не си вземеш наистина джигово :roll: Примерно това идва малце по-скъпо , но пък за сметка на това е 200 метра - http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... 0-pe4-200m" onclick="window.open(this.href);return false; . Това за сепиите също е подходящо за целта . То ако споменеш сега с какво си , по-ще е лесно да ти каже човек дали ще има осезаема разлика в диаметъра . А и макарата :wink:

Павел Иванов
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Благодаря за предложението, г-н Иванов :), но ми идва малко над бюджета. 20-тина лева не са кой знае какво, но в момента ги нямам. :roll:
Иначе сега съм с един Фокус, забравих каква серия беше, който ми се струва, че си отива към 0.20, че може и малко отгоре, плюс това никак не е кръгло. :) При глава от 6 грама си увисва прилично, явно пие вода като алкохолик водка след едноседмичен сух режим. :lol: Купих го за друго, но по някакви причини се наложи да ловя с него, а сега ми се ще да го сменя.
Макарето ми е Мичел Алу Блейд 1000.

Днес загледах в магазина ето ТОВА Май е малко по-дебело от това, което предполагам, че ми трябва, но като го сравнявам с наличното в момента направи си е паяжина и е почти кръгло. :lol:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Аз съм на особено мнение към претенцията на производителите да правят влакна специално за джиг - съзирам маркетингов напън в това. Последните пет риболова ползвах това във вариант 0.6 - 12 лб с флуорокарбонов лидер 8 лб и глави в тегловия диапазон 8-10-12гр.:

http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... y-pe4-120m" onclick="window.open(this.href);return false;

Ми, доволен съм.
ПОследните две години съм направил двадесетина риболова с най-тънкия "Климакс Ню технолъджи"(и още поне 20 спинингови с въртележки и волблери). И към него нямам забележки, макар да не е харизматичен, като има още хляб в него.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Някой има ли преки впечатления относно следното влакно :

http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... ss-pe8-91m" onclick="window.open(this.href);return false;

Става въпрос за размер #1
Дали ще има проблем с въртележки ?
Нещо не схвашам дали е 8 нижково или не ?

Това също ме притеснява :
*В сравнение с останалите РЕ-влакна, има случаи, в които диаметърът на това е малко по-голям.
На калко мм отговаря #1 ?
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
nafplio
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nafplio »

czd написа:Някой има ли преки впечатления относно следното влакно :

http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... ss-pe8-91m" onclick="window.open(this.href);return false;
Цецо , аз ползвам същото но РЕ 0.8 .Според мен ,не е нищо особенно :roll: дори ми се вижда малко грубо и наистина изглежда да е по-дебело (сравнявам с РЕ 1 на http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... x-pe8-150m" onclick="window.open(this.href);return false; )
Струва ми се че се къса лесно за 8 либрово :roll: ...
Поздрави
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

nafplio написа:
czd написа:Някой има ли преки впечатления относно следното влакно :

Цецо , аз ползвам същото но РЕ 0.8 .Според мен ,не е нищо особенно :roll: дори ми се вижда малко грубо и наистина изглежда да е по-дебело (сравнявам с РЕ 1 на http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... x-pe8-150m" onclick="window.open(this.href);return false; )
Струва ми се че се къса лесно за 8 либрово :roll: ...
Поздрави
Здрасти Тодоре,
А от seabass-а доволен ли си ? Тази година ще сменявам влакната на макаричките и още се чудя на какво да заложа. Дали има смисъл за лайт риблов да взимам 8 нижково или да заложа на 4-ка. За Дунава ще взема 8 жилки, но се чудя каква, макар че отзивите от тях май не са много добри, май не издържат много при интензивни риболови и започват да се късат лесно след не голям период от време ?

Поздрави
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
nafplio
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nafplio »

czd написа: А от seabass-а доволен ли си ?

Поздрави
Нямам голям поглед към различни марки , ползвал съм някои от моделите на Berkley , YGK, Daiwa, Sunline и Varivas . Мисля че Варивас-а е доста над тях . Колкото до seabass -овото (това което постнах - зеленото не съм пробвал) , няма да сбъркаш ако заложиш и за лайт :wink: Все още пазя първото (на РЕ 1.5) което бях си закупил преди около 3+ години - ползвано само в солени води - все още държи !
Sunline CastAway е много здраво но е по-твърдо и шуми - след 1 сезон стана много по-грубо
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

След кратко лутане и събиране на инфо реших да взема това влакно - Lazer PE L8 в най-малкия размер 0.6 по препоръка на Павката (Сестрата), за което много му благодаря. :)
На пръв поглед много добро, тънко и почти кръгло. Имах възможност и да го тествам вече, наистина прави много добър кастинг и с малки примамки, не шуми и е меко. Шпулата на макарата го събра както е по показатели, тоест мога да кажа, че посоченият диаметър е реален или много близък до реалния. С две думи съм много доволен. Надявам се да съм полезен на някой колега, ако му дотрябва подобно влакно.
Аватар
suravia
новобранец
новобранец

Мнение от suravia »

Sleepwalker_ написа:След кратко лутане и събиране на инфо реших да взема това влакно - Lazer PE L8 в най-малкия размер 0.6 по препоръка на Павката (Сестрата), за което много му благодаря. :)
На пръв поглед много добро, тънко и почти кръгло. Имах възможност и да го тествам вече, наистина прави много добър кастинг и с малки примамки, не шуми и е меко. Шпулата на макарата го събра както е по показатели, тоест мога да кажа, че посоченият диаметър е реален или много близък до реалния. С две думи съм много доволен. Надявам се да съм полезен на някой колега, ако му дотрябва подобно влакно.
А държи ли си посочените кг.Ако имаш възможност да тестваш и споделиш, ще съм много благодарен благодарен :?
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”