Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риби и емоции на спининга.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Re: Риби и емоции на спининга.
Кофти е станало с Тубертинито, но пък за сметка на това макар и дребнички, много хубави линчета!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
-
- сериозен играч
Много риби си хващал с Тубертинито и не е издържало на напана. 

- boceto84
- вече хвърля и на тежко
Тези места на Тунджа държат много распер и щука.Много често ги посещавам и то точно тези,които си снимал,както и целият район там.
П.П. Всички свободни язовири в този край имат много добра популация на лин.
П.П2. Другият път,когато решиш да ходиш по Тунджа не подценявай воблерите на Джако
П.П. Всички свободни язовири в този край имат много добра популация на лин.
П.П2. Другият път,когато решиш да ходиш по Тунджа не подценявай воблерите на Джако
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега boceto84, местата са разкошни и догодина, живот и здраве, пак ще ги посетя.
Природата е уникална и просто да ти е кеф да мяташ на спокойствие, почти няма и хора.
Малко е жалко, че не видях едри риби от други видове, освен распери
Имаш ли успехи из тия места с трофейни кефали и едри щуки...а и дали е възможно там да се излъже и по някой сом ?
Наистина, до сега не бях срещал толкова гъста популация от лин
и се радвам, че все пак някъде "там", са останали такива популации от риби и човек може да направи качествен и количествен риболов в рамките на спортния и любителския естествено.
Спининга на Тубертини си изпълни предназначението, а именно навлизане в тоя клас спининг и самообучение
Не съжалявам, че съм го имал
Благодарение на тоя спининг разбрах какво искам при риболова с лек/лайт спининг
, а именно Fast action
================================================================================
На 6-ти Септември с бате Vid направихме едно, според мен добро вечерно излетче, макар и аз да нямах успехи с риби
Решихме да идем на Марица до Димитровград, че е най-близо, а имахме пред нас на разположение 3 часа.
Всички атмосферни условия и обстановката на реката бяха съвсем нормални, даже идеални за риболов.
Първия един час прекарахме в търсене на рибите.
Качихме се и на един остров на Марица. Там пък със стъпването си веднага забелязах една тревожна гледка....
.....ето тази отрязана глава на шаран - малко по-голяма от юмрука ми
:

Веднага ми стана ясно, че някой вече е "шетал из къщи"
След няколко крачки гледам някакви подредени камъни в редица, все едно дете си е играло да ги реди
Брех какво става тука..., а батката вика, че е евентуално сара......

Наистина добре замаскирана сара, която се оказа от "тип нощни въдици" :

..... и така по ред на номерата открихме общо 3 броя заложени "въдици", като едната бе с 2 огромни ченгела...

Е обезвредихме ги и теглихме по една "майна" на маймуната, която ги бе заложила :

Час и половина просто безпредметно замятане на примамките....нито една рибка.
Двамата ловяхме на медиум и направо си останахме разочаровани, ни един кефал, нито една жаба.....
Решихме да се преместим нагоре по течението, но тъкмо сгънахме пръчките до автомобила и вече ги слагахме вътре, когато
на 50-тина метра от нас, откъм отсрещния бряг се избуха доста голям хищник и ни се усмихна най-вежливо.
Спогледахме се и взехме решение да го пробваме.
Натиснахме го двамата - аз от долния край на избухването, а батката от горния.
Бяхме и нагазили във водата, а разстоянието двама ни бе около 5 метра.
В продължение на 20-тина минути нищо не се случи.
Батката заложи на клатушка на ДАМ и проведе покрай мене.
Тъкмо рече да вдига клатуната и хоп нещо му "върна" клатушката обратно във водата
На има няма 1 метър от него
Спогледахме се и почнахме да си се хилим.
Просто и 2-мата нагазили във водата, на разстояние не повече от 5 метра един от друг, а рибата пред нас била
След кратък екшън и 1 подскок, Vid извади първата рибка за вечерта, точно из под носовете ни

Такава хубава снимка му направих, но нямаше как да скрия БГ действителността - тракторната гума до него
Щуката не изтрая много за снимки и си се саморелийзна и си цопна във водата

Та така, след тая рибка той продължи надолу по течението, където в далечината забелязахме бухане на Распер, а аз останах на същото място, защото в отсрещните клони все още си стоеше рибата, която ни накара да останем на мястото.
Не успях да я излъжа де, но пък батката в това време ги бе "начесал" рибите, на по-долното от мен място
...., а аз освен с капото, останах и с 880 грама олово и 4 ченгела, на който ягне мое си закачиш да дереш
Сега имам да правя джиг глави и чебурашкии.....само калъпи да си намеря де

Природата е уникална и просто да ти е кеф да мяташ на спокойствие, почти няма и хора.
Малко е жалко, че не видях едри риби от други видове, освен распери

Имаш ли успехи из тия места с трофейни кефали и едри щуки...а и дали е възможно там да се излъже и по някой сом ?

Наистина, до сега не бях срещал толкова гъста популация от лин

Спининга на Тубертини си изпълни предназначението, а именно навлизане в тоя клас спининг и самообучение

Благодарение на тоя спининг разбрах какво искам при риболова с лек/лайт спининг

================================================================================
На 6-ти Септември с бате Vid направихме едно, според мен добро вечерно излетче, макар и аз да нямах успехи с риби

Решихме да идем на Марица до Димитровград, че е най-близо, а имахме пред нас на разположение 3 часа.
Всички атмосферни условия и обстановката на реката бяха съвсем нормални, даже идеални за риболов.
Първия един час прекарахме в търсене на рибите.
Качихме се и на един остров на Марица. Там пък със стъпването си веднага забелязах една тревожна гледка....
.....ето тази отрязана глава на шаран - малко по-голяма от юмрука ми

Веднага ми стана ясно, че някой вече е "шетал из къщи"

След няколко крачки гледам някакви подредени камъни в редица, все едно дете си е играло да ги реди

Брех какво става тука..., а батката вика, че е евентуално сара......

Наистина добре замаскирана сара, която се оказа от "тип нощни въдици" :

..... и така по ред на номерата открихме общо 3 броя заложени "въдици", като едната бе с 2 огромни ченгела...

Е обезвредихме ги и теглихме по една "майна" на маймуната, която ги бе заложила :

Час и половина просто безпредметно замятане на примамките....нито една рибка.
Двамата ловяхме на медиум и направо си останахме разочаровани, ни един кефал, нито една жаба.....
Решихме да се преместим нагоре по течението, но тъкмо сгънахме пръчките до автомобила и вече ги слагахме вътре, когато
на 50-тина метра от нас, откъм отсрещния бряг се избуха доста голям хищник и ни се усмихна най-вежливо.

Спогледахме се и взехме решение да го пробваме.
Натиснахме го двамата - аз от долния край на избухването, а батката от горния.
Бяхме и нагазили във водата, а разстоянието двама ни бе около 5 метра.
В продължение на 20-тина минути нищо не се случи.

Батката заложи на клатушка на ДАМ и проведе покрай мене.
Тъкмо рече да вдига клатуната и хоп нещо му "върна" клатушката обратно във водата

На има няма 1 метър от него

Просто и 2-мата нагазили във водата, на разстояние не повече от 5 метра един от друг, а рибата пред нас била

След кратък екшън и 1 подскок, Vid извади първата рибка за вечерта, точно из под носовете ни

Такава хубава снимка му направих, но нямаше как да скрия БГ действителността - тракторната гума до него

Щуката не изтрая много за снимки и си се саморелийзна и си цопна във водата

Та така, след тая рибка той продължи надолу по течението, където в далечината забелязахме бухане на Распер, а аз останах на същото място, защото в отсрещните клони все още си стоеше рибата, която ни накара да останем на мястото.
Не успях да я излъжа де, но пък батката в това време ги бе "начесал" рибите, на по-долното от мен място

...., а аз освен с капото, останах и с 880 грама олово и 4 ченгела, на който ягне мое си закачиш да дереш

Сега имам да правя джиг глави и чебурашкии.....само калъпи да си намеря де

-
- сериозен играч
Еееее,този път "батката" е имал по-голям късмет от тебе.
А за "сарите"
А за "сарите"

- ynovi
- научил се да хвърля
Супер!
Точно сега, след туРбертинито е време да си вземеш нещо наистина добро, нещо от рода на AVS66LF2 например, както те беше посъветвал еднаж мода.
Точно сега, след туРбертинито е време да си вземеш нещо наистина добро, нещо от рода на AVS66LF2 например, както те беше посъветвал еднаж мода.

Такава е рибарската орисия jivko.uzunov
Понякога рибарите стоим рамо до рамо и единия хваща повече от другия
Тия "нощни" въдици много сом вадят по Марица, сам се убедих тая година...,до сега не бях се сблъсквал с тях, а само съм чувал слухове....Повечето приятели дето ходят да въртят по Марица всяка седмица могат да го потвърдят, че не са съвсем безобидни бракониерски пособия...Виждал съм да залагат и за шаран или амур на царевица....Немотия и разсипия отвсякъде....

Баш,все едно е правена за мен от г-н японца Немузнамимето
, но има да изям доста хляб докът ЪПгрейдна 

Понякога рибарите стоим рамо до рамо и единия хваща повече от другия

Тия "нощни" въдици много сом вадят по Марица, сам се убедих тая година...,до сега не бях се сблъсквал с тях, а само съм чувал слухове....Повечето приятели дето ходят да въртят по Марица всяка седмица могат да го потвърдят, че не са съвсем безобидни бракониерски пособия...Виждал съм да залагат и за шаран или амур на царевица....Немотия и разсипия отвсякъде....

Ще си помисля и за една нова опция /пак по негова препоръка, но само на марката/ => JTS702LFynovi написа:Супер!

Баш,все едно е правена за мен от г-н японца Немузнамимето

- ynovi
- научил се да хвърля
Немузнайшимето? - Сигутура Накура е бе. Лакаримаска JettroniX-сан?JettroniX написа: Ще си помисля и за една нова опция /пак по негова препоръка, но само на марката/ => JTS702LF
Баш,все едно е правена за мен от г-н японца Немузнамимето, но има да изям доста хляб докът ЪПгрейдна

Щом ти го препоръчват па и по отзивите е добра гега, и цената е добра.
Мен само едно не ми харесва. Много модерни ги правят - матрялите, дръжките, а корковите някак по на въдици ми приличат.
Страхотни репортажи! Аз от скоро съм запален спинингист и се чудя зимата дали е възможно да практикувам и каква риба да търся?
Естествено колега, че можеш да практикуваш спининга и през Зимата.exploited написа:Страхотни репортажи! Аз от скоро съм запален спинингист и се чудя зимата дали е възможно да практикувам и каква риба да търся?

Силиконовите примамки на спининг за през Зимата, на Костур и Бяла риба, са доста резултатни, но е хубаво да има някой "около теб", който да ти покаже как "става". Ще трябват и специфични такъми - спининг, плетено влакно, монтажи и примамки със специални куки с оловно утежнение.
При риболова на спининг със силиконови примамки се изискват доста качества, които ще придобиеш, чрез практиката на риболов на хищни риби през по-топлите месеци

Последно промяна от JettroniX на Нед Дек 08, 2013 12:51 pm, променено общо 1 път.

Мерси за отговора,аз имам такъмите,но ми беше любопитно по-скоро за воблерите и блесните.На блесна ми казаха,че нищо няма да хвана през зимата.Целта ми са кефалите,щуките и може би някой костур.
Ами, най-ефективни от блесните за студените месеци са клатушките на тях може да се излъже щука, също така може да се заложи и на кастмастер за костур - оставяш го да потъне и после с леки придърпвания го водиш по дъното.
Общо взето при воблерите работата е тегава през Зимата, тъй като рибите не "гонят" настървено, както през Лятото и стоят на дъното групирани в едно такова състояние на летаргия.
Най-ефективни си остават силиконовите примамки според мен. На тях може да излъжеш всичко в студените зимни дни
Успехи
На 8-ми Септември се състоя и последния ми излет от седмичната ми риболовна екскурзия.
Сутринта рано с fn1p се запътихме към Марица. Целта бяха "едрите" риби както винаги
След разтягане на такъма заложих на любимия Хорнет.
С първото мятане реализирах и единствената риба за излета
Още със самото падане във водата, някаква риба пое воблера.
При изваждането взе да подскача баш като пъстърва
Ей го гладника :

Последва и CHUB RELEASE.
След това ми остана само да се любувам на природата около мен
Типично сомско капо

Такива хубави места посетихме, а 1 сом да не ковнем, срам...срам
Общо взето при воблерите работата е тегава през Зимата, тъй като рибите не "гонят" настървено, както през Лятото и стоят на дъното групирани в едно такова състояние на летаргия.
Най-ефективни си остават силиконовите примамки според мен. На тях може да излъжеш всичко в студените зимни дни

Успехи

На 8-ми Септември се състоя и последния ми излет от седмичната ми риболовна екскурзия.
Сутринта рано с fn1p се запътихме към Марица. Целта бяха "едрите" риби както винаги

След разтягане на такъма заложих на любимия Хорнет.
С първото мятане реализирах и единствената риба за излета

Още със самото падане във водата, някаква риба пое воблера.
При изваждането взе да подскача баш като пъстърва

Ей го гладника :

Последва и CHUB RELEASE.
След това ми остана само да се любувам на природата около мен

Типично сомско капо

Такива хубави места посетихме, а 1 сом да не ковнем, срам...срам

-
- сериозен играч
Ееее,пак като не сме валат....
А сома-другия път.

А сома-другия път.

Ахх валатиии..., май вече стабилно почват да се въртят из Марицата, пък и на други водоеми
Няма нищо лошо да валатясаш, стига да го направиш с финес
Другата седмица може и аз да почна да ги навъртам един след друг валатите на спининга,
но дано не си задмина рекорда от...колко бяха...май 19 поредни излета - капо /из водоемите/, както миналата година се получи
Нека си припомня и Ви покажа отново един "НЕ-валат" по Марица
Неделя сутринта на 22-ри Септември направих един излет по Марица, но само,че сутрешен.
Имах планове да се разцепя уикенда по Марица, но....абе пак хубаво, че откопчих време за 1 излет
Бях на едно, вече любимо,"мое" място на Марица. Малко хора го знаеха тогава и нямаше навалица, както
по бентовете и култовите места. Цяла сутрин на реката бяхме аз и рибите
За нещастие, в последствие разбрах от колега спинингист (даже ми се измся, че го водя там да мяткаме
), че доста стабилно са го осурнали мястото с мрежи и сега няма вече "по-едри" риби
Даже предпоследният път като бях там, нямаше място за мен от "тападжии" и прочие (чак аз се усъмних к'во стаа тука
).... толкова се бе разчуло, че мястото държи риба...дори имаше колеги от СТЗ и РВ, но какво да се прави......всяко едно хубаво кътче трябва да бъде съсипано тотално, докът не се изгребе както може ВСИЧКО и за съвестните риболовци не остане един голям...
...абе грозна работа 
Та, на излета да мина пак :
Първите 2 часа заложих на Хеви такъма за сом, но нямаше ни едно барване
Винаги си нося поне 3-те класа пръчки, в случая вече само 2-те M и H
, така че ако няма "енормъси", поне да "боцнем" някоя "милиметърка"
Хищника се спука да гони сутринта, яко трупаха килограми за Зимата
Сега бешее момента - края на месец Септември и след него, да имаме богата слука на примамките за пред обективите
,
но май нещо не се получи за "след това" ?
....е освен дет се получи при te4osoma, дет на прибива всеки път с неговите слуки от Марица-та
Е все пак, имах мощен удар на сом/распер, просто щеше да ми открадне въдицата от ръцете, но....
Ударът дойде на медиум-а /Салмата/ с Лонг Каст 3.
Изведнъж с мощен напън надолу, рибата ми свлече въдицата към земята и също така след няколко секунди тресене си олаби...
Хубав удар и риба, но като не е писано да е моя
пфуу....
Иначе за няколко секунди получаваш як прилив на адреналин, чак до мозъка на костите
и после дебнеш насранО пак да ти удари, да ама "нЪ"
После имах удар на щука към 700 грама с проводка срещу Слънцето
(оказа се много тънък момент при надлъгването) :

Щуката естествено я пуснах обратно.
Направих й и видео, но нещо точно на самото й пускане се е прецакал видеозаписа и беше станал на 2 отделни части и най-важния - с мощния рън към водата липсва
, това стана така, щото ми се беше счупила SD картата до пиновете чак - реален факт, на мен ми се случи да го е..а
Въпреки това Ви го слагам видеото
, само да не познаете мястото ей
там риба вече няма
:
След нея имах и удар на още една щука, пак на ЛК3, но при ваденето се откачи и не успя да ми позира
Много скачат ей...тия маришки щуки...
С новите убийци.... :

...ето от тази широка яма :

Успях да "вдигна" 2 кефала, които според окомера ми бяха от 400-500 грама.
Добри парчета бяха, но не успяха да се зашият добре на 3-ките, а още 1 от този калибър следваше
Лонг Каста до самия край в краката ми, но така и не се реши да атакува.
Мъчих после и една доста дебела щука, около 2 килограма, но не искаше да погледне нищо
Накрая на излета трябваше да заобиколя доста, докато стигна до автомобила, че маришките Бизони се бяха
натръшкали край реката, под сенките и се бяха отдали на традиционния си мързел. няма минаване покрай тях братче - почват да пръхтят и да точат рогата
:

Като има риби, има и удари - всичко си идва на мястото просто.
Каква елементарна формула нали ?

Няма нищо лошо да валатясаш, стига да го направиш с финес

Другата седмица може и аз да почна да ги навъртам един след друг валатите на спининга,
но дано не си задмина рекорда от...колко бяха...май 19 поредни излета - капо /из водоемите/, както миналата година се получи

Нека си припомня и Ви покажа отново един "НЕ-валат" по Марица

Неделя сутринта на 22-ри Септември направих един излет по Марица, но само,че сутрешен.
Имах планове да се разцепя уикенда по Марица, но....абе пак хубаво, че откопчих време за 1 излет

Бях на едно, вече любимо,"мое" място на Марица. Малко хора го знаеха тогава и нямаше навалица, както
по бентовете и култовите места. Цяла сутрин на реката бяхме аз и рибите

За нещастие, в последствие разбрах от колега спинингист (даже ми се измся, че го водя там да мяткаме

Даже предпоследният път като бях там, нямаше място за мен от "тападжии" и прочие (чак аз се усъмних к'во стаа тука

Та, на излета да мина пак :
Първите 2 часа заложих на Хеви такъма за сом, но нямаше ни едно барване

Винаги си нося поне 3-те класа пръчки, в случая вече само 2-те M и H

Хищника се спука да гони сутринта, яко трупаха килограми за Зимата

Сега бешее момента - края на месец Септември и след него, да имаме богата слука на примамките за пред обективите

но май нещо не се получи за "след това" ?

Е все пак, имах мощен удар на сом/распер, просто щеше да ми открадне въдицата от ръцете, но....
Ударът дойде на медиум-а /Салмата/ с Лонг Каст 3.

Изведнъж с мощен напън надолу, рибата ми свлече въдицата към земята и също така след няколко секунди тресене си олаби...

Хубав удар и риба, но като не е писано да е моя

Иначе за няколко секунди получаваш як прилив на адреналин, чак до мозъка на костите

После имах удар на щука към 700 грама с проводка срещу Слънцето

(оказа се много тънък момент при надлъгването) :

Щуката естествено я пуснах обратно.
Направих й и видео, но нещо точно на самото й пускане се е прецакал видеозаписа и беше станал на 2 отделни части и най-важния - с мощния рън към водата липсва

Въпреки това Ви го слагам видеото

След нея имах и удар на още една щука, пак на ЛК3, но при ваденето се откачи и не успя да ми позира

Много скачат ей...тия маришки щуки...
С новите убийци.... :

...ето от тази широка яма :

Успях да "вдигна" 2 кефала, които според окомера ми бяха от 400-500 грама.
Добри парчета бяха, но не успяха да се зашият добре на 3-ките, а още 1 от този калибър следваше
Лонг Каста до самия край в краката ми, но така и не се реши да атакува.
Мъчих после и една доста дебела щука, около 2 килограма, но не искаше да погледне нищо

Накрая на излета трябваше да заобиколя доста, докато стигна до автомобила, че маришките Бизони се бяха
натръшкали край реката, под сенките и се бяха отдали на традиционния си мързел. няма минаване покрай тях братче - почват да пръхтят и да точат рогата

Като има риби, има и удари - всичко си идва на мястото просто.
Каква елементарна формула нали ?

Декември се изтъркули и краят на спининговия сезон за тая година се вижда
Преди това обаче има още неща за разказване, които може да са Ви интересни
Помните ли изложението в Експо Центъра ? (<= най-долу на страницата се намира
)

Съботата на 5-ти Октомври отидох до Панчака да тествам новия спининг.
Кофти, че не успях да се прибера към Хюстън, ноо пък за прост тест с примамките Панчака е подходящ
Та какво си взех

На български написано : Сейвидж Гиър БушУакър XLNT на 2,28 метра с тест 3-18 грама, бърз строй.

Трябваше или да седя и да гледам как Вие дърпате рибки в края на сезона на дребните хищници, или да действам с избора си на пръчка за определения от мен бюджет.
Предпочетох да не се мятам от раз на Сейнт Кроа и други джапански шибучки, че го имаше и момента с кинтите, просто щях да си остана гладен 1 месец и да ям....карбон
Тогава мерака беше повече от парите
Има време за ъпгрейд. Живот и здраве да счупя и тази па тогава
На етикетчето четем : цена....естествено ми направиха 10% отстъпка при закупуването й от изложението

Отвътре на етикетчето, ми препоръчват.....

да бе да
Отзад има малко спецификации на екстрите

Истински убиец на дребни хищници
Прегледах водачите :

Супер са и до ден днешен
Единствения косур, като че ли е това...ама пък можеха да го залят с черна смола... :

......,но като пердашиш малките рибки, това няма значение
Фуджи баце !!

Пасна идеално Екусимката на 1000 :

Заспа...

Стройна !!

Пръчката е с много чувствителен връх!!! Теглото й е около 115 грама някъде.
Най-плахиите побутвания на костурите и кефалите ги усещам на примамките. Това ще видите и в следващите ми постове с рибки
Предпоследния път я разлових и със силиконови примамки и....просто е върха, кеф да ти е, когато се закачи
риба на примамката. Веднага влиза в боя върха на пръчката и ми дава ясно и отчетливо сигнал за това колко е "едра" рибата отсреща.
Теста на изхвърляне на въдицата отговаря!! Това обаче не означава, че всичко е ОК
При провеждане в течения, мисля..., че пръчката се претоварва, когато работи с кранкове с по-големи лопатки, като Салмо Хорнет 5S в и Джако 6см.
При работа със силиконови примамки работата е друга
Изхвърля 12 грамова глава + 4 грамов туистер = около 16 грама и си ги води нормално
По-големи обаче не смятам, че е нужно да се ползват с нея, тъй като има други въдици за такива грамажи глави
Работи и с 3 грамови глави
Определям я, като "мека отпред" и "твърда отзад", т.е. точно това дето беше написал sestrata в темата за Джига (ще си позволя да го цитирам, дано не ми се сърди
) :
Работи перфектно с блесни по Мепс № 1, 2 и 3, малки гоблерчета и по-едри воблери подобни на Yo-Zuri L-Minnow 66
За излета на Панчака си взех тези нещица от магазина на Капитан Хук (в М1 дето е) :

За теста на спининга, също ми бяха важни и силиконовите примамки.
Джиг главите подбрах 3 грама и 5 грама.
Туистерите са на Savage gear LB Grub (1-вите на видеото) 6 см. размер :
Всичко хубаво, но не видях тъмните силикони, които ми сложи в пакетчето магазинера, другите аз си ги избрах и си ги сложих в пакета
Два от трите тъмни туистера се оказаха леко "изрязани" от нещо си при края на телцето
:

Здраве да е.....ше ги скъсам първи
Взех и този "гоблер", които е по една моя спонтанна идея, Къца-Кълве да направи воблери за бяла риба
Той взе, че направи и...наричам модела Къца Денсър, сетете се защо ?

Без проблем БушУакъра го изхвърли и прибра, при спокойната вода на Панчарево
Общо взето спининга е това, което си търсех - ML, fast action и малко по-голяма дължина от 2 метра.
На Панчака естествено пих едно следобедно и вечерно капоЧИНО

Това мисля, че нямаше нужда да го споменавам

Преди това обаче има още неща за разказване, които може да са Ви интересни

Помните ли изложението в Експо Центъра ? (<= най-долу на страницата се намира

Съботата на 5-ти Октомври отидох до Панчака да тествам новия спининг.

Кофти, че не успях да се прибера към Хюстън, ноо пък за прост тест с примамките Панчака е подходящ

Та какво си взех

На български написано : Сейвидж Гиър БушУакър XLNT на 2,28 метра с тест 3-18 грама, бърз строй.

Трябваше или да седя и да гледам как Вие дърпате рибки в края на сезона на дребните хищници, или да действам с избора си на пръчка за определения от мен бюджет.
Предпочетох да не се мятам от раз на Сейнт Кроа и други джапански шибучки, че го имаше и момента с кинтите, просто щях да си остана гладен 1 месец и да ям....карбон

Тогава мерака беше повече от парите

Има време за ъпгрейд. Живот и здраве да счупя и тази па тогава

На етикетчето четем : цена....естествено ми направиха 10% отстъпка при закупуването й от изложението

Отвътре на етикетчето, ми препоръчват.....

да бе да

Отзад има малко спецификации на екстрите

Истински убиец на дребни хищници

Прегледах водачите :

Супер са и до ден днешен

Единствения косур, като че ли е това...ама пък можеха да го залят с черна смола... :

......,но като пердашиш малките рибки, това няма значение

Фуджи баце !!

Пасна идеално Екусимката на 1000 :

Заспа...

Стройна !!

Пръчката е с много чувствителен връх!!! Теглото й е около 115 грама някъде.
Най-плахиите побутвания на костурите и кефалите ги усещам на примамките. Това ще видите и в следващите ми постове с рибки

Предпоследния път я разлових и със силиконови примамки и....просто е върха, кеф да ти е, когато се закачи
риба на примамката. Веднага влиза в боя върха на пръчката и ми дава ясно и отчетливо сигнал за това колко е "едра" рибата отсреща.
Теста на изхвърляне на въдицата отговаря!! Това обаче не означава, че всичко е ОК

При провеждане в течения, мисля..., че пръчката се претоварва, когато работи с кранкове с по-големи лопатки, като Салмо Хорнет 5S в и Джако 6см.
При работа със силиконови примамки работата е друга

Определям я, като "мека отпред" и "твърда отзад", т.е. точно това дето беше написал sestrata в темата за Джига (ще си позволя да го цитирам, дано не ми се сърди

sestrata написа: Q: 4. Какви такъми.....
A: Въдица с лек, чувствителен връх за индикация на кълването и твърд гръбнак за сигурна подсечка. Ако не се ползва специализирана джигова въдица, подходящи са всички пръчки със строй "фаст" и "екстрафаст", т.е. бърз и свръхбърз...."

Работи перфектно с блесни по Мепс № 1, 2 и 3, малки гоблерчета и по-едри воблери подобни на Yo-Zuri L-Minnow 66

За излета на Панчака си взех тези нещица от магазина на Капитан Хук (в М1 дето е) :

За теста на спининга, също ми бяха важни и силиконовите примамки.
Джиг главите подбрах 3 грама и 5 грама.
Туистерите са на Savage gear LB Grub (1-вите на видеото) 6 см. размер :
Всичко хубаво, но не видях тъмните силикони, които ми сложи в пакетчето магазинера, другите аз си ги избрах и си ги сложих в пакета

Два от трите тъмни туистера се оказаха леко "изрязани" от нещо си при края на телцето

Здраве да е.....ше ги скъсам първи

Взех и този "гоблер", които е по една моя спонтанна идея, Къца-Кълве да направи воблери за бяла риба

Той взе, че направи и...наричам модела Къца Денсър, сетете се защо ?

Без проблем БушУакъра го изхвърли и прибра, при спокойната вода на Панчарево

Общо взето спининга е това, което си търсех - ML, fast action и малко по-голяма дължина от 2 метра.
На Панчака естествено пих едно следобедно и вечерно капоЧИНО

Това мисля, че нямаше нужда да го споменавам