Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Накъде около Плевен?
Модератор: sapuna
- interdoc
- научил се да хвърля
Re: Накъде около Плевен?
lubotrifonov написа:Днеска най-после ги пробвах и ето го резултатаlubotrifonov написа:
Новите ми придобивки за едри костуриоще не са пробвани но имам големи надежди за тях

- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Е колега хванал си поне 10-тина в нормата, другите закво ги разсипа като са бебета. Една снимка с 10 мерни е по яка от тая, ми пък и чак ти се кланят на идиотщината!lubotrifonov написа:Днеска най-после ги пробвах и ето го резултатаlubotrifonov написа:
Новите ми придобивки за едри костуриоще не са пробвани но имам големи надежди за тях
- svilenvs1971
- новобранец
Отлично колега,добре си се справил,но защо хабим тези малки зверчета сега,а неги остави да станат ГОЛЕМИ ДЗВЕРОВЕ.
Съжалявам, но това си е чисто бракониерство! Не одобрявам хора, които прибират маломерна риба! 

- m5kov
- вече хвърля и на тежко
Гледам костурчетата са живи, защо решихте, че ги е прибрал?

https://www.facebook.com/ZaRibaOkoloPleven
Карта на водоемите около гр. Плевен - http://on.fb.me/YGVofH
А прибрал,пуснал ги е по полянатаm5kov написа:Гледам костурчетата са живи, защо решихте, че ги е прибрал?

Остави само стъпки
- bojkata
- ще става разбирач
26:10:2013г.
След предварителна уговорка и предложение от моя съотборник Иво(topsoft), няколко колеги направихме посещение на емблематичния язовир за спортен риболов Агов Дол!
Участниците в последвалия риболов бяхме аз, Иво, Жоро, Вълов, Ивайло(колега от Плевен) и Любака("оператора" който по моя молба дойде да ни направи непретенциозно филмче за спомен)
В събота станах в 4:10ч. и след бързо кафе и тоалет, свалих багажа в колата и потеглих към с.Брестовец където трябваше да взема Ивайло. Последва обратно минаване през Плевен за Любака, минахме през офисът му за камерата и статива и газ към Агов!
Газ, газ...ама не, мъглата беше толкова сериозна, че се наложи да карам с 60 максимум и на чистачки, че все едно валеше!:shock: По-пътя имаше коли които бяха изправили завоите и някой късметлии бяха влезнали в орането но други се бяха блъснали в препятствия!:|
Както и да е, след 2,5 часа път за 130-140км. успешно пристигнахме на язовира!:arrow:
А там, там Марио ни посрещна като стари приятели!? Поговорихме си надълго и нашироко за неговите планове свързани с язовира и завода за топчета и пелети който е закупил, за нашите планове свързани с риболова, и се настанихме на избраните места!
Малко след това пристигнаха "подкрепленията" от София двамата Иво-вци и Жорката, настаниха се и се започна с риболова!
До обяд извадихме някое шаранче и каракудка но същинския риболов започна от обяд нататък!
Аз бях заложил на метод и пелет фидери които използвах с експандет пелети 2мм. на Сону и стръв пелети 6-8мм. топчета 10мм. и царевица скопекс. успеха ми бе противоречив на фона на информацията за многото шаран в язовира!
Забравих да отбележа, че Марио ни подари за проба от пелетите които произвежда 4мм. в 8 аромата всичките на фиш основа!
Реших да ги пробвам и работата ми потръгна при мен имаше 2 пакета, единия ананас и другия рак, като и на двете взимаше перфектно!
Така, че си изчистих тактиката и започнах да ловя само на оластичено банджо 30гр. с пелети от на Марио и царевица скопекс на косъм!
Лових с Матрикса на 2,70м. и Туина 3000, на растояние около 30м. от брега. При едно от взиманията което пропуснах защото говорех с Любака, въдицата цопна във водата и тръгна да плува навътре- не се замислих и скочих след нея с дрехите и обувките:lol: та това са 600лв. да не съм луд да ги остава да отплуват:lol:
Охлабих аванса и поставях въдицата със свободна шпула на стойката, но скоро разбрах грешката си- бях клипсирал, което ми коства още един скок във водите на Агов дол!:lol:
Ето малко снимки а видеото когато стане!

Любителско филмче за спомен!
След предварителна уговорка и предложение от моя съотборник Иво(topsoft), няколко колеги направихме посещение на емблематичния язовир за спортен риболов Агов Дол!
Участниците в последвалия риболов бяхме аз, Иво, Жоро, Вълов, Ивайло(колега от Плевен) и Любака("оператора" който по моя молба дойде да ни направи непретенциозно филмче за спомен)
В събота станах в 4:10ч. и след бързо кафе и тоалет, свалих багажа в колата и потеглих към с.Брестовец където трябваше да взема Ивайло. Последва обратно минаване през Плевен за Любака, минахме през офисът му за камерата и статива и газ към Агов!
Газ, газ...ама не, мъглата беше толкова сериозна, че се наложи да карам с 60 максимум и на чистачки, че все едно валеше!:shock: По-пътя имаше коли които бяха изправили завоите и някой късметлии бяха влезнали в орането но други се бяха блъснали в препятствия!:|
Както и да е, след 2,5 часа път за 130-140км. успешно пристигнахме на язовира!:arrow:
А там, там Марио ни посрещна като стари приятели!? Поговорихме си надълго и нашироко за неговите планове свързани с язовира и завода за топчета и пелети който е закупил, за нашите планове свързани с риболова, и се настанихме на избраните места!
Малко след това пристигнаха "подкрепленията" от София двамата Иво-вци и Жорката, настаниха се и се започна с риболова!
До обяд извадихме някое шаранче и каракудка но същинския риболов започна от обяд нататък!
Аз бях заложил на метод и пелет фидери които използвах с експандет пелети 2мм. на Сону и стръв пелети 6-8мм. топчета 10мм. и царевица скопекс. успеха ми бе противоречив на фона на информацията за многото шаран в язовира!
Забравих да отбележа, че Марио ни подари за проба от пелетите които произвежда 4мм. в 8 аромата всичките на фиш основа!
Реших да ги пробвам и работата ми потръгна при мен имаше 2 пакета, единия ананас и другия рак, като и на двете взимаше перфектно!
Така, че си изчистих тактиката и започнах да ловя само на оластичено банджо 30гр. с пелети от на Марио и царевица скопекс на косъм!
Лових с Матрикса на 2,70м. и Туина 3000, на растояние около 30м. от брега. При едно от взиманията което пропуснах защото говорех с Любака, въдицата цопна във водата и тръгна да плува навътре- не се замислих и скочих след нея с дрехите и обувките:lol: та това са 600лв. да не съм луд да ги остава да отплуват:lol:

Охлабих аванса и поставях въдицата със свободна шпула на стойката, но скоро разбрах грешката си- бях клипсирал, което ми коства още един скок във водите на Агов дол!:lol:
Ето малко снимки а видеото когато стане!

Любителско филмче за спомен!
Божидар Кирилов-Божката
http://bigfish.bg/news/novini/Bozhkata- ... rtini.html
-
- научил се да хвърля
Колеги,къде ще ловим Шарана за Никулден?? Гледам,Божката ги фидеросва,но много далече 

Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
Александрово. Много и едър костур. Лови се на рибе и едър торен. На спининг е слабо. Нивото на водоема е много ниско. Събират такса 6 лв.
Миналата неделя - Николаево. Водоема до полигона. "Огромни" щуки по 150-200 гр (които местните си прибират) на "тапа". На спининг капо. Бе толкова студено, че замръзнаха 4 от 5 водача. При изхвърляне ми замръзваш плетеното влакно и блесната "увисваше".
- panddov
- вече хвърля и на тежко
Днес на Садовец при "Воденицата" много дребосък ,кленчета,бързици,уклейчета и др.дреболии!
Хванах и два скобара ,но малки....нищо особено.Преди това минах рано сутринта през Циментовия ,но като не видях никого там ,не останах.Иначе като слухове по-добре е на Искъра.... 

На Искъра ама къде,на Ореховица нищо,на Ставерци нищо....................
в магазина тишо
- bojkata
- ще става разбирач
Аз за Никулден си налових вчера на рибния пазар във ВарнаShampio0* написа:Колеги,къде ще ловим за Никулден?? Гледам,Божката ги фидеросва,но много далече

Божката написа: Ето и какво си харесах
Божидар Кирилов-Божката
-
- научил се да хвърля
Екстра,екстра !!!bojkata написа:Аз за Никулден си налових вчера на рибния пазар във ВарнаShampio0* написа:Колеги,къде ще ловим за Никулден?? Гледам,Божката ги фидеросва,но много далече![]()
Божката написа: Ето и какво си харесах

Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...