Капчица Доброта....

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

bngroup
новобранец
новобранец

Капчица Доброта....

Мнение от bngroup »

Здравейте, колеги!
Колко често се замисляме как непотребни нам вещи могат да бъдат полезни някому, та дори и да спасят нечий живот...
Ежедневието ни е забързано. На крак изпиваме една боза или каквото друго душа иска, хвърляме амбалажа в кошчето и продължаваме напред, до следващото проявление на нуждата и поредното й утоляване...
Какво извика тези размишления в мен..Ето тази кампания тук:

http://bnt.bg/bg/news/view/107076/blago ... u_kapachki" onclick="window.open(this.href);return false;

Колко са простички нещата в живота - нещо дребно и уж за боклука, като капачката от бира, боза,айрян, вода, кока - кола,а в същото време могат да са полезни, стига съзнанието ни да ги насочва в правилната посока.
Ако и вие сте на това мнение и нямате против в забързаното си ежедневие да си наложите един навик да събирате пластмасовите капачки, то можете да ги изпращате на нас, ние ще ги предадем. Ето къде се намираме:http://www.bngroup.eu/node/14192 или да ги носите лично в следните събирателни пунктове в София: ул. Пиротска 126-130 - Магазин за баня Новара Плюс, ул. Майор Агов 1 - Фитнес Център, ул. Тодорини кули 47 - Стадион Герена, ул. Галилео Галилей 15 - Био Магазин Green Shop, ул. Цар Симеон 74 - Магазин Левски, Бул. Тодор Александров 23 - Магазин Левски.
Чувството, че с нещо малко допринасяш за една благородна кауза е уникално!
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Капчица Доброта....

Мнение от kaleeff »

Супер е. Нашата организация отдавна събира. Нещо малко но полезно!
Фен-клуб Таранка!
Аватар
ХЕМИНГУЕЙ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ХЕМИНГУЕЙ »

Да наистина, не е лошо покрай нашите борби / меко казано /, да помогнем и на / тактично казано / бедстващите хора от неравноправно положение. Наистина колко малко за един голям жест.........
Нека да не оставаме безучастни към тези хора! На всеки един от Нас, може да се случи да попадне в подобно положение! За съжаление, но е факт......
Да върнем Живота в Реките
ЕВТИНИЯТ АЛКОХОЛ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА И МУ Е.А МАМИНКАТА!!!
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

А бе вие луди ли сте или целенасочено ни правите нас на луди отклонявайки ни вниманието към такива супер дреболий?
Колко капачки трябва да се съберът за да се помогне на някой, изчислено в абсолютна стойност.
Колко ли капачки е събрал ония измекяр бившия зам председател на парламента да внесе ония парички по неговата и на сина му сметка.
Вместо да се съберем и да ги изринем от България всички тия управляващи дето са от една черга и ни грабят и правят на маймуни обезличавайки ни и сеейки тотално разединение,говоря за всички партии, не само за сегашните дето са на власт,че да има бъдеще и за нас и за родителите ни и за децата ни.
Отклоняването на общественото внимание от наболели проблеми е стар трик на всички управляващи .Примери за това много.
Не се занимавайте с тотални глупости, напълно безсмислени по своя обем и значимост,а си напънете мозъците как да оправим нещата глобално в България че да не се налага да събираме капачки от изпитото на аерогара София докато гледаме как децата ни отпътуват да робуват в чужбина или докато чакаме резултатите от лекарите в приемното докато нашите родители умират по болниците.
Утре някой ще открие и че сълзите ни струват пари и ще започнем да събираме и тях за да помогнем на някой продавайки ги,без да се замислим каква е причината поради която плачем.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Капачки,срещу милиони за мнимите бежанци.
250 000 000лв за тях,а за наще нищо или капачки,що за комунистическа пропаганда.
Има ли модератори,който да отсяват,тез глупости,капачкиииии.
Простотия.Така се прави.

http://www.erabg.com/forum/viewtopic.ph ... 2&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
Риба къща няма.
Аватар
ХЕМИНГУЕЙ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ХЕМИНГУЕЙ »

Колеги, направо не можах да повярвам на очите си тази сутрин!
Първо, това не е никаква комунистическа идеология и никой на никой, не отклонява вниманието към никакви маловажни събития! Проблема с инвалидите не мисля, че е маловажно, а напротив!!!
Второ, за неинформираните, тези капачки се събират за инвалидите в България и хора в неравноправно положение, а не за бежанците или други каузи!
Трето, това въобще няма нищо общо с "Нашите Прекрасни Политици", какво сходство изобщо, намерихте между проблема Бисеров и проблема на един нещастен човек / инвалид /.
Четвърто, колкото до модератора на подфорума, може би трябва, не просто да изтрие подобни постове, а да приложи по строги санкции, поради простата причина, че е срамота, меко казано!
И Пето последно, Благодарете на Господ, ЧЕ НЕ СТЕ В ПОДОБНО ПОЛОЖЕНИЕ и се надявайте никога да не попаднете в такова! Колкото до простотията, то си личи кой, какъв е!
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

boki speca написа:А бе вие луди ли сте или целенасочено ни правите нас на луди отклонявайки ни вниманието към такива супер дреболий?
boki speca написа:Колко капачки трябва да се съберът за да се помогне на някой,
:smt022

Koлега, Ако нямаш какво да кажеш и не помогнеш защо просто не млъкнеш?

За пореден път българина доказва, че е един злобен дребен човечец... Май действително решението на проблема е Т2.
Фен-клуб Таранка!
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

В къщи събираме разделно и тъй като от месеци не са минавали да съберат чувалите в гаража имам доста пластмаса и нищо не ми пречи да ида да събера капачките. Дори ако трябва ще идем и ще направим едно почистване на язовира и пак ще съберем. Събирането е лесна работа, но как да ги пратя до София. Трябва да има пунктове поне във всички областни градове. Кампанията е много добра- хем с грижа към природата, хем ще се подпомогнат и хора в нужда.
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

Една колежка ни каза за тази инициатива, преди 4 месеца, във връзка с нейна близка нуждаеща се от инвалидна количка.Успяхме да съберем количеството от 30 кг, благодарение на много хора.
Такива и подобни инициативи ни правят по-добри !!!!
TRS70MLF2
bngroup
новобранец
новобранец

Мнение от bngroup »

До колегата Efimov - Да, засега пунктове има само в София. Но това не е проблем.Ако желаеш можеш да ги събереш и фирмата ни ще поеме транспорта с куриер.Казваш когато си готов, изпращаме Спиди да ги вземе и правим едно добро дело.Сега очаквам някой "спец" да се произнесе,че имаме някаква изгода или си правим реклама. Жалко е, много жалко, че българинът е станал толкова тесногръд,но не ми се коментира, че не обичам конфликтите.
Благодаря на колегата gloupan, че с поста си доказа,че това тук не е поредната манипулация!
Нека всеки си носи своето верую и да не пречи на останалите!
hristo73
новобранец
новобранец

Мнение от hristo73 »

Идеята е добра, а каузата благородна.
Убеден съм, че не може да се угоди на всички и винаги ще има критици.
От собствен опит знам, че поставиш ли си цел, винаги постигаш положителен резултат, а удоволствието от постигнатото не може да се опише.
Още по-силно е усещането ако поставената цел се преследва от колектив, то тагава постигнатия резултат е с нищо несравним, още повече че до постигане на крайният резултата колектива е сплотен.
Мисля, че ние риболовците сме конкретен пример за това. Лично аз не съм и чувал в риболовна компания един или няколко човека да са егоисти.
До тук с личното ми мнение.
Относно това къде да се носят капачките не е излишно да се провери по училищата. Моят син от около месец събира капачки и ги носи в училище.
Не съм сигурен, но до колокото разбрах пак от сина ми това е "за всички училища в България". Така че проверете защото може и синът ми да не е разбрал правилно, все пак е 3-ти клас.
Успех.
Аватар
ХЕМИНГУЕЙ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ХЕМИНГУЕЙ »

Похвално, е поне малките се учат, то както доказва действителноста, някои от големите и не желаят, просто в идните след Нас, Ми е голямата НАДЕЖДА, че все пак ще бъдат по - добри от Нас......
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

Колеги във Испания и във мн.европейски държави почти във всяка фабрика,хотел,ресторант и мн др.се събират капачки и не виждам нищо странно във това,във България живеем 20 или 30 години назад за съжеление това е истината!!!
Жаден съм а вода не ми се пие
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

Колеги,не падаите духом-убеден съм ,че повечето хора оценяват идеята! А за неколцината,които цапат с негативизъм,мога да кажа: Пичове поемете дълбоко въздух и се успокойте - не всичко ,което се случва е лошо! :)
фен клуб-скобар
New fish
новобранец
новобранец

Мнение от New fish »

Здравейте!
Участвам с моите приятели в подобна инициатива отдавна, и се радвам, че има и други!
Дори в далечна Турция, на границата с Иран, има такива кампании!
Отначало и аз не вярвах в ползата, но като почнах да събирам капачките в едно чекмедже и ги видях натрупани, си рекох - май наистина има смисъл...
Скоро да почнем и бутилки, и кутии и други пластмасови неща!
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”