Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Смяна на талона на колата, ако е на газ или метан?!
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Смяна на талона на колата, ако е на газ или метан?!
В нета от известно време се подвизава следното инфо:
В рамките на следващите три месеца всички собственици на автомобили, които се движат на метан и газ, трябва да минат през КАТ и да сменят регистрационния си талон, където да се отрази, че автомобилът се движи на два вида гориво. В противен случай ги чакат санкции в размер на няколко хиляди лева.
Става въпрос за нормативно изискване, което казва, че ако караме кола, която има монтирана допълнително газова уредба, независимо на пропан-бутан или метан, то това трябва да бъде отразено в талона. По неофициални данни - става въпрос за около 1 млн. автомобила, защото администрацията няма пълни данни за колите с газова уредба.
И нещо още по-важно - наредба, изготвена по европейски изисквания влиза в сила от 1 март. Важното е, че тя регламентира, че поставянето на газова уредба е конструктивно изменение.
А според Закона за движение по пътищата, за всяко конструктивно изменение, което не е направено по установения ред, собственикът на колата ще бъде наказан с глоба от 2 000 до 7 000 лева.
Сега глобата не се налага, защото има гратисен период. Но от първи март вече трябва да има пунктове, които да проверяват начина на поставяне на уредбата - не става въпрос за Годишните технически прегледи, а за еднократна проверка, която се очаква да струва около 50 лева.
Що не си ебат пичката майчина, а?!
Писна ми на дедовия през година-две все нещо да сменям, все за нещо да ме цицат, все с нещо да спонсорирам сульо и пульо ненакрал се!!!!!!
Вече има Петиция против смяна на талона при алтернативни горива - подпишете я.......не че нещо ще се промени де.
По вашите градове какво се говори по темата?
В рамките на следващите три месеца всички собственици на автомобили, които се движат на метан и газ, трябва да минат през КАТ и да сменят регистрационния си талон, където да се отрази, че автомобилът се движи на два вида гориво. В противен случай ги чакат санкции в размер на няколко хиляди лева.
Става въпрос за нормативно изискване, което казва, че ако караме кола, която има монтирана допълнително газова уредба, независимо на пропан-бутан или метан, то това трябва да бъде отразено в талона. По неофициални данни - става въпрос за около 1 млн. автомобила, защото администрацията няма пълни данни за колите с газова уредба.
И нещо още по-важно - наредба, изготвена по европейски изисквания влиза в сила от 1 март. Важното е, че тя регламентира, че поставянето на газова уредба е конструктивно изменение.

А според Закона за движение по пътищата, за всяко конструктивно изменение, което не е направено по установения ред, собственикът на колата ще бъде наказан с глоба от 2 000 до 7 000 лева.

Сега глобата не се налага, защото има гратисен период. Но от първи март вече трябва да има пунктове, които да проверяват начина на поставяне на уредбата - не става въпрос за Годишните технически прегледи, а за еднократна проверка, която се очаква да струва около 50 лева.

Що не си ебат пичката майчина, а?!

Писна ми на дедовия през година-две все нещо да сменям, все за нещо да ме цицат, все с нещо да спонсорирам сульо и пульо ненакрал се!!!!!!

Вече има Петиция против смяна на талона при алтернативни горива - подпишете я.......не че нещо ще се промени де.

По вашите градове какво се говори по темата?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- orion30
- разбира нещата
Re: Смяна на талона на колата, ако е на газ или метан?!
Мойто газово НЕ РАБОТИ. Да докажат че го ползвам.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Правилно е да има такава проверка/заверка и да е вписано в талона, ОБАЧЕ за тези, които сега си монтират АГУ.... Защо ще искат за колите "заварено положение" - пак минава по схемата като с "европейските" рег. табели - накараха и чичковците с москвичите да си сменят табелите...
В този си вид наредбата е жив рекет...
Щом имаш в колата ползваш,не ползваш - глоба,че и спиране от движение ако не е минала на преглед.
При първоначална регистрация,или при закупуване на кола независимо нова или на старо се вписва ако е на газ.Предполагам ще се отнася за допълнително сложени след регистрацията.Сервиза лицензиран ли е ша настъпят едни съдебни дела щом държавата е допуснала да монтира газови уредби.Ако е слагана в някой гараж от други "специалисти"
Явно се чудят откъде да сучат пари,а и ще накарат всички дето монтират да излязат от сивата икономика и да плащат квото им измислят - лиценз ли ша е или друго.Това конструктивно изменение е доста разтегливо понятие - едно огледало повече да сложиш , или други детайли - явно поредния олигофрен развива дейност.Баааси тъпата държава населена с послушни овце.Всякак ще ни тормозат финансово да се докопат до земеделските земи и панелките - само тях не можаха да ошушкат.Много коли са на газ - бензина не им върви,тия боклуци са се подложили на Лукойл.

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Узаконяване на рекет - няма как по друг начин да се определи!
P.S. Аз не карам на газ и нямам газова.
P.S. Аз не карам на газ и нямам газова.
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
И рег.табели, ще се сменят отново /тези с трибагреника/ По нова наредба трее да са само с евро знамето.Тедо написа: Защо ще искат за колите "заварено положение" - пак минава по схемата като с "европейските" рег. табели - накараха и чичковците с москвичите да си сменят табелите...
Ми как да съберат пари в хазната бе ? Те в такава държава живеем, аз затва си карам дизели... Да имGODzillata написа:Що не си ебат пичката майчина, а?!![]()
Писна ми на дедовия през година-две все нещо да сменям, все за нещо да ме цицат, все с нещо да спонсорирам сульо и пульо ненакрал се!!!!!!![]()
![]()

По-голям шаран от рибаря няма...
Май ша трябва да сменяме държавата - да им останат сенегалците и да им сменят номерата на каруците маааа им гаднаБай Гого- Сиромаха написа:
И рег.табели, ще се сменят отново /тези с трибагреника/ По нова наредба трее да са само с евро знамето.

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Засега само газови уредби не е имало пред парламента!
Може и това да стане,не се знае знае ли се.
Може и това да стане,не се знае знае ли се.
- atanas7711
- научил се да хвърля
Махам АГУ-то, да ме хванат за кестените да ги е.а.
A евро 3 ще ми напишат ли в талона, и да ми свалят от данъка а?
Сигурен съм че това няма да стане, а само гледат още някоя такса да съберат... пееруги ...
Сигурен съм че това няма да стане, а само гледат още някоя такса да съберат... пееруги ...
- GODzillata
Одеве по бТВ новините някакъв шапкар мрънкайки каза, че май нямало крайни срокове и санкции, но и сам не си вярваше докато говори... 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Карайте велосипеди - пазете природата

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Че откъде ще платят на пенсиите добавките?Пак от нас естествено вие какво си мислихте,че тез пари от небето ли ще паднат 

На риба като на война.
- GODzillata
Ае, ами ако си сложа на жипката спортен волан, по-високо окачване, по-големи джанти с по-големи гуми, шнорхел, ксенон, DVD, GPS, ветробран на джамовете, поставка за чаша, куче къде кима с глава на задния джам
, дамаджана с ракия в багажника и така нататък.... все конструктивни изменения, за които конструктура не се е сетил да сложи в курника - трябва ли и зат'ва после да сменям талона?