Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Сопот
-
- новобранец
яз.Сопот
Здравейте колеги!След дълго обмисляне на кой водоем да отидеме за двудневен риболов със старшия и един наш приятел най-накрая решихме това да бъде красивия язовир Сопот.Станахме рано сутринта,приготвихме това онова и към 04:00 дим да ни няма.След 2 часа вече бяхме на язовира.Отидохме до колегите да поразпитаме какво се лови,защото все пак отивахме за първи път.След кратка консултиране с бандата решихме да минеме от другата страна на водоема.Пристигнахме на един много голям залив и да не повярваш свободно място.Викаме тука ще е риболова.Разпъване на такъмите.Такъма ми беше: пръчка 5 метра Telematch,влакно 0.16,повод 0.14,кукичка Trabucco номер 12.Започнах с приготвянето на захранката и след 30 минути вече избирах къде да ловя.Избрах си място с дълбочина 4.50 метра.Подхраних си едно петно и ето,че вече бях хвърлил.2 часа мъчих,струвах,правих.неще и неще все едно бях хвърлил в бунар.Старшия бе застанал по-навътре в залива и дърпаше платика след платика.Застанах до нето,захраних наново и не след дълго почна и на мене да ми кълве.Направихме си съзтезание.Платика след платика,гол след гол-на всяко хвярляне кълване.Рибите взимаха на всичко-торен,бял,жито,царевица,хляб.Голям кеф голяма емоция.Така с ритмично захранване на всеки 15 мин. по една стиска риболова продължи с пълна пара през целия ден.Ето,че деня мина и дойде време за нощния риболов.Захранване с царевица стабилно на плувките и започва чакането на шарко.До 2 часа няма и пипане,тук таме по някоя и друга платика.Викам ще полегна за 1 час и ставам към 3 без нещо-не може да се спи,няма как то тръпката си е тръпка.Ставам вадя въдицата,презареждане и хвярлям на петното.Няма и 10 минути,рязко повеждане на плувката и потапяне.Засичам,огъване на въдицата до неузнаваемост,голяма съпротива,свистене на аванс,нещо невероятно.След 10 минутна борба вече беше на 5,6 метра от брега,дигнах го над водата и след като светнахме във водата със старшия видяхме шаран между 2 и 3 кг.Още малко оставаше да го извадиме и отведнъж с последните си сили шарко ме изненада и си замина.Нищо не е бил мой,но емоцията и тръпката от тази случка си остава.Зачаках още малко да пробвам,но нали знаете в риболова е така-понякога втори шанс няма.Полегнах малко и към 6 часа станах.Отново захраних и до 11 часа пак същата работа гол след гол.Време беше да се разделим с този прекрасен язовир.Така след този риболов останах с много добри емоций и отново бих се върнал там.Невероятни емоций,невероятна природа и много добър риболов-какво повече може да се иска!!!
- Прикачени файлове
-
- 1235905_10200489020171324_60183262_n.jpg (38.64 KiB) Преглеждано 2089 пъти
-
- 1186103_10200489022811390_1367619125_n.jpg (192.56 KiB) Преглеждано 2089 пъти
-
- 602887_10200489020051321_2031877777_n.jpg (36.45 KiB) Преглеждано 2089 пъти
Re: яз.Сопот
Супер излетче се е получило,жалко за шарото но ако е твой другия път ще си го хванеш.
- Краси Маринов
- новобранец
браво колега
преди два три дни и аз бях на този язовир и честно казано хич не съм доволен, имаше и други недоволни но както и да е !! явно сте големи късметлий- ПОЗДРАВЛЕНИЯ 

-
- новобранец
Забравих да кажа,че излета беше юли месец,за което се извинявам.
-
- новобранец
Нищо здраве да е,както казах важна е емоцията и изживяването.dragon1ce написа:Супер излетче се е получило,жалко за шарото но ако е твой другия път ще си го хванеш.
- anton jambol
- фен клуб-скобар
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Няма значениеarsenal_922 написа:Забравих да кажа,че излета беше юли месец,за което се извинявам.

Важното е, че влизаш във форума с тема и снимки !
"Регистриран на: Нед Ное 24, 2013"

- antivik
- кандидат преподавател
Таман щях да питам не умрехте ли от студ през нощта и к`во е това слънце на снимките....
Инак поздрави за темата, за излета и продължавай в същия дух, че нещо станахме малко тези де разказваме за излети
.
А-а и един акъл - почисти си обектива на апарата или телефонья /зависи с к`во снимаш/ що бая точки и боклучета се киризят

А-а и един акъл - почисти си обектива на апарата или телефонья /зависи с к`во снимаш/ що бая точки и боклучета се киризят

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- новобранец
Мерси много.Да това е от телефона ми и е много кофти,но ще оправиме този проблем.antivik написа:Таман щях да питам не умрехте ли от студ през нощта и к`во е това слънце на снимките....Инак поздрави за темата, за излета и продължавай в същия дух, че нещо станахме малко тези де разказваме за излети
.
А-а и един акъл - почисти си обектива на апарата или телефонья /зависи с к`во снимаш/ що бая точки и боклучета се киризят![]()