Малко помощ

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Малко помощ

Мнение от S.Delchev »

Здравейте колеги, нов съм в болонезе риболова,но горе долу го понаучих но само теорията а сега трябва и малко практика,но направо на въпроса,когато слагам глина в захранката глината кога се поставя след или преди овлажняването, и още нещо понаучих видовете утежнения но да ми кажете кое се изплозва са бързи води за бавни и тн.

пп аз си мисля че италианската верижка се използва за бързи течения, а групираното утежнение за по-бавни
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Малко помощ

Мнение от antivik »

Ха добре дошъл у форума, а относно питанките....само с теория не става. Питанките ти са за половин енциклопедия. Всичко е според зависи от условия,, какво търсиш, как го търсиш....
То болото си е основно за бързи води /не че не го ползват и на тихи/ На начина на утежнение ти зависи и от вида дъно, и от начина на ловене, и от...., и от...Та отивай на рЯката и проби са му майката ако единия начин на утежнение не става променяш с друг, докато стане.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

Само така ще направя,то това за утежнението не е толкова важно за мен,по важно е кога слагате глината след или преди овлажняването на захранката
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

S.Delchev написа:Само така ще направя,то това за утежнението не е толкова важно за мен,по важно е кога слагате глината след или преди овлажняването на захранката
Повярвай , това е едно от най-важните неща :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от to10or »

S.Delchev написа:Здравейте колеги, нов съм в болонезе риболова,но горе долу го понаучих но само теорията а сега трябва и малко практика,но направо на въпроса,когато слагам глина в захранката глината кога се поставя след или преди овлажняването, и още нещо понаучих видовете утежнения но да ми кажете кое се изплозва са бързи води за бавни и тн.

пп аз си мисля че италианската верижка се използва за бързи течения, а групираното утежнение за по-бавни
Глината се слага след като си увлажнил захранката,разбърква се,изчаква се 15-20 минути,и ако е необходимо се доувлажнява получената смес.Желателно е да се доувлажни с пулверизатор,за да не става на бучки.И прочети във форума за типовете утежнения,отиди на реката и пробвай,след което сам ще добиеш представа за какво става въпрос.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Зимно време е по-добре да се добави захранката към глината :wink: или с една дума-бедна храна,но същевременно привличаща и задържаща рибите.А относно линията -ютуб-болонезе и гледай на воля.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

Много хубаво че и колегата butnik се включи той има опит на река Марица аз ловя точно на нея, или по точно скобари или поне се опитвам да ги ловя,а относно храната тя зимата трябва да е по тъмна на цвят нали
-Winston Churchill
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Цвета е без значение :D глината така или иначе е тъмна.Пробвай само с глина/къртичина/с добавени трохи и 150-200гр изпънат бял в нея.Трохите ги добави в глината сухи от вечерта :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

Да ви питам пробали ли сте на дунавска мамка на р. Марица
-Winston Churchill
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”