яз. Овчарица - дава 24.06 - 26.06

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

яз. Овчарица - дава 24.06 - 26.06

Мнение от Local »

:o Ако някой ми беше казал че ще преживея такъв готин уикенд нямаше да му повярвам. На 24.06 в 17 ч. се отправихме към язовира , аз и още двама приятели . Риболова беше с една цел : разузнаване с бой - за шаран и хищник . Такъмите бяха перфектно направени и готови за бойни действия :D :D . Малко преди Ракитница беше станала много лоша катастрофа и имаше колона от коли чак до Стара Загора . Постояхме около 20 мин на пътя напълно неподвижни и пустата краста взе още повече да напира отвътре . По пътя на логиката и благодарение на руската оптична техника наречена бинокъл тръгнахме напреки през нивите и около 40 мин бяхме вече в Стара Загора . Пристигнахме на язовира и какво да видя нямаше нито едно свободно местенце след 20 мин обикаляне вече в 21 ч. намерихме едно място широко около 4 метра . Докато приятелите ми (Въчата и Стоимен ) разпъваха палатката и нагаждаха всичко , аз се превърнах в папуровършачка и след 2 часа мясато беше вече широко около 13-14 метра и удобно за риболов . За жалост първата вечер нямахме нито една въдица във водата . На сутринта в 4 и 30 с бодър дух и пъргавост :D бе напомпан душека направих шамандура с хранилка стара царевица и разпънахме 9те пръчки на около 15 метра от отсрещния бряг . Подготовката ми беше взаимствана от миналите години и на всяка кука имаше зърно царевица с аромат на лавандула .
Лека полека ентусиазма спадна до 15 часа нито един удар само 2-3 едри каракуди , които ги пуснахме . Точно в 16 и 30 едната тапа на въдицата изхвърча , като млада булка подир детето си :D , 15 метра навътре . С тигровски скок Въчата засече и след около 15 мин борба шарко се приюти в кепа . 6,5 кг дена . Вече се окопитихме и загледахме на дена като на благополучен . След 20 мин нов удар , този път аз засекох и резултата беше 2 кг шаран . Към 19 и 30 последва грозен и хилаф удар :( който не предвещаваше нишо добро , тапата увисна като марсол и засекох , казах си поредната каракуда , но грешах . След 1 мин бяхме пред шавара и до мен стоеше Стоимен с кепа след около 20 мин борба се подаде един бял корем - амур , изтръпнах , защото от старите рибари знам , че когато амура усети че е на плитко буквално полудява . Така и стана директно отворих скобата на въдицата и държах кордара с ръце . След около 15 мин амура си намери нов дом - Добрия стар живарник - 6.8 кг черен амур . Това беше през деня . Вечерта беше изцяло отдадена за хищник . рибки червеи , попови прасета , жабки , пиявици и ред други такива рибешки вкусотийки се шльопнаха във водата . Резлутата - 5 канални сомчета по близо кило и една бяла риба - 2 кг . На другия ден пак се захванахме със шаранската дейност.
Ситуацията се повтори само , че този път имаше и един фал един шарко се заплете в шамандурата след като почти не запали макарата като взе аванс кордата се протри и се наложи да му помахаме за сбогом без да сме го видяли :( . В 16 и 20 удари златистия красавец, този път по малък - 4 кг . Въдиците стояха до към 19 часа и вече трябваше да си ходим . На стериопор с вкус на ванилия излизаха каракуди и чевеноперки над 300 грама .
Изгорели от слънцето и изморени си заминахме с мисълта най-скоро да се върнем на този язовир .
ПС : таксата е 6 лева на човек три пръчки независимо от монтажа , забранени са лодки , за душеци и вътрешни гуми не правят проблеми .
Надявам се , че съм бил полезен колеги и наслука на всички ! :wink: :D
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
pe6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pe6o »

Колега,дай инфо за язовира. Колко корда ще ми трябва да стигна на 15метра от другия бряг. Чух ,че излизат хубави риби и се чудя как досега никой от този форум не е ходил там,че да сподели......или.......
Благодаря ти предварително.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

pe6o написа:Колко корда ще ми трябва да стигна на 15метра от другия бряг.
Средно 200м
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Колега добре е да имаш около 200-230 метра корда на въдиците , за да си по сигурен . А до колкото до инфото по подробно от това няма как да дам :D
Аватар
pe6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pe6o »

Значи ,това че има опъната мрежа на 70-80м навътре не е вярно. Решил съм да ходя и понеже съм чак от Разградско, искам да ида подготвен.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Колета верно е че има мрежа но тя е пусната от фирмата , която е на Нончо Воденичаров . Пускат я през ден и спокойно не я пускат върху въдиците и рибата не се плаши от нея . А в момента язовира е само формално на Петър Воденичаров , защото той като е кмет няма право да притежава частни фирми , малко странична информация .
Иначе яко някой рибар рече да пусне мрежа или да търмъчи за толстолоб , да кара лодка или да лови с повече въдици от позволеното яка да му е гърбината , катко казва Жоро Гоцов. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”