Начинаещ щекар.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Начинаещ щекар.
Нов съм в риболова на щека тепърва мисля да купувам щека но се колебая колко да е дълга между 11 или 13 метра коя е по добра за новак като мен.
- izzyone
- фен клуб-скобар
Re: Начинаещ щекар.
13 метра. И винаги можеш да си я ползваш на по-късо
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Какъв ти е бюджета? Нова или втора ръка търсиш? В стояща или течаща вода ловиш най-често?
Попрочети хубаво, добий представа, и тогава сам ще решиш.
По принцип ,по добре вземай директно 13 м., но по възможност не съвсем евтина щека, за да усетиш кефа от този риболов, иначе си е направо неприятно.
Успех!
Попрочети хубаво, добий представа, и тогава сам ще решиш.
По принцип ,по добре вземай директно 13 м., но по възможност не съвсем евтина щека, за да усетиш кефа от този риболов, иначе си е направо неприятно.

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
+1 за 13м.Както е писал колегата можеш винаги да ловиш и на по късо.Ако вземаш щека си вземи втора ръка,но ще трябва да отделиш някой лев за нещо което все пак си заслужава (да не е някой кол).И аз като млад щекар преди година си взех втора ръка,но тогава взех нещо което ми изпадна на добра цена(не че съжалявам за избора си ,но ми идва малко тежка на 13 м) затова ако можеш отдели повече парици-няма да съжаляваш.Следи форума има добри предложения.Успех колега
-
- ще става разбирач
Точно и конкретно.Ако си вземеш 11м.много скоро ще ти стане къса.Колега освен теглото и баланса е много важен.Лично мой съвет търси си висок клас втора ръка отколкото нисък нова.Следи често раздел ''продава''там често излизат много добри и изгодни предложения.Успех в начинанието.izzyone написа:13 метра. И винаги можеш да си я ползваш на по-късо
Както е казал и колегаата 13 м е ее по добрия избор и можеш да я ползвааш наа по късо.ОТ опит ти казвам че балансаааа е по ввааажен за по евтините щеки моята е шарранска и на 13 м е 969 гр но баланса сстава ддруг затовааа първо проба подръж
разклати и тогава реши.
разклати и тогава реши.
- SammY
- фен клуб-скобар
Абе колеги , минали са 4/5 месеца . Предполага се , че колегата вече е решил и купил въпросната щека 

- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
Заекваш ли?!nradnev написа:Както е казал и колегаата 13 м е ее по добрия избор и можеш да я ползвааш наа по късо.ОТ опит ти казвам че балансаааа е по ввааажен за по евтините щеки моята е шарранска и на 13 м е 969 гр но баланса сстава ддруг затовааа първо проба подръж
разклати и тогава реши.