Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Някаква информация за риболова в Русе след като се вдигна нивото? Днес минах по брега от рига до след топлата вода и един колега сподели, че вчера хванал 4-5 добри скобара и една мряна с размери 600-800гр и това е късния следобед, не говоря за нощен риболов, човека е стоял до към 10, но по-тъмно не е имал кълване.
- stan4o__vd
- научил се да хвърля
Дядо ви само от форуми е чел, къде кълве... Я се стегнете малко, зимайте тоягите е всеки сам да се спасява....всеки знае на готово....
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
Ако всички мислеха така, какъв е смисъла от темата и от рибарските форуми като цяло?
Всеки може да се изфука, но нали смисъла (поне както аз го разбирам) е да се споделя информация, за да могат колеги, непознаващи региона и такива, които го познават да направят някакъв сносен риболов.
Много е лесно да си ходиш и само да четеш. Както напоследък става и в тази тема.
Всеки може да се изфука, но нали смисъла (поне както аз го разбирам) е да се споделя информация, за да могат колеги, непознаващи региона и такива, които го познават да направят някакъв сносен риболов.
Много е лесно да си ходиш и само да четеш. Както напоследък става и в тази тема.
-
- сериозен играч
Станчо,той дядо ми и кола не е карал,но това не значи че трябва с магарето и каруцата да се движа.....stan4o__vd написа:Дядо ви само от форуми е чел, къде кълве... Я се стегнете малко, зимайте тоягите е всеки сам да се спасява....всеки знае на готово....

Добре че не всички разсъждават като тебе.
Та да споделя и аз,вчера бях на Бръшлен на Дунава малко след тръбата (на канала).Риболова беше отчайващ,на дъно бяхме хваърлили на малай на рибка на грост торен но няма бутване.На плувката даваше доволно облез и бабушки.Като се прибирах на тръбата имаше един колега който беше хванал 4-ри шаранчета около 700-800 гр на дъно .Ако ходите внимавайте навсякъде от тръбата нагоре е заградено с мрежи които са много близко до брега а островът отсреща където има просека да влезеш и можеш да ловиш има има и винтер,абе касаплък голям

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
- SBANKOV
- ще става разбирач
Някой с инфо за Звънарци/големия/ и Антимово за двата?
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Надали някой ще ти даде инфо Банков.... Тази тема замира...
-
- новобранец
Колеги,
Днес бях на стълбище, само попчета отново бях заложил две сопи на тежко и едно фидерче
но слука за жалост няма.
Утре към корабната мисля да се пусна за някоя мряна и скобари
Днес бях на стълбище, само попчета отново бях заложил две сопи на тежко и едно фидерче
но слука за жалост няма.
Утре към корабната мисля да се пусна за някоя мряна и скобари

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Моля сподели след това какъв е бил резултата, колега.valentino46_ написа:...Утре към корабната мисля да се пусна за някоя мряна и скобари
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- EXPLOSIVE
- научил се да хвърля
Сподели наистина резултата, мряна едвали, ама ми е интересно скобарите още там ли саvalentino46_ написа: Утре към корабната мисля да се пусна за някоя мряна и скобари

-
- новобранец
Здравейте,
Скобарите ги намерих на фидера няколко броя един размер,колегите до мен и те с по някой друг рибок (скобар) но общо взето умряла работа.
Бях застанал на около 300-400 метра от портала 497 км под табелата точно.
За мрени няма дъното е много тинесто.
Днес мисля да пробвам на принцесата отново на фидер пък каквото ножа покаже.
Моля колеги след всеки излет да споделяме тука, да съжавим малко темата и рибарлъка
Скобарите ги намерих на фидера няколко броя един размер,колегите до мен и те с по някой друг рибок (скобар) но общо взето умряла работа.
Бях застанал на около 300-400 метра от портала 497 км под табелата точно.
За мрени няма дъното е много тинесто.
Днес мисля да пробвам на принцесата отново на фидер пък каквото ножа покаже.
Моля колеги след всеки излет да споделяме тука, да съжавим малко темата и рибарлъка

-
- вече хвърля и на тежко
Вчера с колегата berbat82 ходихме до КТМ-то. Изгонихме двама нагли търмъкчии от буната, която бяха окупирали и я завзехме с цел риболов на фидер.
Ма много тъпи парчета тия - единият се опита да ми обясни, че всъщност били спинингисти
Е, язе не ям доматите с коловете... Може хич да не разбирам от спининг, ама поне съм виждал на снимки баш спинингиста Сестрата и знам че лови с некакви измишльотини като воблери, блесни, чебурашки и т.н., а не с едно олово и две огромни голи тройки над него
Иначе след като ги разкарахме тия, хванахме малко студ и малко дунавска разна - десетина морунажчета и платики на шарен червей и захранка с аромат на сирене. Снимки не сме правили, че ни измръзнаха пръстите и телефоните 

-
- новобранец
Браво колега че си ги изгонил:)
Аз пък вчера се разходих по дунава на принцесата нямаше място, но си викам да ходя към бетоновата дига от топлата вода на долу, но и там греда водата е много ниска за там още.
Аз пък вчера се разходих по дунава на принцесата нямаше място, но си викам да ходя към бетоновата дига от топлата вода на долу, но и там греда водата е много ниска за там още.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Днес на фидер на корабната 4 морунажа и още толкова изтървани. Кълве съвсем леко . По някога не може да се види. Върхът на фидера едвам потрепва и спира да се мърда, а рибата е там. Въобще -зимен риболов.
-
- новобранец
Един тягостен риболов:
От 07.2.2013 При най големия вятър ходихме за риби, имаше само още един луд на дунава, и то за някой друг морунаж на топлата вода .
Беше лудница
От 07.2.2013 При най големия вятър ходихме за риби, имаше само още един луд на дунава, и то за някой друг морунаж на топлата вода .
Беше лудница

Не разбрах на "Топлата вода" само един човек или много(лудница)?