Топъл канал АЕЦ

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Топъл канал АЕЦ

Мнение от Stefko »

Спомняте ли си, че имаше навремето едно детско анимационно филмче, което даваха за "Лека нощ", наречено "Приказки от шипковия храст" :?: :) Беше с много зимни картинки, кристално бял пухкав сняг и две игриви зайчета, които все имаха някакви неволи с един лош козел :lol: :lol:
Точно в тази приказка си мислех, че съм попаднал вчера отивайки към топлия канал:

Изображение

Изображение

Имах чувството че всеки момент отнякъде ще изкочат Ушко или Зъбчо и ще направят някоя лудория :D

Да, точно насред този пейзаж бях отишъл за риба и таях скрити надежди, че някоя бяла рибка или распер все пак ще уважат усилията ми този ден :roll: Започнах някъде към 13 часа...
Че беше студено се вижда съвсем ясно, но аз бях успял да се облека повече от добре и нямах проблеми с температурите наоколо. Не може да се каже същото обаче за влакното и водачите ми - замръзваха въпреки усилията ми да ги мажа с разни незамръзващи субстанции и правеха от риболова истинско изпитание. А той така или иначе си беше труден и още в самото начало се видя, че освен някакви умения и познания ще ми трябва и доста голяма доза късмет за да прилъжа някоя рибка :?
Късметът обаче не беше с мен този път: минутите и часовете си течаха, а от рибките нямаше и помен. Предложих какви ли не джигове и проводки, но за 3 ч. опити нямах нито едно почукване :(

Минаваше вече 16 ч., когато дойде и първото кълване. Беше при самото падане на примамката във водата, което по всяка вероятност означаваше че съм открил някой распер почти на отсрещния бряг на канала. Не се закачи, но беше нещо все пак и успя да ми вдъхне известен кураж. След това повторихме упражнението още 3-4 пъти. Сценария беше идентичен - хвърляне, падане на примамката и почти мигновено празно кълване. Пробвах да се измъкна от ситуацията поставяйки още една тройка в монтажа, но и това не даде резултат. Пробвах и с друг вид примамка - същото...
Започна да се свечерява и аз се отказах от далечните дистанции, за сметка на по-близките точки, предполагайки, че в оставащите минутки мога да открия в тях някоя бяла рибка, с която да спася излета :D И не след дълго наистина я открих: много рязко и достатъчно силно кълване недалеч от брега, навременна засечка от мен и... пак нищо :? Тук вече разбрах, че е време да се откажа и да се прибирам, но за всеки случай хвърлих още 2-3 пъти, колкото да оплета здраво влакното и съвсем да приключа с мъките си :lol: :lol:

Това беше за тази седмица. Неуспешен риболов напълно логичен в средата на един от най-слабите периоди за спининг през годината. Споменах късмета - беше ме загърбил наистина този ден, но някои казват, че той следвал силните :roll: Мисля, че ще се съглася с тях и ще помисля можеше ли все пак нулата да бъде спасена вчера ;)

Поздрави :)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Няма такава красота!
Направо ти завиждам за излета! Въпреки че риба на брега не е имало.
Пожелавам ти успех за следващият път!

п.п. Благодаря за това, че ми припомни онази анимацийка, която караше всички деца от нашето поколение да застанат пред телевизорите в 19.50!
Аватар
Джамбазов
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Джамбазов »

Красота! Мерси много!
Изображение
Изображение
ivkata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivkata »

както всеички до сега отбелязаха: НЕВЕРОЯТНА КРАСОТА!!! било е хубав излед,а относно рибата другия път ще ги разбиете :wink:
КОЛЕГИ НАСЛУКА !!! (И ПО 2 НА КУКА)
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

наистина много красив пейзаш :shock: но не се притесняваи за рибата за всичко си има 2ри път :smt023
Наслука Колеги!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Да красотата наистина си заслужаваше, макар и без рибки :D Те също ще дойдат, но може би няма да е следващия, нито по-следващия път ;) Просто момента е такъв и не трябва да си правим излишни илюзии. Активността на рибата в този период от годината е почти нулева, така че неуспехите са напълно в реда на нещата. Просто трябва да изчакаме по-добри времена, а докато дойдт - да опитваме да откраднем по нещичко от зимата и да се радваме на свежите разходки сред природата ;)

Поздрави!
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Стефко, ти все пак си опитал :smt079 , а аз вече повече от месец не мога да мръдна никъде от тая проклета мъгла и от този сняг, който се изсипа в началото на Новата година :roll: Пътят ми до Дунава е около 50-60км., а тук наоколо всичко е сковано в лед и няма водоеми с хищни риби. Не е важно дали си хванал-важно е че си опитал :wink:
Нали все пак годината тепърва започва :wink:
Желая ти УСПЕХ :!: :!: :!:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Евала за прекрасния излет и хубавия разказ,относно рибата,тебе те знаем,че си профи.
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Ммм-влагата от топлия канал си е казала думата..На мен ли ми се струва,че на паркинга няма коли?А иначе бялата риба предните години си вземаше съвсем спокойно на рибе,без да се притеснява от студа...
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Д-р Дулитъл написа:Ммм-влагата от топлия канал си е казала думата..На мен ли ми се струва,че на паркинга няма коли?А иначе бялата риба предните години си вземаше съвсем спокойно на рибе,без да се притеснява от студа...
Имаше 3-4 коли, но като цяло беше абсолютна пустош, а причината мисля че можеш да отгатнеш и сам :wink: Имаше няколко човека на носа на баржата и още 1-2 при "тръбата", но резултатите бяха зле...
В случая с канала не студа е основната причина за некълването на бялата, макар по някакъв начин това да се отразява. Прави ми впечатление, че за 3-4 години там нямам хваната бяла риба при ниски и средни нива на Дунав. Какви са твоите впечатления, докторе??
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Стефи, за следващия път вземи 2-3 скумрии, разфасовай ги на парчета и всичко това - кръв, черва, кожа и мръвки го нахвърляй като захранка...и след половин час започвай да ловиш. :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Нямал си къдем Стефко ;) Айде нищо другия път да го хванеш тоз распер :) То сега си е и зима и е естествено резултатите да са отчайващи но нищо, стягай тъкъмите за пролетта, че нашия КАПИТАН ;) кат изкара 'книжката' за лодка се е наточил за големите сомове :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”