Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Белег ре/старт на двигателя?
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- ХАМАЛИН
- новобранец
- Обратна връзка:
Белег ре/старт на двигателя?
Привет! Предният ми риболов закъсах с лодката на 6 км, от колата. Двигателят ми е Меркюри четиритактов 3.5 к.с. и много лошо го бях удавил. Добре, че колегата беше разбирач и смени свещта та се оправихме.
Докато се мъчехме открих, че на лоста на двигателя (изв., че не зная как се казва ръчката за управление) има два белега май за запалване "СТАРТ" и "РЕСТАРТ". Мисля, че съм удавил защото не знаех, че се пали на "СТАРТ" /така ли е?/, но какво тогава означава белега "РЕСТАРТ" и кога се ползва?
Счупи ми се същевременно и "дърпача" на смукача до такава степен , че нищо не става от него, някой знае ли как мога да се сдобия с нов и от къде?
Благодаря за отговорите!
Докато се мъчехме открих, че на лоста на двигателя (изв., че не зная как се казва ръчката за управление) има два белега май за запалване "СТАРТ" и "РЕСТАРТ". Мисля, че съм удавил защото не знаех, че се пали на "СТАРТ" /така ли е?/, но какво тогава означава белега "РЕСТАРТ" и кога се ползва?
Счупи ми се същевременно и "дърпача" на смукача до такава степен , че нищо не става от него, някой знае ли как мога да се сдобия с нов и от къде?
Благодаря за отговорите!
-
- научил се да хвърля
Re: Белег ре/старт на двигателя?
http://www.zanderbg.com/contact.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bulstar.bg/index.php?m=393&lang=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bulstar.bg/index.php?m=393&lang=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Привет колега! жалко, че си си създал проблеми, защото не са ти обяснили как да работиш с моторчето...
"Старт" (без газ) е положението, при което се пали студен мотор с дръпнат смукач.
"Рестарт" (с малко газ) е положението, при което се пали работил (загрят) мотор без смукач.
Виж от линка, който ти е пратил итодоров, кой ти е най-удобният оторизиран сервиз за да погледнат какво се е счупило на смукача.
"Старт" (без газ) е положението, при което се пали студен мотор с дръпнат смукач.
"Рестарт" (с малко газ) е положението, при което се пали работил (загрят) мотор без смукач.
Виж от линка, който ти е пратил итодоров, кой ти е най-удобният оторизиран сервиз за да погледнат какво се е счупило на смукача.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
"удавен" двигател се казва, когато двигателят е бил под вода... Предполагам, че само си го "задавил"... Хубаво е да се носи винаги в лодката "ЗИПа" и при съмнение за задавен мотор, отвивате свещта, подсушавате (или слагате резервната), завивате и палите по един от горепосочените начини според това дали моторът е студен или загрят.
Ако не си носите ЗИПа, просто дръпвате 2-3 пъти без газ и без смукач за да се "проветри" цилиндъра и след това изчаквате поне 5 минути, преди да пробвате пак...
Ако не си носите ЗИПа, просто дръпвате 2-3 пъти без газ и без смукач за да се "проветри" цилиндъра и след това изчаквате поне 5 минути, преди да пробвате пак...
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Без газ цилиндъра няма как да се "проветри" защото няма откъде да влезе въздух/дроселовата клапа е затворена/... Задавен двигател се пали/проветрява/ с пълна газ - проверен и работещ метод.
- 6tukara
- ще става разбирач
При задавен двигател аз спирам от палчето притока на гориво и така се опитвам да го запаля мисля че има ефект.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Зависи от двигателя - например за Ямаха 4кс/Парсън 4-5кс действително пише "Ако след 4-5 дърпания моторът не запали, върнете смукача и подайте 1/2 газ"... На Меркури 8/9.9 паленето с газ е много по-трудно...hgtod написа:... Задавен двигател се пали/проветрява/ с пълна газ ...
Най-добре е да се изчака малко, но всеки е свободен да си дърпа и да прави мускули...
Не е лошо също да поглеждате и дали не сте забравили прекъсвача на "OFF" /или да не сте поставили emergency stop-а/...
- ХАМАЛИН
- новобранец
- Обратна връзка:
Благодаря, за всички отговори! Не мисля да рискувам все пак да паля с пълна газ де, особено ако съм на час от колата по вода
!

- Don4o_62
- учете се от него
не се притеснявай,ако се задави,спираш бензина и на затворен смукач със навит масур на газта дърпаш докато запали,ще запали няма начин
едно време соц моторите като се задавят пак така се палеха
за колите също важи,натиснат педал до дупка и въртиш докато почне да припуква и запали....

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
за кои колиDon4o_62 написа:... за колите също важи,натиснат педал до дупка и въртиш докато почне да припуква и запали....

- Don4o_62
- учете се от него
абе още има Кразове тук там, дето се палят задавени на манивела 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Работещо и при МЕРКЮРИ 3,5к.сhgtod написа:Без газ цилиндъра няма как да се "проветри" защото няма откъде да влезе въздух/дроселовата клапа е затворена/... Задавен двигател се пали/проветрява/ с пълна газ - проверен и работещ метод.

Аз там съм пораснал...