Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

зимна изненада + снимки + видео
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
зимна изненада + снимки + видео
Неделя е ... време е за риболов ....
Отново групата е на лице и се отправяме към заветното място с нови надежди
за успешен риболов. В Пловдив ... мъгла ... студ .. ужасссс .. горе в планината ... пек , топлина , риболов и КЕФ...
Разпъваме ние багажа по нормалните 10:30 часа ... но този път лед е хванал и по-плитката част и ние се насочваме на там...
Започват се костурчета... дребни но калвът като обезумели дори на оставена неподвижно мормишка .. Кълвеше предимно на варедевас като с завидна лекота го смъкваше от мормишката ... доста рибки ... верно дребни, но много кълване и постоянни емоции ... Преместих се 20 метра в страни от основната група ...
и след серия от малки костурчета... бам 20 см червеноперка ...
последва затишие .... реших да припомпя ... последва поднасяне в страни ... разко засичане и .. върха на зимната ми пръчка просто се СЧУПИ...
Започнах да обирам влакното с ръце като се усещаше нещо доста тежко ... на 50 -60 см от дупката рибата потегли на страни като ми иззе кордата от ръцете... Викам си ... як кефал ... еи сега ще се похваля ... след още 2 -3 тигела нещото се появи на дупка и онемях ... бавно свалих ръкавицата помагаики си със зъби ... бавно се присегнах към дупката и изхвърлих това чудо на леда ...
Ето за какво говоря ...

Ясно се вижда мормишката забита на около 3 см в устата .. кордата 0.12 ... 2 мин борба...сега ще се радвам капацитетите да дадат мнение как така 30 см щука захапва мормишка и как така не прегризва тънкото влакно ...
Ето тука има 2 филмчета ...
Първото е вълнението от хванатата щука ...
http://gallery2.deephorizon.net/v/mazni ... 1.flv.html
А второто е ... пускането на зъбатия разбойник обратно в дупката освободен от мормишката за което ни се отблагодари с редица нахапвания и одрани пръсти..
http://gallery2.deephorizon.net/v/mazni ... e.flv.html
Последва преместване на един от колегите ...
на 2 дупки надърпа 20 костура в рамките на 30 мин ...
Аз се отчетох с десетина удъра на зимната блесна и... едно 15 см костурче ..
но след щуката ... беше ми все тая ..
Уникален риболов .. първа щука на лед и аномалия наречена щука на мормишка ...
Пожелавам на всеки такива преживявания
На слука
Отново групата е на лице и се отправяме към заветното място с нови надежди
за успешен риболов. В Пловдив ... мъгла ... студ .. ужасссс .. горе в планината ... пек , топлина , риболов и КЕФ...
Разпъваме ние багажа по нормалните 10:30 часа ... но този път лед е хванал и по-плитката част и ние се насочваме на там...
Започват се костурчета... дребни но калвът като обезумели дори на оставена неподвижно мормишка .. Кълвеше предимно на варедевас като с завидна лекота го смъкваше от мормишката ... доста рибки ... верно дребни, но много кълване и постоянни емоции ... Преместих се 20 метра в страни от основната група ...
и след серия от малки костурчета... бам 20 см червеноперка ...
последва затишие .... реших да припомпя ... последва поднасяне в страни ... разко засичане и .. върха на зимната ми пръчка просто се СЧУПИ...

Започнах да обирам влакното с ръце като се усещаше нещо доста тежко ... на 50 -60 см от дупката рибата потегли на страни като ми иззе кордата от ръцете... Викам си ... як кефал ... еи сега ще се похваля ... след още 2 -3 тигела нещото се появи на дупка и онемях ... бавно свалих ръкавицата помагаики си със зъби ... бавно се присегнах към дупката и изхвърлих това чудо на леда ...
Ето за какво говоря ...

Ясно се вижда мормишката забита на около 3 см в устата .. кордата 0.12 ... 2 мин борба...сега ще се радвам капацитетите да дадат мнение как така 30 см щука захапва мормишка и как така не прегризва тънкото влакно ...
Ето тука има 2 филмчета ...
Първото е вълнението от хванатата щука ...
http://gallery2.deephorizon.net/v/mazni ... 1.flv.html
А второто е ... пускането на зъбатия разбойник обратно в дупката освободен от мормишката за което ни се отблагодари с редица нахапвания и одрани пръсти..
http://gallery2.deephorizon.net/v/mazni ... e.flv.html
Последва преместване на един от колегите ...
на 2 дупки надърпа 20 костура в рамките на 30 мин ...
Аз се отчетох с десетина удъра на зимната блесна и... едно 15 см костурче ..
но след щуката ... беше ми все тая ..
Уникален риболов .. първа щука на лед и аномалия наречена щука на мормишка ...
Пожелавам на всеки такива преживявания
На слука
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Честито и от мен за щуката, пък и за останалите рибки, които сте наловили. Бил е добър риболов и само мога да завиждам, че никога не съм се качвал на лед за риба
Пожелавам още успехи занапред 
Иначе много харесвам рибки снимани в снега - истинска прелест
Поздрави!

Иначе много харесвам рибки снимани в снега - истинска прелест

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Благодаря за добрите думи колеги...
Толкова години чакам този водоем да се събуди отново за живот ..
Преди 3 г хванах на блесна първия си костур ... около педя ... беше голяма изненада, но бях подочул , че са пуснати скромни количества костур ... веднага си го пуснах ...
През следващите години се случи същото . За да мога сега да пиша тези редове по-горе се надявам онова пускане на риба да е помогнало. Същото се надявам да се случи и с щуката .. Такава радост изпитах когато хванах първата си щука (44 см)там тази есен ... щях и нея да си пусна ако от устата и не стърчеше метален повод, а тройката да се губеше нейде из червата. Все си мисля , че ако пускам малките те ще имат шанса ще дадът поне едно поколение и това ще помогне за популацията .. Дори и за миг не се замислих да я задържа... Снимките са достатъчно доказателство за случилото се.. Нека да разте животинчето и дано се срешнем в битка като поотрасне.
На слука на всички
Толкова години чакам този водоем да се събуди отново за живот ..
Преди 3 г хванах на блесна първия си костур ... около педя ... беше голяма изненада, но бях подочул , че са пуснати скромни количества костур ... веднага си го пуснах ...
През следващите години се случи същото . За да мога сега да пиша тези редове по-горе се надявам онова пускане на риба да е помогнало. Същото се надявам да се случи и с щуката .. Такава радост изпитах когато хванах първата си щука (44 см)там тази есен ... щях и нея да си пусна ако от устата и не стърчеше метален повод, а тройката да се губеше нейде из червата. Все си мисля , че ако пускам малките те ще имат шанса ще дадът поне едно поколение и това ще помогне за популацията .. Дори и за миг не се замислих да я задържа... Снимките са достатъчно доказателство за случилото се.. Нека да разте животинчето и дано се срешнем в битка като поотрасне.
На слука на всички

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Само вардевас ... само това ... дълбочината беше над 3 метра ... а дребни рибки за храна колкото искаш .. адски странно е да налапа точно мормишката ..но .. това се е случило и снимката го доказваDedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Еваля колега! Опитвам се да си представя тръпката която си изпитал и съм сигурен, че е била невероятна! Много ми е любопитно, каква стръв е имало на мормишката?

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Провокативно .. ти се шегуваш .. радвам се че попитаDedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Нито за секунда не съм се усъмнил в истинноста на репортажа ти и съжалявам, ако въпроса ми е прозвучал провокативно! До сега в риболова съм виждал какви ли не куриози и винаги се опитвам да намеря някакво логично обяснение. В тази връзка, стръвта жива ли беше, или изкуствена?

на жива стръв .. изкуствен не ползвам

И аз търся логично обяснение , но не намирам .. та мормишката е под 1 см ... ще се радвам на логично и нелогично такова обяснение ...
На слука